Κεντρική NBA “Σπάνε” τα ρεκόρ Λεμπρόν και Πόποβιτς (vids)
NBA

“Σπάνε” τα ρεκόρ Λεμπρόν και Πόποβιτς (vids)

lebron james gregg popovich

lebron-james-gregg-popovichΠρόκειται για δύο από τις πιο σεβάσμιες και μυθικές φιγούρες του σύγχρονου μπάσκετ. Με τις ικανότητές τους έχουν διαμορφώσει σε μεγάλο βαθμό τα νέα ήθη και έθιμα του κορυφαίου πρωταθλήματος στον πλανήτη, έχοντας τεράστια επιρροή επάνω στο άθλημα. Ως φυσικό επακόλουθο, οι Γκρεγκ Πόποβιτς και Λεμπρόν Τζέιμς συνεχίζουν να καταρρίπτουν ρεκόρ και να καταγράφουν απλησίαστες επιδόσεις.

Ο σούπερ σταρ των Καβαλίερς έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία, ο οποίος ξεπερνά τους 28.000 πόντους στην καριέρα του, σε ηλικία μόλις 32 ετών και 36 ημερών! Ο “βασιλιάς” βρίσκεται στην 8η θέση, στη λίστα με τους κορυφαίους σκόρερ όλων των εποχών, έχοντας την προοπτική να φθάσει τουλάχιστον στην πρώτη τριάδα, μέχρι το τέλος της καριέρας του.

Ο Τζέιμς διάλεξε τον κατάλληλο χώρο για να πραγματοποιήσει την ιστορική αυτή επίδοση. Το Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν είναι ένα εκ των αγαπημένων γηπέδων του “Επίλεκτου”, καθώς έχει 28,5 πόντους ανά αγώνα, όταν επισκέπτεται το γήπεδο των Νικς. Στη λίστα αυτή, βρίσκεται στην 4η θέση, πίσω από τους Μάικλ Τζόρνταν (31,8 πόντοι), Κέβιν Ντουράντ (31.7) και Κόμπι Μπράιαντ (29,9). Όχι και άσχημη παρέα…

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=jp-4WDztkdc]

Όσον αφορά τον Πόποβιτς, ο θρυλικός κόουτς των Σπερς έφθασε τις 1.128 νίκες στην 20ετή καριέρα του. Πλέον έχει τις περισσότερες νίκες, προπονώντας μία ομάδα, ξεπερνώντας τον μυθικό Τζέρι Σλόαν, που είχε μεγαλουργήσει επί 24 σεζόν με τους Γιούτα Τζαζ. Στην συνολική κατάταξη, ο “Pop” βρίσκεται στην 7η θέση, μόλις 27 νίκες πίσω από τον “Ζεν Μάστερ“, Φιλ Τζάκσον.

Bonus: μετά από 1.128 επιτυχίες, το παρακάτω βίντεο έχει αποκτήσει ιστορική σημασία. Είναι η πρώτη νίκη του Γκρεγκ Πόποβιτς στην καριέρα του στο NBA, τη σεζόν 1996-1997, εναντίον των Μάβερικς! Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο “Pop” πανηγυρίζει όπως ελάχιστες φορές τον έχουμε δει, δείγμα του πόσο πολύ έχει περάσει ο καιρός και πόσο νερό έχει κυλήσει στο “αυλάκι” από εκείνη την ημέρα!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=V_WfDTPR2yQ]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Ναζ Ριντ καλύτερος 6ος παίκτης της χρονιάς.

Με 352 βαθμούς ο Ναζ Ριντ κατέκτησε το βραβείο του 6ου παίκτη της χρονιάς. Μια σημαντική δ…