Κεντρική Basket League Άρης Ξανθόπουλος στο eΒasket: “Στις πέντε καλύτερες έδρες της Ευρώπης το Παλέ!”

Ξανθόπουλος στο eΒasket: “Στις πέντε καλύτερες έδρες της Ευρώπης το Παλέ!”

avas

avasΟ Βασίλης Ξανθόπουλος είναι ιδιαίτερα πολύτιμος για τον Άρη, όπως έχει δείξει σε πολλά ματς της φετινής σεζόν και το ebasket.gr συνάντησε τον Ελληνα καλαθοσφαιριστή στο Παλέ, με τον τελευταίο να… στάζει μέλι για τον κόσμο των “κιτρίνων” και να παραδέχεται πως έχει θετική διάθεση σε ό,τι αφορά την παραμονή του στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

“Δύσκολα να βρεις τέτοια ατμόσφαιρα…”

Αρχικά για την φανταστική ατμόσφαιρα που υπήρχε στο ματς με την ΑΕΚ τόνισε πως “το έχω ξαναζήσει πέρυσι”, αλλά για το αν θυμάται να υπάρχει ένα τέτοιο πανηγυρικό κλίμα όπως επικρατούσε στο Παλέ μετά το τέλος του αγώνα με την “Ενωση”, ανέφερε: “Όχι… Εντάξει τώρα αυτό που έγινε κόντρα στην ΑΕΚ ήταν γιατί ήταν ένας νοκ-άουτ αγώνας και επίσης ήταν και έτσι όπως ήρθε η νίκη…”. Συνεχίζοντας υπογράμμισε για την φανταστική ατμόσφαιρα του Παλέ: “Έχω ξαναζήσει να κερδίζουμε στο τέλος με άλλες ομάδες που έχω παίξει, αλλά νομίζω ότι αυτή η ατμόσφαιρα που υπήρχε στον αγώνα με την ΑΕΚ, δύσκολα να την βρεις όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλο ευρωπαϊκό γήπεδο. Νομίζω είναι μέσα στις πέντε καλύτερες έδρες στην Ευρώπη (σ.σ. το Παλέ)!”.

“Η ανάγκη διαχείρισης όσον αφορά την ώθηση του κόσμου…”

Όσο για την τεράστια ώθηση που δίνει ο κόσμος του Άρη στους παίκτες της ομάδας; “Η αλήθεια είναι ότι βοηθάει πάρα πολύ ο κόσμος. Απλά πρέπει και εσύ σαν παίκτης αλλά και η ομάδα γενικότερα, να μπορέσει να διαχειριστεί αυτή την ώθηση που σου δίνει ο κόσμος. Γιατί πολλές φορές μπορεί να σου γυρίσει μπούμερανγκ λόγω πίεσης. Και επειδή σου δίνει αυτή την ώθηση ο κόσμος, μπορεί να μην κάνεις κάποια πράγματα μέσα στο γήπεδο και να θες να υπερβάλλεις, να περάσεις τα όριά σου. Είναι καλό από την μία μεριά… Από την άλλη όμως επειδή το μπάσκετ είναι παιχνίδι τακτικής σε μεγάλο βαθμό, πολλές φορές μπορεί να σου γυρίσει μπούμερανγκ. Πρέπει αυτή την ώθηση να την κοντρολάρεις και να πάρεις τα καλά στοιχεία της ώθησης”.

“Θετική η διάθεσή μου όσον αφορά το θέμα της παραμονής μου στον Άρη”

Το συμβόλαιο του Ξανθόπουλου τελειώνει το καλοκαίρι… Σίγουρα είναι ακόμη νωρίς για το μέλλον του στον Άρη, ωστόσο ο ίδιος παραδέχτηκε πως έχει θετική διάθεση όσον αφορά το θέμα της παραμονής του. “Η άποψη για την ομάδα είναι εννοείται θετική. Περνάω δύο πολύ όμορφα χρόνια. Παίζω σε μια ομάδα που είναι ιστορική. Εχω παίξει σε πολλές ομάδες και μεγάλες ομάδες, αλλά η συγκεκριμένη ομάδα (σ.σ. ο Άρης) είναι ιστορική και πολύ μπασκετική ομάδα. Τώρα δεν το σκέφτομαι καν για του χρόνου. Απλά η δικιά μου η διάθεση είναι θετική εννοείται. Απλά είναι πολύ νωρίς ακόμη για να συζητάμε για κάτι τέτοιο”.

Ποιον θα αντιμετωπίσει ο Άρης στον τελικό του Κυπέλλου, τον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό; Ποντάρετε το ντέρμπι των “αιωνίων” στην 2winbet.gr που έχει τις υψηλότερες αποδόσεις και αμέτρητες στοιχηματικές επιλογές σε όλες τις διοργανώσεις!

“Όλα μπορούν να γίνουν στον τελικό, είναι ένα παιχνίδι…”

Όποια ομάδα “συναντήσει” ο Άρης στον τελικό, είτε τον Ολυμπιακό, είτε τον Παναθηναϊκό, το έργο της ομάδας της Θεσσαλονίκης αντικειμενικά είναι δύσκολο. Φυσικά οι “κίτρινοι” θα παλέψουν για τον τίτλο και όταν η κουβέντα μας “πήγε” στον τελικό του Κυπέλλου, ο Ξανθόπουλος είπε: “Αυτό που σκεφτόμαστε ότι επιτεύχθηκε ένας στόχος που περάσαμε στον τελικό. Μετά για το ποια ομάδα θα περάσει και όλα αυτά, είναι και οι δύο πολύ καλές και μεγάλες ομάδες. Αλλά είναι ένα παιχνίδι νοκ-άουτ… Δεν είναι μια σειρά αγώνων. Αν ήταν μια σειρά αγώνων θα έπαιζε μεγάλο ρόλο η ποιότητα του ρόστερ και των δύο ομάδων, όποια αντιμετωπίσουμε. Όπως είπα είναι ένα παιχνίδι νοκ-άουτ και αν πιάσουμε πολύ καλή απόδοση και είμαστε σε ένα γήπεδο που θα έχουμε αρκετό κόσμο, όλα μπορούν να γίνουν“.

“Η τραυματισμοί δεν ωφέλησαν στην χημεία και στην ψυχολογία”

Κατά την διάρκεια της φετινής σεζόν ο Άρης ήταν πολύ άτυχος με διάφορα θέματα τραυματισμών. Πλέον με την επιστροφή αρκετών παικτών στην αγωνιστική δράση, ο χρόνος αποτελεί… σύμμαχο των “κιτρίνων” για να “έρχεται” ολοένα και μεγαλύτερη βελτίωση αγωνιστικά; “Με την λογική άμα το δεις, νομίζω ναι. Θα ΄βλέπεις καλύτερο Άρη… Αλλά αυτό πρέπει να αποδειχτεί και μέσα στο γήπεδο. Το ότι είχαμε πολλούς τραυματισμούς σίγουρα δεν ωφέλησε στην χημεία της ομάδας. Και όχι μόνο στην χημεία αλλά και στην ψυχολογία και σε όλα. Γιατί ήταν τραυματισμοί που ήταν μεγάλης διάρκειας. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου όπως το είπα και σε μια συνέντευξη που ήταν για το 2017, αυτόν τον χρόνο να μην έχουμε τραυματισμούς”.

*Γιάνκοβιτς: “Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Άρη…” Θυμηθείτε τις δηλώσεις του Βλάντο εδώ

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπασκόνια 90-74 (vid)

Η Ρεάλ έκανε εύκολα το 1-0 Η Ρεάλ Μαδρίτης χωρίς να δυσκολευτεί διατήρησε το πλεονέκτημα έ…