Κεντρική NBA Το Sports Science αναλύει τον Γιάννη! (vid)

Το Sports Science αναλύει τον Γιάννη! (vid)

giannis antetokounmpo

giannis-antetokounmpo

Το Sports Science είναι μια τηλεοπτική σειρά του ESPN, η οποία αναλύει επιστημονικά τις επιδόσεις και τα κατορθώματα των κορυφαίων αθλητών του πλανήτη από κάθε σπορ. Αναπόφευκτα, είχε έρθει και η σειρά του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ώστε να μπει στο …μικροσκόπιο των ιθυνόντων της εκπομπής.

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ αγωνίζονται κόντρα σε Όλντενμπουργκ και Παρτιζάν αντίστοιχα. Ποντάρετε τα ματς των δύο δικεφάλων στην 2winbet.gr στην οποία έχετε την δυνατότητα να πάιξετε και κάποια free bet! 

Και τα συμπεράσματα είναι “ανατριχιαστικά”, καθώς η σωματική διάπλαση του Γιάννη, σε συνδυασμό με την ευχέρεια που διαθέτει, στο να κινείται στο παρκέ, οδηγούν στην εξαγωγή εντυπωσιακών συμπερασμάτων, τα οποία είναι τα εξής.

  • Με ύψος 2,11 μ. και άνοιγμα χεριών 2,21 μ., ο Γιάννης έχει το μέγεθος ενός μέσου σέντερ στο NBA, παρ’όλα αυτά, είναι ο μόνος παίκτης άνω των 2,08 μ., ο οποίος μοιράζει πάνω από 5 ασίστ ανά αγώνα (5,6, με τον Αλ Χόρφορντ στη 2η θέση με 4,9).
  • Λόγω του ύψους του, όταν ντριμπλάρει, η μπάλα είναι μακριά από το χέρι του για 0,28 δευτερόλεπτα, 40% περισσότερο από τον μέσο πλέι-μέικερ (0,20 δευτερόλεπτα).
  • Αυτό όμως που κάνει τον Γιάννη έναν εξαιρετικό πλέι-μέικερ, είναι ότι δεν χρειάζεται να ντριμπλάρει πολύ, καθώς ο διασκελισμός του υπολογίζεται στα 2,64 μέτρα, ενώ μπορεί να τρέξει στο παρκέ με 27,3 χλμ/ώρα.
  • Μπορεί να διασχίσει το παρκέ από άκρη σε άκρη (coast-to-coast) με μόλις 10 δρασκελιές, 3 λιγότερες από τον μέσο παίκτη.
  • Το τζαμπ-σουτ του, είναι σχεδόν αδύνατο να κοπεί. Στο νικητήριο καλάθι εναντίον των Νικς, δημιούργησε χώρο 1,2 μέτρων με ένα βήμα πίσω, μια κίνηση που χρειάστηκε μόλις 0,45 δευτερόλεπτα για να πραγματοποιηθεί, ενώ η μπάλα έφυγε από τα χέρια του σε ύψος 3,14 μέτρων από το έδαφος!
  • Τέλος, σύμφωνα με τον ‘Άνθρωπο του Βιτρούβιου” του Λεονάρντο ντα Βίντσι (κανόνας των αναλογιών), η παλάμη του Αντετοκούνμπο, μήκους 30,5 εκατοστών(!), αντιστοιχεί σε άνθρωπο ύψους 3,05 μέτρων!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=1oX7bOs5x2A]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (19/4)

Τα φώτα σε ΟΑΚΑ και Βιτόρια Δύο παιχνίδια περιλαμβάνει το σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα (1…