Κεντρική NBA Οι τεχνικές ποινές και το ρεκόρ του Κάζινς (vids)
NBA

Οι τεχνικές ποινές και το ρεκόρ του Κάζινς (vids)

demarcus cousins1

demarcus-cousins

Η πλήρης αδυναμία του ΝτεΜάρκους Κάζινς να συγκρατήσει την ορμή του και τα συναισθήματά του έκανε ξανά την εμφάνισή της, αυτή τη φορά στο παιχνίδι εναντίον των Σικάγο Μπουλς. Ο σούπερ-σταρ των Σακραμέντο Κινγκς δέχθηκε δύο τεχνικές ποινές, με αποτέλεσμα να αποβληθεί από τον αγώνα ενώ συμπλήρωσε τις 16 συνολικά για φέτος (μακράν 1ος στο NBA), κάτι που σημαίνει ότι θα χάσει το επόμενο παιχνίδι της ομάδας!

Η πρώτη περίπτωση συνέβη στο τέλος της 3ης περιόδου, όπου ορισμένα μέλη των Κινγκς και των Μπουλς αναμείχθηκαν σε έναν μίνι-“τσαμπουκά”. Σε τέτοιες περιπτώσεις, ο Κάζινς δεν χάνει ποτέ την ευκαιρία να… πρωταγωνιστήσει, απωθώντας με δύναμη τον βοηθό προπονητή των Μπουλς. Μετά από διεξοδική ανάλυση στο άμεσο ριπλέι, οι διαιτητές τον χρέωσαν με τεχνική ποινή για την πράξη του αυτή.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=yF4ysvMWVtY]

Εκεί όμως που ο “Boogie” θόλωσε πλήρως ήταν στο τέλος του αγώνα. Με το σκορ στο 107-109 υπέρ των Μπουλς, οι Κινγκς έχουν την επαναφορά. Ο Ντουέιν Γουέιντ “πετάγεται” προ του Κάζινς, κλέβει την μπάλα και σκοράρει στον αιφνιδιασμό, “καθαρίζοντας” το παιχνίδι. Ο Κάζινς διαμαρτύρεται έντονα πως υπήρξε φάουλ (και έχει απόλυτο δίκιο, διότι ο Γουέιντ του τράβηξε τη φανέλα) ενώ, στην άλλη πλευρά του γηπέδου φωνάζει εκ νέου στους διαιτητές για φάουλ που δεν δόθηκε, στο τρίποντο που εκτέλεσε. Αυτό ήταν. Ο Κάζινς “τρελάθηκε” και οι διαιτητές τον έστειλαν στα αποδυτήρια, δίχως δεύτερη σκέψη.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=3mM917IWdsM]

Με τις 2 τεχνικές ποινές, ο Κάζινς έφθασε τις 104 στην καριέρα του. Είναι μακράν οι περισσότερες από κάθε άλλον παίκτη του NBA τις τελευταίες 7 σεζόν, 28 παραπάνω από τον 2ο στην κατάταξη, Ράσελ Γουέστμπρουκ!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Τα ζευγάρια των Playoffs και των Play-in στο NBA

Πως διαμορφώθηκαν τα ζευγάρια σε playoffs και play-in Tournament στο NBA. Έπεσε η αυλαία σ…