Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Το φάντασμα της όπερας

Το φάντασμα της όπερας

armani milano olympiakos euroleague 2017

armani-milano-olympiakos-euroleague-2017

Γιώργος ΚογκαλίδηςΑν πριν το ματς της Αρμάνι με τον Ολυμπιακό μας ρωτούσατε ποιος είναι ο Νταβίτε Πάσκολο, ενδεχομένως να απαντούσαμε (αφού μας λέγατε ότι κατοικοεδρεύει στο Μιλάνο) πως είναι αρτίστας στην περιβόητη σκάλα. Χθες (πλέον) μάθαμε με τον πιο επιβλητικό τρόπο ότι είναι μπασκετμπολίστας. Ατσούμπαλος, αντιτουριστικός, με στυλ που θα τον έκοβαν όλοι οι προπονητές του πλανήτη, αλλά… για ένα βράδυ μεταμορφώθηκε σε δήμιο του Ολυμπιακού.

Αυτό το είδαν όλοι. Το ερώτημα είναι γιατί έφτανε ένας απίθανος Πάσκολο για να κάνει μαλλιοκούβαρα μια από τις καλύτερες άμυνες της Ευρωλίγκας; Η απάντηση είναι απλή: Γιατί η άμυνα δεν πήγε στο Μιλάνο. Οι παίκτες του Ολυμπιακού υποσυνείδητα και παρά τις παραινέσεις του Γιάννη Σφαιρόπουλου… διάλεξαν παιχνίδι και το πλήρωσαν.

Μεταξύ των τριών αυτού του διαστήματος (Αρμάνι, Μπάμπεργκ, Παναθηναϊκός), θεώρησαν πως ο αγώνας του Μιλάνου ήταν ο πιο βατός. Όταν αντιλήφθηκαν τι συμβαίνει, το πουλάκι είχε πετάξει. Και για μια ήττα σαν αυτή φταίνε όλοι.

Ο κόουτς Σφαιρόπουλος επιμένει πεισματικά σε αλλαγές σε κάθε σκριν και να ανεβάζει ψηλά την άμυνά του. Πολλές φορές έχει λειτουργήσει αποτελεσματικά, πρέπει όμως να αντιλαμβάνεται τις βραδιές που οι αντίπαλοι το έχουν διαβάσει, ότι υπάρχουν κι άλλοι τρόποι άμυνας.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν φτάσει μόνοι τους ως εδώ, αλλά χθες έχασαν το μυαλό τους. Όταν η Αρμάνι έπαιζε χωρίς σέντερ, ο Γιανγκ πήρε δύο φορές την μπάλα (ένα καλάθι, ένα κερδισμένο φάουλ) και πέραν τούτου ουδέν. Όταν το γήπεδο είχε γείρει, αντί να επιχειρήσουν κάποιο τρίποντο, έκαναν “μπούκες“, λες κι είχαν μπροστά τους ένα ημίχρονο. Έκαναν τα πάντα λάθος.

Ο Ματ Λοτζέσκι είναι σε πολύ κακό φεγγάρι κι αυτό είναι πρόβλημα για τον Ολυμπιακό. Όπως κακός ήταν κι ο Βασίλης Σπανούλης, που εγκλωβίστηκε από την αρχή, απέναντι σε μια άμυνα χωρίς αρχές και γρήγορα πόδια. Βεβαίως και οι δύο δικαιούνται κακών εμφανίσεων, και οι δύο θα βρουν απαντήσεις, και οι δύο γνωρίζουν καλύτερα από μας τι έγινε. Χθες, πάντως, ήταν σε κακό φεγγάρι.

Η αλήθεια είναι πως σε αυτή την Ευρωλίγκα χάνουν όλοι απ’ όλους, αλλά η ήττα από την Αρμάνι δεν χωνεύεται. Είναι πολύ φτηνή…

kogas1010@gmail.com

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Η «κόκκινη» παρακάμερα από τη Stark Arena (vid)

Η παρακάμερα του Ολυμπιακού κατέγραψε όσα έγιναν στο Βελιγράδι. Ο Ολυμπιακός πήγε στο Βελι…