Κεντρική NBA Καρμέλο Άντονι-Νικς: το “σήριαλ” συνεχίζεται…
NBA

Καρμέλο Άντονι-Νικς: το “σήριαλ” συνεχίζεται…

carmelo anthony phil jackson

carmelo-anthony-phil-jackson

Ο Καρμέλο Άντονι αναμένεται να είναι το πιο “καυτό” όνομα της εβδομάδας, καθώς πρόκειται για το πιο “αστραφτερό” όνομα του NBA, το οποίο είναι υποψήφιο προς ανταλλαγή (μαζί με τους Μπάτλερ και Τζορτζ). Η προθεσμία των ανταλλαγών λήγει την Πέμπτη στις 10 το βράδυ (ώρα Ελλάδος, 3 το μεσημέρι στις ΗΠΑ) και τα ερωτηματικά πληθαίνουν όλο και περισσότερο σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι, σε ό,τι αφορά την περίπτωση του “Μέλο“.

Το 4ετές συμβόλαιο που υπέγραψε ο Άντονι το καλοκαίρι του 2014, ύψους 124 εκατομμυρίων δολαρίων περιέχει και έναν ιδιαίτερο όρο, ο οποίος αποκαλείται ως “no-trade clause“. Σύμφωνα με αυτόν, είναι καθαρά στο χέρι του παίκτη το αν επιθυμεί να γίνει ανταλλαγή με αποτέλεσμα να έχει στο “χέρι” τους ιθύνοντες των Νικς και συγκεκριμένα τον Φιλ Τζάκσον.

Ο πρόεδρος των Νικς, επιθυμεί διακαώς να ανταλλάξει τον Άντονι, διότι θέλει να βάλει την ομάδα σε διαδικασία “rebuilding” δίχως την παρουσία και το πανάκριβο συμβόλαιο του 33χρονου σταρ. Το πρόβλημα είναι ότι ο “Μέλο” έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι αισθάνεται χαρούμενος στη Νέα Υόρκη και πως δεν θα ήθελε να φύγει. Κάπως έτσι, ο Τζάκσον επιχειρεί διαρκώς να πείσει τον παίκτη να “σπάσει” την no-trade clause και να αποχωρήσει από το “Μεγάλο Μήλο”.

Τα ονόματα των ομάδων που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι πολλά αλλά τα κυρίαρχα είναι 3: οι Κλίβελαντ Καβαλίερς, με τον Τζάκσον να “ποντάρει” στη λογική ότι ο Άντονι θα ήθελε να γίνει συμπαίκτης του κολλητού του, Λεμπρόν Τζέιμς και να διεκδικήσει πρωτάθλημα, οι Λος Άντζελες Κλίπερς, οι οποίοι ψάχνουν μανιωδώς έναν παίκτη, ώστε να καλύψει τη θέση “3”  αλλά και οι Μπόστον Σέλτικς, ένας ιδιαίτερα ελκυστικός προορισμός. Ακόμη όμως η κατάσταση δεν έχει αλλάξει.

Στις τελευταίες δηλώσεις του στον δημοσιογράφο του Undefeated, Μαρκ Σπίαρς, ο Άντονι απαιτεί από τους Νικς να δείξουν πως έχουν κάποιο σχέδιο, αν θέλουν να τον ανταλλάξουν: “Δεν είμαι ο τύπος ανθρώπου που θα πάει και θα πει “Ανταλλάξτε με, ανταλλάξτε με!“, δίχως να υπάρχει κάποιο σχέδιο. Προσωπικά, προσπαθώ να επικεντρωθώ στο να παίζω μπάσκετ και να περνάω καλά. Κάποιες φορές νιώθω ότι δεν μου επιτρέπεται να περνώ καλά, με όλα αυτά που συμβαίνουν”.

Παρά το πρόσφατο report του Άντριαν Γουοζναρόφσκι, στο οποίο αναφέρεται ότι ο Άντονι θα μείνει στη Νέα Υόρκη, καθώς δεν τον έχει “συγκινήσει” καμία προσφορά, ο Τζάκσον διατηρεί τις ελπίδες του. Οι επόμενες μέρες θα δείξουν αν οι Νικς θα αλλάξουν πλήρως σελίδα ή αν η μιζέρια θα συνεχίσει να “αιωρείται” γύρω από το Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Ναζ Ριντ καλύτερος 6ος παίκτης της χρονιάς.

Με 352 βαθμούς ο Ναζ Ριντ κατέκτησε το βραβείο του 6ου παίκτη της χρονιάς. Μια σημαντική δ…