Κεντρική Ελλάδα Κύπελλο “Περιμένουμε ακόμη την Αστυνομία για τη Λάρισα”

“Περιμένουμε ακόμη την Αστυνομία για τη Λάρισα”

giorgos vasilakopoulos takis tsagkronis

giorgos-vasilakopoulos-takis-tsagkronis

O Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Παναγιώτης Τσαγκρώνης, μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 και το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) δήλωσε πως η ΕΟΚ περιμένει επίσημο έγγραφο από την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας, για το αν πληροί τις προϋποθέσεις ασφάλειας το κλειστό της Νεάπολης, ενώ στάθηκε και στην έκταση που δόθηκε στο θέμα των δηλώσεων του Γιώργου Βασιλακόπουλου για την Ξάνθη.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Παναγιώτης Τσαγκρώνης:
“Δεν μπήκε ζήτημα για την Ξάνθη, έτσι όπως παρουσιάζεται και ούτε θα έπρεπε να δοθεί τόσο μεγάλη έκταση στο θέμα των δηλώσεων, ιδιαίτερα από τους ανθρώπους της πόλης. Η ιστορία του καθένα μας είναι γραμμένη, πριν από 2 χρόνια η Εθνική ομάδα έπαιξε σε τουρνουά στην Ξάνθη με μεγάλη επιτυχία, στο οποίο συμμετείχαν και ομάδες μουσουλμανικές.

Το γήπεδο της Ξάνθης δεν πληροί τους όρους του νόμου που έχει ψηφιστεί το 2015, σχετικά με τις κάμερες, το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Οι επιφυλάξεις του κ. Βασιλακόπουλου και του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας που συνεδρίασε σχετικά, ήταν ότι δυστυχώς για τη Ελλάδα και την κοινωνία μας, έχουμε σε κάθε τελικό, είτε πρόκειται για μπάσκετ, είτε για ποδόσφαιρο, στρατούς που δίνουν ραντεβού θανάτου και δημιουργούν του κόσμου τα επεισόδια.

Οι επιφυλάξεις μας, λοιπόν, ήταν στο ότι θα μπορούσαν να γίνουν τέτοιες διαδικασίες έξω από το γήπεδο, το οποίο βρίσκεται σε κατοικημένη περιοχή και πλησίον, μάλιστα, συνοικίας που υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, ιδιαίτερα το μουσουλμανικό στοιχείο. Σήμερα η χώρα μας βρίσκεται σε ιδιαίτερη κατάσταση με τη γείτονα Τουρκία, εάν, λοιπόν, είχαμε τους μπαχαλάκηδες, τους γνωστούς-αγνώστους σε πετροπόλεμο και έπεφτε κάτι προς αυτούς τους ανθρώπους, δε θα είχαμε πρόβλημα;

Αυτή η κατάσταση δε θα ήταν ίδια με παρόμοια επεισόδια που είχαμε στο παρελθόν σε άλλες τοπικές κοινωνίες. Στην Ξάνθη έχουμε μια ευαίσθητη περιοχή, για την οποία, όμως, ποτέ δεν τέθηκε ζήτημα μη αρμονικής συνύπαρξης και συνεργασίας των ανθρώπων της και το ότι υπάρχει κάτι το διαφορετικό. Αν υπήρχε αυτή η σκέψη από την πλευρά μας, δε θα πηγαίναμε εκεί την Εθνική να παίξει με τη Βοσνία Ερζεγοβίνη. Δόθηκε, λοιπόν, μεγάλη έκταση στο ζήτημα χωρίς να πρέπει.

Η αρχική απόφαση της Ομοσπονδίας ήταν το παιχνίδι να γίνει στην Κρήτη. Υπάρχει ένα όμορφο γήπεδο εκεί, στο οποίο οι κερκίδες είναι ξεχωριστές και δε συγκοινωνούν μεταξύ τους. Ο Άρης δεν ήθελε να πάει, η Ομοσπονδία ήθελε να βρει μια συμβιβαστική λύση. Η τοποθέτηση της Αστυνομίας ήταν ότι θέλει να γίνει ο τελικός στην Αθήνα, γιατί εκεί διαθέτει πολλές δυνάμεις και θα μπορέσει να αντιμετωπίσει το οποιοδήποτε πρόβλημα . Είπαμε, εφόσον ήθελε ο Αρης και συναινούσε ο Παναθηναϊκός, να δούμε αν το γήπεδο της Λάρισας πληροί τους απαιτούμενους όρους.

Το γήπεδο της Λάρισας είναι έξω από την πόλη, ζητήσαμε από την Αστυνομία να μας πει αν έχει αυτό τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος του 2015 και αν μας δώσει το ελεύθερο, όπως και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ότι αναλαμβάνει τη διεξαγωγή του αγώνα, να πάμε στη Λάρισα. Ακόμη, όμως, δεν έχουμε στα γραφεία μας την έγγραφη τοποθέτηση της Αστυνομίας για τη Λάρισα. Γι’ αυτό και σήμερα επανήλθαμε στη ΓΓΑ και την Αστυνομία για το θέμα. Οσο περνά ο χρόνος, τόσο θα βγαίνουμε και θα λέμε ο καθένας τα δικά του. Θα ήταν, σε κάποιο βαθμό, δικαιότερο όταν βγαίνει η προκήρυξη για το Κύπελλο, να υπάρχει ορισμός και για το που θα διεξαχθεί ο τελικός.”

Για το αν θα ήταν δίκαιο, με ομάδες επιπέδου του Παναθηναϊκού και του Άρη, να διεξαχθεί ο τελικός στην έδρα των “πράσινων”, απάντησε λέγοντας:
“Εχοντας αυτό κατά νου, πηγαίνουμε στη λύση της Λάρισας. Δυστυχώς, όμως, όσο έχουμε τους στρατούς των οπαδών, πρέπει να έχουμε πάντα σύμφωνη γνώμη της Αστυνομίας. Θυμάστε τι έγινε πέρυσι στο φάιναλ φορ γυναικών στη Λευκάδα. Αναγκαστήκαμε να σταματήσουμε τα φάιναλ φορ στους άνδρες για τα προ ετών επεισόδια στη Λαμία. Δε νομίζω πως γίνεται κάτι λάθος στη διοργάνωση. Οταν η κοινωνία είναι στην κατάσταση που είμαστε σήμερα, δεν μπορεί να γίνει έλεγχος από κανέναν, παρά μόνο από την οργανωμένη Πολιτεία. Προσπαθούμε να διαφυλάξουμε το προϊόν μας, γι’ αυτό, αρχικά, θέλαμε τον τελικό στο Ηράκλειο. Δεν τέθηκε ζήτημα διεξαγωγής διπλών αναμετρήσεων, έτσι θα έχανε την αίγλη του ο τελικός. Υπάρχει, ωστόσο, προβληματισμός. Εχουμε, βέβαια, από κοινού, ευθύνη όλοι για το ότι ο θεσμός έχει υποβαθμιστεί.”

Καταλήγοντας, ο κ. Τσαγκρώνης δήλωσε άγνοια για τη μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε σήμερα εις βάρος του ιδίου και του Γιώργου Βασιλακόπουλου, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, από τους δικηγόρους, Γιώργο Φλόκα και Ηλία Σταθά (σ.σ. ο πρώτος δικηγόρος Θεσσαλονίκης και ο δεύτερος δικηγόρος Πύργου Ηλείας), για τις δημόσιες δηλώσεις που έκαναν αμφότεροι για την Ξάνθη:
“Δεν ξέρω τίποτα. Θα το αντιμετωπίσουμε όμως αυτό, όπως και τόσα άλλα. Συνηθισμένοι είμαστε στη λασπολογία και την παραπληροφόρηση. Ευχή όλων μας είναι να γίνει ο τελικός του Κυπέλλου χωρίς να συμβεί το παραμικρό και να κερδίσει ο καλύτερος.”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αργύρης Δεκαβάλλας
Περισσότερα σε Κύπελλο

Δειτε επισης

Κύπελλο Ελλάδας: Το κοινωνικό πρόσωπο το Κυπέλλου Ελλάδας (vid)

Γεμάτο δράση εντός και εκτός παρκέ περιείχε το Κύπελλο Ελλάδας. H Κρήτη φιλοξένησε ένα τετ…