Κεντρική NBA Η σκιαγράφηση των αριθμών του φετινού All-Star Game

Η σκιαγράφηση των αριθμών του φετινού All-Star Game

all star logo 2017

all-star-logo-2017

Το φετινό All-Star Game “σημαδεύτηκε” από πληθώρα εντυπωσιακών αριθμών, τρομερών στατιστικών στοιχείων και απίθανων επιδόσεων. Η όρεξη των παικτών αλλά και η… αισθητή απουσία της άμυνας (η οποία “απομακρύνεται” όλο και περισσότερο κάθε χρόνο) οδηγούν σε νούμερα που “ζαλίζουν”, τόσο σε ατομικό, όσο και σε ομαδικό επίπεδο, με τον Άντονι Ντέιβις να ξεχωρίζει.

Ο “Brow” κατέρριψε το ρεκόρ πόντων που κατείχε ο Γουίλτ Τσάμπερλεϊν τα τελευταία 55 χρόνια, σκοράροντας 52 πόντους, 10 παραπάνω από όσους είχε σκοράρει ο “Wilt the Stilt“. Ταυτόχρονα, πέτυχε 18 καρφώματα και αν αναλογιστεί κανείς ότι τα περισσότερα καρφώματα από 1 ομάδα τη φετινή σεζόν είναι 14, τότε κατανοεί κανείς το μέγεθος του ρεκόρ.

Φυσικά, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στον Λεμπρόν Τζέιμς. Ο “βασιλιάς” έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία των All-Star Games με +300 πόντους, στη 13η συνεχή παρουσία του ως βασικός (επίσης ρεκόρ). Από την άλλη, ο Κέβιν Ντουράντ έγινε ο 4ος παίκτης όλων των εποχών με τριπλ-νταμπλ σε All-Star Game.

Συνολικά μπήκαν 374 πόντοι, με το περσινό ρεκόρ των 369 να καταρρίπτεται ενώ πραγματοποιήθηκαν 75 καρφώματα, επίσης ρεκόρ. Σε ένα παιχνίδι με 103(!) ασίστ, 43/122 τρίποντα και 162 εύστοχα σουτ, μπορεί να φανταστεί κανείς τον χαρακτήρα του παιχνιδιού αυτού.

Στο πιο περίεργο στατιστικό της ημέρας, ο ΝτεΜάρκους Κάζινς αγωνίστηκε μόλις για 2 λεπτά, την ημέρα μάλιστα που ανταλλάχθηκε στους Νιου Όρλεανς Πέλικανς. Ήταν ο μικρότερος χρόνος συμμετοχής που έχει καταγραφεί ποτέ σε All-Star Game από το 1971! Αναμφίβολα ήταν ένα περίεργο βράδυ για τον “Boogie”.

Τέλος, δεν γίνεται να μην κάνουμε ξεχωριστή αναφορά στον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο Έλληνας σούπερ-σταρ ευστόχησε σε 14 σουτ, τα οποία είναι τα περισσότερα που καταγράφηκαν ποτέ στην πρώτη συμμετοχή ενός παίκτη αλλά και τα περισσότερα ανάμεσα στους Ευρωπαίους παίκτες! Ακόμη, οι 30 πόντοι είναι η κορυφαία επίδοση ever από Ευρωπαίο παίκτη, οι περισσότεροι από παίκτη των Μπακς αλλά και η 2η καλύτερη επίδοση από πρωτοεμφανιζόμενο παίκτη (πίσω από τους 34 του Τομ Τσέιμπερς)!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός με ανακοίνωση κάνει λόγο για «καταδρομική επιχείρηση» Την ελπίδα πως όσ…