Κεντρική Basket League Αγώνες Τρίκαλα – Άρης 78-62

Τρίκαλα – Άρης 78-62

trikala 3

trikala

Σπουδαία νίκη σε βάρος του Άρη, εντός έδρας, με 78-62 πήραν τα Τρίκαλα, τα οποία δεν σταμάτησαν να παλεύουν σε κανένα σημείο του παιχνιδιού και δικαίως πέτυχαν το 5ο τους θετικό αποτέλεσμα στη Stoiximan.gr Basket League.

H ομάδα του Γιάννη Καστρίτη, πλέον, στρέφει το βλέμμα της στο παιχνίδι του επόμενου Σαββάτου κόντρα στον Απόλλωνα Πάτρας, ενώ οι “κίτρινοι” του Δημήτρη Πρίφτη πρέπει να υπερασπιστούν την έδρα τους κόντρα στο Ρέθυμνο.

Mπάρλοου και Τσαγκαράκης με δύο σερί τρίποντα έβαλαν μπροστά τους γηπεδούχους (6-2). Τα Τρίκαλα συνέχισαν το καλό τους ξεκίνημα, με αποτέλεσμα Κάφει και Εζιούκου να “γράψουν” το 12-5, πριν έρθει η απάντηση από πλευράς Άρη, αφού Καββαδάς και Σίμτσακ μείωσαν αρχικά σε 13-10, ενώ ο Ζάρας χάρη σε 4 δικούς του πόντους, διαμόρφωσε το 16-14, το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου.

Στη δεύτερη περίοδο, οι παίκτες του Γιάννη Καστρίτη παρουσιάστηκαν άψογοι, τόσο στα επιθετικά όσο και στα αμυντικά τους καθήκοντα, ανεβάζοντας για πρώτη φορά τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (25-14), ύστερα από τρία διαδοχικά τρίποντα των Μπάρλοου και Μανολόπουλου, κι αναγκάζοντας τον Δημήτρη Πρίφτη να καλέσει εσπευσμένα τάιμ-άουτ.

Ο “Αυτοκράτορας” προσπάθησε να… συμμαζέψει κάπως την κατάσταση, με τον Γιάνκοβιτς να μειώνει σε 25-18, ωστόσο οι γηπεδούχοι όντας “καυτοί” μέχρι το τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους και σημειώνοντας 21 από τους 22 πόντους, μόνο από τρίποντα, πήγαν στ’ αποδυτήρια με την ψυχολογία στα ύψη κι διατηρώντας μαξιλαράκι ασφαλείας 13 πόντων.

Τα πράγματα δεν άλλαξαν για τις δύο ομάδες. Από τη μία τα Τρίκαλα συνέχισαν να αποδίδουν εξαιρετικά, ενώ ο Άρης δεν μπορούσε να βρει τα πατήματά του και να απειλήσει από μακριά, έχοντας ευστοχήσει σε μόλις 2 τρίποντα, στα πρώτα 25 λεπτά της αναμέτρησης.

Η διαφορά παρέμενε σε διψήφιο αριθμό μέχρι το 25′, πριν έρθει ο Ντραγκίσεβιτς και μειώσει -προσωρινά- σε 47-39 για τους φιλοξενούμενους, καθώς Εζιούκου και Μπιρούτα διαμόρφωσαν το 51-39.

Οι “κίτρινοι” δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα παραπάνω και ουσιαστικά παραιτήθηκαν από το τέλος της τρίτης περιόδου, καθώς επέτρεψαν στους γηπεδούχους να κάνουν “προπόνηση” και να “εκτοξεύσουν” προβάδισμά τους στο +18 (60-42), το οποίο ήταν και το σκορ της τρίτης περιόδου.

Η τέταρτη και τελευταία περίοδος ήταν καθαρά και μόνο διαδικαστικού χαρακτήρα. Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη έπαθε… μπλακ άουτ μετά τη νίκη-πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος και μένει να δούμε εάν θα επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα την άλλη εβδομάδα, απέναντι στο μαχητικό, Ρέθυμνο.

Τα δεκάλεπτα: 16-14, 38-25, 60-42, 78-62.
ΤΡΙΚΑΛΑ (Καστρίτης): Κάφεϊ 8 (1), Μπιρούτα 8, Τσαγκαράκης 12 (3), Μπάρλοου 18 (5), Χότον 8, Λίποβι 10 (1), Εζιούκου 5, Πουλιανίτης, Καλές, Καλογιαννίδης, Βαρυτιμιάδης 2, Μανωλόπουλος 7(2).
ΑΡΗΣ (Πρίφτης): Τζένκινς 4, Κάμινγκς 6, Καββαδάς 10, Ντραγκίσεβιτς 16(3), Μούρτος 2, Ξανθόπουλος 3 (1), Τσαϊρέλης 2, Ζάρας 11 (2), Σϊμτσακ 2, Γιάνκοβιτς 6.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σταθόπουλος
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…