Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Τα… χειροκροτήματα των Λετονών στον Πέινερς

Τα… χειροκροτήματα των Λετονών στον Πέινερς

zanis

zanisΟ Ζάνις Πέινερς έπαιξε απέναντι στην πρώην του ομάδα, την Βέντσπιλς στην οποία αγωνίστηκε την περίοδο 2014–2016. Μάλιστα χειροκροτήθηκε από τους οπαδούς της λετονικής ομάδας και ο ίδιος αναφέρθηκε σε αυτό το γεγονός τονίζοντας πως δεν το περίμενε. Συγκεκριμένα ο καλαθοσφαιριστής του ΠΑΟΚ είπε:

“H Βέντσπιλς είχε νικήσει στην έδρα της τις Βιλερμπάν και Νεπτούνας, οπότε ξέραμε ότι ήταν πολύ δυνατή στο γήπεδο της. Εμείς, όμως, ήμασταν έτοιμοι για αυτό το παιχνίδι, το πήραμε και περάσαμε στην επόμενη φάση του Basketball Champions League. Είμαστε πολύ χαρούμενοι με την πρόκριση”.

Για το γεγονός ότι η ομάδα έπαιξε πολύ καλά σε ένα κρίσιμο παιχνίδι: “Ξέραμε ότι η Βέντσπιλς είναι μια πολύ καλή ομάδα, καθώς είχε κερδίσει σχεδόν όλα τα παιχνίδια στο γήπεδο τους. Περιμέναμε ότι θα ήταν ένα δύσκολο ματς, αλλά όπως φαίνεται από το σκορ, αλλά και από το πώς κύλησε το ματς, νικήσαμε εύκολα. Πιστεύω ότι ήταν η καλύτερη μας εμφάνιση μέχρι στιγμής μέσα στη χρονιά, σε άμυνα και επίθεση. Από όσα είχα ακούσει, η Βέντσπιλς ήθελε πολύ τη νίκη και είχε κάνει πολύ καλή προετοιμασία για αυτόν τον αγώνα, αλλά όπως φάνηκε παίξαμε καλύτερα, το θέλαμε περισσότερο και πήραμε τη νίκη”.

Για το αν πιστεύει ότι ο ΠΑΟΚ άξιζε περισσότερες νίκες στη regular season της διοργάνωσης: “Πιστεύω ότι μπορούσαμε να πάρουμε το ματς με την Usak Sportif στην Τουρκία, αλλά τα εκτός έδρας παιχνίδια με την Ολντενμπουργκ, την Νεπτούνας και την Ρόσα Ράντομ στον πρώτο γύρο που είχαμε το προβάδισμα μέχρι την τελευταία περίοδο, αλλά χάσαμε. Οπότε ίσως και να αξίζαμε κάποιες νίκες παραπάνω, αλλά δεν έχει σημασία, καθώς είτε παίρναμε την 3η είτε την 5η θέση στον όμιλο θα ήταν το ίδιο. Είμαστε χαρούμενοι που παίξαμε καλά το Σάββατο με τη Δόξα Λευκάδας και σήμερα, και πλέον επικεντρωνόμαστε στα παιχνίδια με τον Κολοσσό Ρόδου και τον Άρη που ακολουθούν”.

Για το τι σκέφτεται για την επόμενη φάση της διοργάνωσης: “Όλα θα εξαρτηθούν από την κλήρωση. Υπάρχουν πολλές καλές ομάδες που θα τερματίσουν στη 2η και την 3η θέση των ομίλων και κάποιες άλλες που δεν είναι τόσο δυνατές. Από την κλήρωση μπορεί να προκύψει ένας δυνατός αλλά και ένας όχι και τόσο ισχυρός αντίπαλος για εμάς. Φυσικά, πιστεύουμε ότι μπορούμε να πάμε όχι μόνο στον επόμενο γύρο, αλλά και ακόμα πιο μακριά”.

Για την επιστροφή του στο γήπεδο που έπαιζε τα προηγούμενα δύο χρόνια: “Είμαι πολύ χαρούμενος με την υποδοχή που μου επιφύλαξαν οι φίλαθλοι της Βέντσπιλς, οι οποίοι με χειροκρότησαν. Ήταν ένα πολύ ωραίο συναίσθημα καθώς ήταν κάτι που δεν περίμενα. Όταν ήρθα εδώ ένιωσα πως είμαι στο σπίτι μου. Μπορεί όταν έπαιζα εδώ να υπήρχε η πίεση των αγώνων, αλλά η κατάσταση σε αυτήν την επίσκεψη είναι τελείως διαφορετική. Είναι τελείως διαφορετική πόλη από τη Θεσσαλονίκη. Είναι πολύ μικρή, δεν υπάρχει νυχτερινή ζωή και γενικά υπάρχουν πολλές διαφορές, αλλά και οι δύο πόλεις είναι ωραίες. Οι φίλαθλοι είναι επίσης διαφορετικοί, καθώς είναι πιο ήσυχοι, αλλά κι αυτοί βοηθούν πολύ την ομάδα τους”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Εμείς μαζί για μια ζωή»

Πολύ ιδιαίτερη ημέρα η σημερινή για τον ΠΑΟΚ καθώς συμπληρώνει 98 χρόνια ζωής. Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ …