Κεντρική Basket League Άρης H… σούπερ τριάδα του Άρη που “μεγάλωσε” τον Παναθηναϊκό

H… σούπερ τριάδα του Άρη που “μεγάλωσε” τον Παναθηναϊκό

i triada

i triadaΗ ώρα του μεγάλου τελικού για το Κύπελλο Ελλάδας “πλησιάζει”… Άρης και Παναθηναϊκός θα συγκρουστούν το Σάββατο στις 17.00 στο Παλέ, σε ένα σπουδαίο ματς δύο πολύ μεγάλων συλλόγων. Οι “κίτρινοι” την δεκαετία το ’80 αποτελούσαν το “αφεντικό” της χώρας βάσει τίτλων ενώ την δεκαετία του ’90 οι “πράσινοι” “γιγαντώθηκαν” για τα καλά. Με αφορμή την “μάχη” των δύο ομάδων, θα γυρίσουμε τον χρόνο πίσω και θα σταθούμε σε μια πολύ ποιοτική τριάδα που ήταν στον Άρη και μετά μετακόμισε στον Παναθηναϊκό. Τρεις παίκτες που στους “κίτρινους” ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους και “πήγαν” στους “πράσινους” ως πολύ μεγάλα ονόματα.

Ο λόγος για τους Νίκο Γκάλη, Στόγιαν Βράνκοβιτς και Παναγιώτη Γιαννάκη που μετά την θητεία τους στον Άρη και τα… σημαντικά που κατάφεραν (την σεζόν 1989-90 οι τρεις τους ήταν συμπαίκτες και κατέκτησαν το νταμπλ με τον Άρη), μεταπήδησαν στον Παναθηναϊκό και άρχισαν να τον “μεγαλώνουν” με αρκετές έννοιες, τόσο αγωνιστικά όσο και… επικοινωνιακά καθώς οι “πράσινοι” “γέμιζαν” με σπουδαία ονόματα δείχνοντας πως έχουν ως μοναδικό στόχο τον πρωταθλητισμό (σε Ελλάδα και Ευρώπη). Ο Γκάλης το 1992 υπέγραψε στον Παναθηναϊκό μετά το τέλος της θητείας του στον Άρη, με το “τριφύλλι” να φανερώνει ξεκάθαρα πως έχει… μεγάλους στόχους με την απόκτηση του κορυφαίου Ελληνα καλαθοσφαιριστή.

ÃÊÁËÇÓ / ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ËÉÌÏÆΟ τελευταίος (ως το 1994 που έμεινε στους “πράσινους”) κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό το 1993 ενώ ο Βράνκοβιτς έπειτα από το πέρασμά του από το ΝΒΑ μετά το τέλος της παρουσίας του στον Άρη, το 1992 μετακόμισε στους “πράσινους”. Ως το 1996 κατέκτησε δύο Κύπελλα Ελλάδας και ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ποιος μπορεί να ξεχάσει το κόψιμό του στον Μοντέρο λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα με την Μπαρτσελόνα; Ενα κόψιμο που “έσωσε” τους “πράσινους” σε εκείνο το ματς και τους έδωσε την πρωτιά (και το τρόπαιο) στην Ευρώπη.

astojanΟ Γιαννάκης όταν “έκλεισε” το κεφάλαιο Άρης, συμφώνησε με τον Πανιώνιο και μετά από μια σεζόν στους “κυανέρυθρους”, φόρεσε το “τριφύλλι” (το 1994). Βοήθησε κι αυτός με την εμπειρία του, ως το 1996 κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας αλλά και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με τους “πράσινους” και ο Παναθηναϊκός έδειξε ξανά πως ξέρει να “προσελκύει” μεγάλα ονόματα.

Οι αγώνες Κυπέλλου σε διάφορες χώρες αλλά και το ΝΒΑ All-Star Weekend 2017 στις υψηλότερες αποδόσεις της αγοράς από την 2winbet.gr προς τους πελάτες της!

agiannakis

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Η «κόκκινη» παρακάμερα από τη Stark Arena (vid)

Η παρακάμερα του Ολυμπιακού κατέγραψε όσα έγιναν στο Βελιγράδι. Ο Ολυμπιακός πήγε στο Βελι…