Κεντρική NBA Μινεσότα-Χιούστον: η επιτομή του run n’ gun (vids)
NBA

Μινεσότα-Χιούστον: η επιτομή του run n’ gun (vids)

james harden karl anthony towns rockets timberwolves

james-harden-karl-anthony-towns-rockets-timberwolves

Στο Χιούστον έλαβε χώρα ένα από τα πιο εντυπωσιακά και γρήγορα παιχνίδια τη φετινή σεζόν, ανάμεσα στους Ρόκετς και τους Τίμπεργουλβς. Οι “ρουκέτες” έφεραν το παιχνίδι στα δικά τους μέτρα, τρέχοντας και εκτελώντας συνεχώς και κάπως έτσι επικράτησαν με το εκκωφαντικό 142-130!

Ήταν η καλύτερη επιθετική συγκομιδή τους για φέτος, ξεπερνώντας τους 139 που σκόραραν 2 μέρες πριν εναντίον των Πέλικανς. Οι Ρόκετς είχαν 8 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, 7 εκ των οποίων ξεπέρασαν τους 14! Πρώτος εξ αυτών ήταν φυσικά ο Τζέιμς Χάρντεν, με 24 πόντους αλλά και 10 ασίστ ενώ ο Λου Γουίλιαμς απέδειξε ξανά ότι η πρόσφατη απόκτησή του θα αποδειχθεί εξαιρετική, σκοράροντας 17 πόντους σε 26 λεπτά συμμετοχής. Με 22/58(!) τρίποντα και 32 ασίστ σε σύνολο 107 κατοχών, το Χιούστον έμοιαζε με ασταμάτητη “μηχανή”, παράγοντας συνεχώς πόντους εις βάρος της αδύναμης άμυνας των Τίμπεργουλβς.

Από την άλλη, οι Τίμπεργουλβς έγιναν η πρώτη ομάδα φέτος που φθάνει τους 130 πόντους και αποτυγχάνει να κερδίσει το παιχνίδι! Παρά την “οργιαστική” εμφάνιση του Καρλ-Άντονι Τάουνς, με 37 πόντους και 22 ριμπάουντ (ο μόνος μαζί με τους Γουάιτσαϊντ και Κάζινς που έχουν φθάσει σε τέτοια επίπεδα φέτος) αλλά και την 30άρα του Άντριου Γουίγκινς, αποδείχθηκε ότι δεν έχουν τα απαραίτητα “όπλα”, τόσο εκτελεστικά, όσο και οργανωτικά, ώστε να διεκδικήσουν τη νίκη σε τέτοιο ρυθμό.

 

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=s3Mqt75PWX8]

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Στην τελική ευθεία για τα Play-offs

Τα δεδομένα και τα σενάρια για τα Play-offs στο NBA Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν το τέλος τη…