Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Σταθερότητα αμυντικά… αγνοείται

Σταθερότητα αμυντικά… αγνοείται

amina

aminaO ΠΑΟΚ ηττήθηκε από την Παρτιζάν με 74-76, δεν χάθηκε βέβαια τίποτα όσον αφορά το θέμα της πρόκρισης στης επόμενη φάση του Champions League αλλά σίγουρα τα πράγματα δυσκόλεψαν εν όψει του αγώνα στην Σερβία. Ο Σούλης Μαρκόπουλος αναφορικά με την ήττα απέναντι στην Παρτιζάν, στάθηκε μεταξύ άλλων στο αμυντικό κομμάτι το οποίο είναι γεγονός πως δεν “πήγε” καλά για τον ΠΑΟΚ. Οι 76 πόντοι σε εντός έδρας ματς και ειδικά τέτοιας κρισιμότητας παιχνίδι, είναι πολλοί… Γενικότερα αποτελεί πρόβλημα για τον “Δικέφαλο” κατά την διάρκεια της σεζόν το ότι δεν έχει αποκτήσει την απαιτούμενη σταθερότητα αμυντικά. Αυτό ισχύει τόσο στα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος όσο και του Champions League.

Ράσελ Γουέστμπρουκ ή Λεμπρόν Τζέιμς ο νικητής στο ματς Θάντερ-Καβαλίερς; Η “μάχη” των δύο σπουδαίων παικτών ζωντανά με LIVE STREAMING μέσω της 2winbet.gr η οποία προσφέρει στους πελάτες της τις υψηλότερες αποδόσεις της αγοράς σε Euroleague και ΝΒΑ!

Aς σταθούμε στα φετινά (2016-17) ευρωπαϊκά παιχνίδια με αφορμή αυτό με την Παρτιζάν. Αν υπολογίσουμε μόνο την κανονική διάρκεια του εκτός έδρας αγώνα (1η αγωνιστική) με την Ρόζα Ράντομ (ο ΠΑΟΚ είχε παθητικό 65 πόντους στα 40 λεπτά του αγώνα) και όχι τις δύο παρατάσεις, στα πρώτα έξι ματς του Champions League ο “Δικέφαλος” δεν είχε δεχτεί σε κανένα παιχνίδι πάνω από 70 πόντους. Δηλαδή, πρώτο δείγμα θετικό (για την άμυνα)… Στην συνέχεια ακολούθησε (την 7η αγωνιστική) το παιχνίδι με την Βέντσπιλς. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε δεχόμενος 81 πόντους από τους Λετονούς, οι οποίοι πριν το ματς με τον “Δικέφαλο” μόνο σε έναν αγώνα από τους πρώτους έξι, είχαν καταφέρει να πετύχουν πάνω από 76 πόντους. Απέναντι στην Ρόζα Ράντομ (η τελευταία ομάδα του ομίλου) την 8η αγωνιστική το σύνολο του Μαρκόπουλου ήταν καλύτερο αμυντικά και δέχτηκε 66 πόντους αλλά τα “χάλασε” μετά κόντρα στην Ουσάκ (την 9η αγωνιστική) και δέχτηκε 78 πόντους.

“Μονοπόλυο”, ο χώρος (στην Γρηγορίου Λαμπράκη 193/ Ανω Τούμπα Θεσσαλονίκης) που σου τα προσφέρει… όλα και έχει γίνει ο αγαπημένος προορισμός των Θεσσαλονικιών!

Οι Τούρκοι πριν παίξουν με τον ΠΑΟΚ, μόνο σε ένα δύο ματς από τα πρώτα οχτώ είχαν καταφέρει να περάσουν τους 77 πόντους… Την Βαρέζε οι “ασπρόμαυροι” την “κράτησαν” στους 69 πόντους την 10η αγωνιστική αλλά κόντρα στην Βιλερμπάν (11η αγωνιστική), την Νεπτούνας (12η αγωνιστική) και την Ολντεμπουργκ (13η αγωνιστική) ο ΠΑΟΚ δέχτηκε μέσο όρο 75 πόντους (τα δύο από τα τρία ματς ήταν εντός έδρας)… Απέναντι στην Βέντσπιλς την 14η αγωνιστική εκτός έδρας ο “Δικέφαλος” δέχτηκε μόνο 54 πόντους αλλά… φρόντισε ξανά να μην διατηρήσει την καλή του άμυνα αφού στον αγώνα με την Παρτιζάν δέχτηκε 76 πόντους. Όπως και να έχει ο ΠΑΟΚ θέλει βελτίωση αμυντικά (χρειάζεται σταθερότητα στο συγκεκριμένο κομμάτι γιατί μέχρι στιγμής… αγνοείται και αυτό φαίνεται και στα παιχνίδια της Basket League. Όχι, βέβαια, ότι τα πράγματα στην επίθεση “πάνε”… πάντα εξαιρετικά).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Χωρίς θεατές το Λαύριο – Μαρούσι

Χωρίς κόσμο το Λαύριο – Μαρούσι. Κεκλεισμένων των θυρών θα διεξαχθεί τη Δευτέρα (22/…