Κεντρική Basket League Άρης “Πρέπει να βρούμε αυτοπεποίθηση…”

“Πρέπει να βρούμε αυτοπεποίθηση…”

priftis palataki

priftis palatakiΟ Άρης υποδέχεται το Στρασβούργο την Τρίτη και ο Δημήτρης Πρίφτης την Δευτέρα μίλησε για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Συγκεκριμένα είπε:

“Είναι κρίσιμο ματς γιατί παίζουμε εντός έδρας. Κάθε πόντος, κάθε κατοχή, οποιαδήποτε λεπτομέρεια παίζει τον ρόλο της. Το Στρασβούργο κινείται στα σύνορα της Euroleague τα τελευταία χρόνια, δηλαδή αγωνίζεται στην Euroleague ενώ πέρυσι ήταν φιναλίστ του Eurocup. Δηλαδή είναι παραδοσιακά δυνατή ομάδα. Είναι κλασσική γαλλική ομάδα που παίζει με ταχύτητα, έχει τουλάχιστον επτά παίκτες στο ρόστερ της που σουτάρουν με 35% στο τρίποντο, ίσως και παραπάνω. Εχει κίνηση μακριά από την μπάλα και πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος. Σε συνδυασμό με την αθλητικότητα που έχει είναι επικίνδυνη, τόσο στην κίνηση όσο και στο επιθετικό ριμπάουντ. Χρειάζεται από μέρος μας μεγάλη προσήλωση και συγκέντρωση. Πρέπει να βρούμε αυτοπεποίθηση γιατί σίγουρα έχει κλονιστεί μετά το τελευταίο ματς. Νομίζω στο γήπεδό μας με τον κόσμο μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να καταφέρουμε να κερδίσουμε”.

Τι θα κάνει η… παρέα του Λεμπρόν Τζέιμς (οι Καβαλίερς) στο εκτός έδρας ματς με τους Γουίζαρντς που μετρούν 7Χ7; Δείτε με LIVE STREAMING το παιχνίδι στην 2winbet.gr η οποία προσφέρει στους πελάτες της τις καλύτερες αποδόσεις της αγοράς!

Για το αν το Στρασβούργο έχει το ίδιο στυλ παιχνιδιού με την Μονακό την οποία αντιμετώπισε ο Άρης: “Ο κόσμος νομίζει είναι το ίδιο στυλ παιχνιδιού. Είναι το ίδιο στυλ παικτών. Η Μονακό έχει προπονητή Σέρβο, το Στρασβούργο έχει Γάλλο με μεγάλη εμπειρία και στην φιλοσοφία του αποτυπώνεται το γαλλικό μπάσκετ που έχει πολύ κίνηση, ταχύτητα και τρανζίσιον παιχνίδι. Σαν στυλ παιχνιδιού δεν είναι ίδιες οι δύο ομάδες. Σαν χαρακτηριστικά, σαν παίκτες, ναι μοιάζουν. Εχουν αθλητικές ομάδες, νομίζω η Μονακό είναι πιο αθλητική. Το Στρασβούργο έχει καλό μακρινό σουτ, είναι σοβαρή ομάδα ξέρει τι ζητά και έχει καλή τακτική. Είναι δύσκολο ματς”.

Για το… κίνητρο της νίκης με διαφορά στον αγώνα της Τρίτης: “Σε πρώτη φάση πρέπει να παίξουμε εμείς καλά, μετά να κοιτάξουμε την νίκη και μετά την διαφορά. Ολα αυτά πρέπει να γίνουν με μια λογική. Σημαντικό είναι να παίξουμε καλά…”.

Για τους Τσάκσον και Γκόρντον που δεν προπονήθηκαν την Κυριακή: “Ο Τζάκσον σήμερα έκανε προπόνηση, έχει ένα διάστρεμμα το οποίο το διαχειριζόμαστε. Ο Γκόρντον έκανε σήμερα ένα μικρό κομμάτι δίχως αντίπαλο. Δεν είναι ακόμη στην κατάσταση που θα επιθυμούσαμε. Σίγουρα με την εμπειρία του και τις εικόνες, μπορεί να βοηθήσει κάποια λεπτά την προσπάθεια της ομάδας”.

Για το ματς με τον ΠΑΟΚ: “Δεν θα ήθελα να κάνω σχόλιο για το Σάββατο. Πρέπει να κοιτάξουμε το ματς με τον Στρασβούργο. Σίγουρα είναι αδικαιολόγητη η εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο. Πέρα από τα ανασταλτικά γεγονότα που έγιναν, εμείς έπρεπε αυτό το ματς να το κερδίσουμε. Μέχρι εκεί… Είναι αρκετά για το τελευταίο ματς… Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά”.

Για το αν το άγχος είναι μεγαλύτερο στο ματς της Τρίτης δεδομένου πως είναι διπλά τα παιχνίδια για την πρόκριση: “Νομίζω είναι το ίδιο. Εχει ουσιαστικό πλεονέκτημα αυτός που παίζει στην έδρα του στο δεύτερο ματς γιατί στην έδρα του έχει να διαχειριστεί μια κατάσταση που συνέβη στο πρώτο παιχνίδι. Είναι κρίσιμο το ματς, όπως είπα. Κάθε διαφορά μετράει. Αναμφίβολα έχεις μια δεύτερη προσπάθεια εκεί… Νομίζω έχει μορφή τελικού το εδώ και το εκεί ματς”.

Γιάνκοβιτς: “Μερικοί γουστάρουν την αρνητική ενέργεια…”. Θυμηθείτε τις δηλώσεις του και διαβάστε για το θέμα Λάσκαρη εδώ

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός με ανακοίνωση κάνει λόγο για «καταδρομική επιχείρηση» Την ελπίδα πως όσ…