Κεντρική NBA Γιάννης: “Δύσκολο να είσαι ηγέτης”
NBA

Γιάννης: “Δύσκολο να είσαι ηγέτης”

antetokounmpo

antetokounmpo

Οι καταπληκτικές φετινές επιδόσεις του, τον έχουν αναδείξει στον ηγέτη των Μιλγουόκι Μπακς, στο απόλυτο σημείο αναφοράς των “ελαφιών”. Με 23,2 πόντους, 8,7 ριμπάουντ, 5,5 ασίστ, 2 τάπες και 1,7 κλεψίματα, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ηγείται της ομάδας του και στις 5 αυτές κατηγορίες και αν σταθεροποιηθεί η συνθήκη αυτή, θα γίνει ο 5ος παίκτης στην ιστορία (μετά τους Τζέιμς, Γκαρνέτ, Κάουενς και Πίπεν) που επιτυγχάνει κάτι τέτοιο. Είναι όμως τόσο εύκολο να είσαι ηγέτης;

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά τον νικηφόρο αγώνα εναντίον του Φοίνιξ, ο “Greek freak” μίλησε για την πληθώρα ευθυνών, οι οποίες βρίσκονται πλέον πάνω του αλλά και για την μέτρια εικόνα των Μπακς στα τελευταία παιχνίδια: “Μαθαίνω μέρα με τη μέρα. Το δυσκολότερο κομμάτι του να είσαι ηγέτης είναι όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά. Οι συμπαίκτες μου με βοηθούν να είμαι πιο άνετος και με ωθούν να μιλώ περισσότερο. Είναι δύσκολο να είσαι ηγέτης στα 22 σου. Δεν είναι εύκολο να λες π.χ στον Τζέισον Τέρι τι να κάνει. Είναι 39 χρονών. Βρίσκεται 19 χρόνια στο πρωτάθλημα. Είναι δύσκολο διότι είμαι παιδί χαμηλού προφίλ. Μου αρέσει να μένω στο δωμάτιό μου, να βλέπω ταινίες και να προετοιμάζομαι ψυχολογικά για τον επόμενο αγώνα. Προσπαθώ όμως να προσαρμοστώ“, δήλωσε ο Γιάννης, όπως μεταδίδει η Milwaukee Journal.

Τέλος, αναφορικά με το αρνητικό πρόσημο του Μιλγουόκι στα τελευταία ματς, ο Αντετοκούνμπο τόνισε: “Είναι μια δύσκολη περίοδος τελευταία. Έχω προσπαθήσει να παίξω όσο πιο σκληρά μπορώ και να αφήσω τα πάντα πάνω στο παρκέ. Πρέπει να συνεχίζουμε να παίζουμε άμυνα και να βοηθάμε ο ένας τον άλλον. Εάν κάνουμε αυτά, θα φθάσουμε εκεί που πρέπει“.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μπατούμ στα playoffs οι Σίξερς

Ανησυχία για Μπάτλερ στους Χιτ τραυματίστηκε στο ματς με τους Σίξερς. Οι Φιλαδέλφεια Σίξερ…