Κεντρική NBA Θρίλερ, με τους Χοκς νικητές (vid)

Θρίλερ, με τους Χοκς νικητές (vid)

Millsap

Paul-millsap

Συνεχή καλάθια εκατέρωθεν. “Σκακιστικές” κινήσεις ανάμεσα στους δύο προπονητές. Και φυσικά, συγκλονιστικό φινάλε. Σε ένα παιχνίδι που κατακλύστηκε από τα στοιχεία αυτά, οι Ατλάντα Χοκς κατάφεραν να επιβληθούν των Σαν Αντόνιο Σπερς στην παράταση, με 114-112, “σπάζοντας” την αρνητική παράδοση των 11 σερί ηττών, εναντίον των “σπιρουνιών”. Η σύγκρουση των δύο πάουερ-φόργουορντ (Μίλσαπ vs Όλντριτζ), “έκλεψε” την παράσταση, σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ματς της σεζόν.

Οι Σπερς ξεκίνησαν πιο σταθερά τον αγώνα. Ο Τόνι Πάρκερ έβρισκε συνεχώς χώρο δράσης, βρίσκοντας διαδρόμους προς το καλάθι, ενώ ο Λαμάρκους Όλντριτζ έκανε θραύση (27 πόντοι), είτε ποστάροντας, είτε από μέση απόσταση στο πικ-εν-ποπ. Στη δεύτερη περίοδο, οι Χοκς έτρεξαν ένα σερί 13-0, με τον Κάιλ Κόρβερ να στήνει “πάρτι” από τα 7,25, βγαίνοντας με τρομερή αποτελεσματικότητα από τα σκριν. Το Σαν Αντόνιο ισορρόπησε το ματς, πηγαίνοντας προηγούμενο στα αποδυτήρια με 44-46.

Στην τρίτη περίοδο, το Σαν Αντόνιο κατάφερε να πάρει και το μοναδικό διψήφιο προβάδισμα στην αναμέτρηση, έστω και για μόλις 16 δευτερόλεπτα (60-70). Και κάπου εκεί. “άρπαξε” το όπλο του ο Πολ Μίλσαπ. Ο MVP της αναμέτρησης φόρτωσε το καλάθι με 17 σερί πόντους, όντας σε πολύ καλή μέρα από το τρίποντο (3/6), ενώ ο Ντένις Σρούντερ θριάμβευσε στο πικ-εν-ρολ, καθώς ο Πάρκερ και ο Γκασόλ αδυνατούσαν να αμυνθούν επαρκώς στη συνθήκη αυτή. Ήταν βέβαιο πως το φινάλε θα ήταν αξιομνημόνευτο…

Με τη διαφορά στους 3 (100-97), ο Τιμ Χάρνταγουεϊ “απασφάλισε”. Ο γκαρντ των “γερακιών”, βγήκε από το σκριν του Μιουσκάλα και ισοφάρισε το ματς (100-100), με 3,1 δεύτερα για τη λήξη. Αξίζει μια ιδιαίτερη αναφορά στον παίκτη αυτό, καθώς, με 29 πόντους και 11/13 σουτ (6/7 εκ των οποίων ήταν τρίποντα), “διέλυσε” την περιφερειακή άμυνα των Σπερς, “φωνάζοντας” πως του αξίζουν περισσότερα λεπτά συμμετοχής.

Το σουτ του Καουάι Λέοναρντ στη λήξη μπήκε και βγήκε, σε ένα “σαδιστικό” παιχνίδι της μπάλας (μέχρι και ο Γκρεγκ Πόποβιτς χαμογέλασε) και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στο έξτρα πεντάλεπτο. Εκεί, ανταλλάσοντας γροθιές σαν ζαλισμένοι πυγμάχοι και με τις ίδιες σταθερές στο παιχνίδι τους, έφθασαν στο σημείο να είναι ισόπαλοι με 34 δεύτερα για τη λήξη, με τρίποντο του Λέοναρντ (ο οποίος αγωνίστηκε μόλις 28 λεπτά, διότι προερχόταν από γρίπη). Οι Χάρνταγουεϊ και Σρούντερ, με 1/2 βολές έκαστος, έστειλαν τη διαφορά στους 2, με τον Λέοναρντ να αστοχεί στο λέι-απ στην εκπνοή, έπειτα από καταπληκτική άμυνα του Μίλσαπ.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=RQExDhx63OI]

Στα υπόλοιπα ματς, την εμφάνιση της ημέρας πραγματοποίησε ο Σι Τζέι ΜακΚόλουμ, με 43 πόντους (ρεκόρ καριέρας), με τους Μπλέιζερς να επικρατούν των Τίμπεργουλβς, παρά την απουσία του Λίλαρντ. Επιτέλους νίκη για τους Ντιτρόιτ Πίστονς, μετά από συνεχή αρνητικά αποτελέσματα, ενώ η backcourt των Ράπτορς, αποδείχθηκε για πολλοστή φορά “θαυματουργή”, εναντίον των Λέικερς.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ημέρας (1/1)

  • Σαν Αντόνιο Σπερς – Ατλάντα Χοκς 112-114 (Όλντριτζ 27, Πάρκερ 22 / Μίλσαπ 32, Χάρνταγουεϊ 28)
  • Ντιτρόιτ Πίστονς – Μαϊάμι Χιτ 107-98 (Τζάκσον 27, Ντράμοντ 25 / Τζ.Τζόνσον 20, Έλινγκτον 18)
  • Ορλάντο Μάτζικ – Ιντιάνα Πέισερς 104-117 (Βούσεβιτς 18, Ιμπάκα 17 / Τέρνερ 23, Τζορτζ 19)
  • Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς – Μινεσότα Τίμπεργουλβς 95-89 (ΜακΚόλουμ 43, Πλάμλι 18 / Γουίγκινς 24, ΛαΒίν 13)
  • Τορόντο Ράπτορς – Λος Άντζελες Λέικερς 123-114 (Λάουρι 41, Ντερόζαν 31 / Ράσελ 28, Γιανγκ 26)
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…