Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ “Χρειάζεται καλύτερη άμυνα…”

“Χρειάζεται καλύτερη άμυνα…”

soylis palataki 1

soylis palatakiΣτις… αδυναμίες που είχε ο ΠΑΟΚ στο ματς με την Παρτιζάν αλλά και στον αγώνα που θα γίνει στην Σερβία, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Σούλης Μαρκόπουλος. Συγκεκριμένα είπε: “Ξέραμε ότι ήταν ένα δύσκολο ματς. Το γεγονός πως η Παρτιζάν κέρδισε τον Ερυθρό Αστέρα, μια καταξιωμένη ομάδα στην Ευρωλίγκα, αυτό τα λέει όλα. Εμείς δεν γυρίσαμε καλά την μπάλα και εγκλωβιστήκαμε στην αντίπαλη άμυνα. Ετσι οι αντίπαλοι τρέξανε στο γήπεδο με αιφνιδιασμούς, πήραν διαφορά και την κράτησαν ως το τέλος. Στην άμυνά μας φύγαμε από τις αρχές που είχαμε βάλει πριν το ματς και οι αντίπαλοι συντήρησαν την διαφορά. Στο δεύτερο ημίχρονο πήγαμε σε πιο ελεύθερο μπάσκετ για να εκμετελλευτούμε τα κενά στην αντίπαλη άμυνα.

Επίσης καταφέραμε να κάνει η Παρτιζάν 22 λάθη αλλά σίγουρα υπάρχει προβληματισμός για το ότι υπήρχε χαμηλό ποσοστό στα τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο. Θα προσπαθήσουμε στο δεύτερο ματς να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι στις αρχές που βάζουμε στο παιχνίδι μας. Εμείς εκεί θα παίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Δεν μπορώ να σταθώ σε ένα καλό κομμάτι αλλά σε ένα σύνολο. Πρέπει να παίξεις καλή άμυνα στο δεύτερο ματς, ακόμη και οι βολές μετρούν… Παίζουν ρόλο και τα άστοχα τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο. Πρέπει να το πιστεύεις…”.

Για το γιατί δεν περιορίστηκε ο Χάτσερ: “Βρέθηκε σε καλή μέρα, αλλάξαμε παίκτες πάνω του και σήμερα έπαιξε περισσότερο χρόνο από το αν έπαιζε ο Γκρόρντον”.

Για το αν αυτή η οικογενειακή ατμόσφαιρα αποσυντόνησε τον ΠΑΟΚ: “Δεν νομίζω…” Για το ότι πάλι ο Κλάντον έπαιξε πολύ και για το ότι έπαιρνε δύσκολο το ματς: “Δεν ήταν εκνευρισμένος γι’ αυτό. Εκνευρίστηκε σε μια φάση στο ματς. Εντάξει μπορούμε να τον ξεκουράζουμε περισσότερο αλλά αυτό είναι ανάλογο τις ανάγκες του αγώνα. Σε ποιο άλλο ματς διαπιστώσατε πως ο Κλάντον παίρνει δύσκολα την μπάλα μέσα; Εντάξει παίζει και ο αντίπαλος άμυνα. Ηταν δύσκολο ματς για τον Κλάντον γιατί έπρεπε να βγει έξω για να τραβήξει παίκτες”.

Σάιμπερτ: “Είμαστε καλύτεροι από αυτό που δείξαμε…”

Ο Τζόρνταν Σάιμπερτ δήλωσε: “Ηταν δύσκολο ματς, δεν βγήκε όπως το σχεδιάσαμε. Είμαστε καλύτερη ομάδα και θα παλέψουμε για την πρόκριση στο επόμενο ματς. Μπορεί να μας πήρε ένα διάστημα στο παιχνίδι για να προσαρμοστούμε… Από αυτό που δείξαμε στο παρκέ, είμαστε καλύτεροι. Θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε τα λάθη μας. Δεν ξέρω γιατί μένουμε πίσω στο σκορ… Αυτή την αγωνιστική διάθεση που βγάλαμε στο τέλος, πρέπει να το κάνουμε για 40 λεπτά. Στο δεύτερο παιχνίδι πρέπει να διορθώσουμε αμυντικά λάθη και στην επίθεση πρέπει να παίξουμε ομαδικά. Ελπίζω να δείξουμε καλύτερη εικόνα στο Βελιγράδι”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Εμείς μαζί για μια ζωή»

Πολύ ιδιαίτερη ημέρα η σημερινή για τον ΠΑΟΚ καθώς συμπληρώνει 98 χρόνια ζωής. Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ …