Κεντρική NBA Η “μυθική” επίδοση του Ντρέιμοντ Γκριν! (vid)
NBA

Η “μυθική” επίδοση του Ντρέιμοντ Γκριν! (vid)

CkPvVRyWsAAvC4Y

draymond-green-warriors

Τη φετινή σεζόν έχουμε γίνει μάρτυρες πολλών δεκάδων τριπλ-νταμπλ. Ο Ράσελ Γουέστμπρουκ το έχει επιτύχει ήδη 26 φορές, ο Τζέιμς Χάρντεν άλλες 15. Είχαμε πιστέψει ότι τα είχαμε δει όλα φέτος, σε ό,τι αφορά τον τομέα αυτό. Αυτό που έκανε ο Ντρέιμοντ Γκριν όμως, δεν έχει ξαναγίνει ποτέ, όχι μόνο φέτος αλλά σε ολάκερη την ιστορία του NBA!

4 πόντοι, 12 ριμπάουντ, 10 ασίστ, 10 κλεψίματα, 5 τάπες! Μια στατιστική γραμμή που όμοια της δεν υπήρξε ποτέ. Ο Γκριν έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία που πετυχαίνει τριπλ-νταμπλ δίχως να συμπεριλαμβάνονται οι πόντοι στις διψήφιες κατηγορίες. Ίσως πρόκειται για την κορυφαία “παράσταση” όλων των εποχών, από παίκτη που σημείωσε μόλις 2 καλάθια!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=zWzG-rPPahQ]

Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι έκανε τα πάντα. Αμυντικά, διετέλεσε ρόλο rim protector, προστατεύοντας το καλάθι. Μάρκαρε με τρομερό τρόπο πάνω στην μπάλα και ήταν απίθανος στο να μην επιτρέπει την εισαγωγή της μπάλας στο λόου-ποστ, εκεί όπου οι Γκρίζλις διαθέτουν τις μεγαλύτερες δυνάμεις τους. Πυροδότησε πληθώρα αιφνιδιασμών με τα αμυντικά του κατορθώματα, σε μια βραδιά όπου βρισκόταν παντού. Στον επιθετικό τομέα έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα, δίνοντας πάσες στο κατάλληλο timing, διευκολύνοντας σε τρομερό βαθμό τους “πολεμιστές“. Τα 37 λεπτά που αγωνίστηκε ήταν από τα πιο πλήρη και “γεμάτα” που έχουμε δει ποτέ.

Με την επίδοση αυτή, ο Γκριν έγινε ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία, μετά τον Άλβιν Ρόμπερτσον, ο οποίος έχει διψήφια νούμερα σε ριμπάουντ, ασίστ και κλεψίματα. Ακόμη “έσπασε” το ρεκόρ κλεψιμάτων στην ιστορία των Γουόριορς, ξεπερνώντας τους Ρικ Μπάρι και Μάικλ Ρέι Ρίτσαρντσον. Απλά απολαυστικός!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Στην τελική ευθεία για τα Play-offs

Τα δεδομένα και τα σενάρια για τα Play-offs στο NBA Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν το τέλος τη…