Κεντρική Διεθνή “Θέλω να πάω στο ΝΒΑ”

“Θέλω να πάω στο ΝΒΑ”

milos teodosic cska moscow

milos-teodosic-cska-moscow

O Mίλος Τεόντοσιτς έδωσε συνέντευξη σε μία σέρβικη ιστοσελίδα, μιλώντας για το μέλλον του, ενώ ξεκαθάρισε πως στόχος του είναι να αγωνιστεί και στο ΝΒΑ, αλλά εξήγησε πως πρώτο λόγο θα έχει η ομάδα του ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Μίλος Τεόντοστις:
Για το αν το 2016 ήταν η καλύτερη χρονιά της καριέρας του: “Πολύ εύκολο. Ήταν η καλύτερη της καριέρας μου, δίχως αμφιβολία”.

Για το αν θέλει να κάνει το βήμα για το ΝΒΑ (σ.σ.: το συμβόλαιό του με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας τελειώνει το καλοκαίρι): “Θέλω σίγουρα να παίξω στο ΝΒΑ. Θα δω όμως πρώτα τι θα πω με την ομάδα, τι θα συζητήσουμε. Το συμβόλαιό μου ολοκληρώνεται το καλοκαίρι, οπότε θα δούμε. Πρώτα θα μιλήσω με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας κι εν συνεχεία θα δούμε τι θα γίνει”.

Για τις ομάδες που γράφεται πως ενδιαφέρονται για εκείνον από το ΝΒΑ: “Δεν μου έχει γίνει κάποια πρόταση ακόμα. Ειλικρινά δεν ξέρω τι έχει γραφτεί και τι έχει ειπωθεί από τους δημοσιογράφους”.

Για το γεγονός πως μπορεί να έχει μικρό χρόνο συμμετοχής στο ΝΒΑ: “Μου αρέσει να παίζω, να είμαι στο παρκέ. Δεν θέλω να κάθομαι στον πάγκο και δεν θα έλεγα “ναι” σε οποιαδήποτε πρόταση, αν ήταν να βρίσκομαι περισσότερο στον πάγκο απ ότι στο παρκέ. Αυτή είναι η κατάσταση σε ό,τι αφορά την παρουσία μου στο ΝΒΑ”.

Για το μεγαλύτερο salary cap των ομάδων στο ΝΒΑ και το αν αυτό είναι κίνδυνος για το ευρωπαϊκό μπάσκετ: “Αυτό θα συμβεί, όπως και να το κάνουμε. Παίκτες θα φεύγουν πιο εύκολα για το ΝΒΑ. Αν όμως περισσότεροι Αμερικανοί μένουν στο ΝΒΑ, αυτό θα σημαίνει πως οι Ευρωπαίοι θα έχουν μικρότερο χώρο, άρα θα βρίσκονται εδώ. Έτσι λειτουργεί η αγορά”.

Για το νέο format της EuroLeague: “Όλα έχουν τα “συν” και τα “πλην” τους. Θα πρέπει να συνηθίσουμε στη νέα τάξη πραγμάτων. Είναι δύσκολα τα πράγματα φέτος, η κούραση είναι μεγάλη, αλλά είναι πιο ωραίο να παίζεις σε ένα μεγάλο πρωτάθλημα, με playoffs και Final Four. Τα παιχνίδια είναι πιο δύσκολα και νομίζω ότι έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το κοινό. Αυτός είναι άλλωστε ο στόχος της EuroLeague”.

Για τα συνεχόμενα παιχνίδια στην EuroLeague: “Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει, είναι γεγονός όμως ότι οι παίκτες επιβαρύνονται πολύ. Ειδικά αν σκεφτείς τα ταξίδια που γίνονται στο διάστημα των back to back αγώνων. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ας πούμε, έχει ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα λόγω των αποστάσεων, όχι μόνο στην EuroLeague, αλλά και στη VTB League”.

Για το ότι όλοι θεωρούν ότι παίζει το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας του πλέον: “Πολλοί το λένε αυτό, συμφωνούν. Δεν μου αρέσει να αποθεώνω τον εαυτό μου ή να κάθομαι να αναλύω τι κάνω. Αφήνω τους άλλους να με κρίνουν. Τους παίκτες και τους προπονητές”.

Για το γεγονός ότι κάποιοι προσπαθούν να αντιγράψουν τις πάσες του: “Βλέπω στα social media τα σχόλια που κάνουν και τα videos που ανεβάζουν. Είναι ωραίο όλο αυτό και τους ευχαριστώ. Είμαι χαρούμενος που δίνω την αφορμή στον κόσμο να εμπνέεται για το παιχνίδι. Παρόλ’ αυτά ουδείς πρέπει να ξεχνάει ότι το άθλημα είναι ομαδικό”.

Για το αν έχει κάποιο μυστικό για τις πάσες του: “Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό ή κρυφό. Απλά έτσι είναι η κατάσταση. Έχω καλή αίσθηση του χώρου και της κίνησης των παικτών, οπότε αυτή είναι η εξήγηση που μπορώ να σου δώσω”.

Για το αν δοκιμάζει πρώτα εντυπωσιακές πάσες στην προπόνηση και μετά στους αγώνες: “Δεν κάνω κάτι διαφορετικό. Αυτό που βλέπετε στο γήπεδο την ώρα των αγώνων γίνεται επίσης στις προπονήσεις. Με τον ίδιο τρόπο παίζω. Ποτέ δεν ξέρεις άλλωστε τι συνθήκες θα συναντήσεις σε έναν αγώνα. Όλα είναι διαφορετικά κάθε φορά”.

Για το αν ξεχωρίζει κάποια από τις ασίστ που έχει δώσει: “Είναι πολλές, έχω αρκετές στο μυαλό μου. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια.

Για το γεγονός πως δεν αλλάζει έκφραση στη διάρκεια των αγώνων: “Είναι απλά ο χαρακτήρας μου, όχι κάτι διαφορετικό. Προσπαθώ να είμαι ήρεμος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα”.

Για το EuroBasket: “Θα είναι πολύ ενδιαφέρον. Για αρχή περιμένω να είμαστε υγιείς και να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί. Θα έχουμε χρόνο για περισσότερες προβλέψεις ή συζητήσεις στο μέλλον. Αν παρουσιαστούμε όπως στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όλα είναι πιθανά”.

Για το αν η κατάκτηση ενός χρυσού μεταλλίου θα είναι η κορυφαία στιγμή της καριέρας του: “Το χρυσό θα είναι κάτι ξεχωριστό, κάτι διαφορετικό απ όσα έχω κάνει μέχρι στιγμής. Αλλά δεν κοιτάζω τόσο μακριά”.

Για το γεγονός πως πριν το μπάσκετ ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο: “Θα ήμουν τερματοφύλακας μάλλον, θα μάζευα διαρκώς την μπάλα από τα δίχτυα. (γελάει) Δεν έχω ιδέα τι θα έκανα. Μου έχουν πει ότι είχα πολύ ταλέντο στο ποδόσφαιρο, αλλά κανείς δεν ξέρει πως θα εξελισσόταν όλο αυτό”.

Για το πως θα φανταζόταν την εθνική ομάδα της Γιουγκοσλαβίας στη σύγχρονη εποχή: “Θα ήμασταν πανίσχυροι, αφού υπάρχει πολύ ταλέντο στην περιοχή. Η Σερβία όμως είναι η χώρα μου, κι έχει επίσης πολύ δυνατή ομάδα. Σέβομαι απόλυτα αυτούς που αναπολούν τις παλιές εποχές και ονειρεύονται να αναβιώσουν. Η Σερβία είναι η πατρίδα μου όμως, κι αυτό δεν θα αλλάξει”.

Για το αν θα ήθελε να τελειώσει την καριέρα του στο Βάλιεβο, εκεί απ όπου ξεκίνησε: “Ωραία ιδέα, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι εύκολο να συμβεί αυτό”.

Για την παρουσία του Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς στον προεδρικό θώκο της σερβικής ομοσπονδίας: “Είναι ένας άνθρωπος με εμπειρία και σίγουρα ξέρει τι χρειάζεται για να βρίσκεσαι στην κορυφή του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου μπάσκετ. Η δουλειά μου όμως είναι να παίζω όσο καλύτερα μπορώ, δεν μου πέφτει λόγος για το τι γίνεται στην ομοσπονδία”.

Για τη ζωή στη Μόσχα κι αν τον σταματούν διαρκώς στον δρόμο για φωτογραφίες και αυτόγραφα: “Η Μόσχα είναι τεράστια, κι ο κόσμος εστιάζει κυρίως στους ποδοσφαιριστές και τους παίκτες του χόκεϊ. Οι περισσότεροι μπασκετμπολίστες περνάμε απαρατήρητοι. Στη Σερβία είναι εντελώς διαφορετικά τα πράγματα, υπογράφεις διαρκώς αυτόγραφα, σου ζητάνε διαρκώς selfie”.”

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αργύρης Δεκαβάλλας
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…