Κεντρική Basket League Άρης “Συγκέντρωση και όχι άγχος στον ημιτελικό Κυπέλλου”

“Συγκέντρωση και όχι άγχος στον ημιτελικό Κυπέλλου”

dimitris priftis aris

dimitris-priftis-arisΓια την νίκη επί της Νίμπουρκ αλλά και για τον ημιτελικό του Κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ μίλησε ο Δημήτρης Πρίφτης. Συγκεκριμένα είπε μετά το τέλος του αγώνα:

“Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μας αλλά και την Νίμπουρκ η οποία σε κάποια κομμάτια του αγώνα είναι από τις κορυφαίες ομάδες της διοργάνωσης. Εχει γρήγορη εκτέλεση και καλή κυκλοφορία, δεν είναι εύκολο να τα αντιμετωπίσεις. Τώρα κοιτάμε το ματς με την ΑΕΚ, κρίνει την παρουσία στον τελικό αυτό το παιχνίδι και η απόλυτη συγκέντρωσή μας είναι σε αυτό το παιχνίδι”.

Για το ματς Κυπέλλου με την “Ενωση” και για το ότι προηγήθηκε η εκτός έδρας ήττα του πρωταθλήματος με 81-61: “Μπορεί να διεγείρει τον εγωισμό των παικτών αυτό το αποτέλεσμα αλλά από την άλλη μπορεί να κάνει καλό στην ψυχολογία του αντιπάλου. Είναι ιδιαίτερο το ματς, το κίνητρο είναι μεγάλο και πρέπει να έχουμε επιθυμία και το μάξιμουμ της συγκέντρωσης αλλά και να μην αγχωθούμε. Δεν είναι εύκολο αυτό… Θα κάνουμε έντονη προσπάθεια γιατί υπάρχει έντονη επιθυμία”.

Κάμινγκς: “Το καλύτερο που μπορούμε για την πρόκριση…”

Ο Γουίλ Κάμινγκς δήλωσε: “Χρειαζόμασταν την νίκη για να συνεχίσουμε στον σωστό δρόμο. Προσπαθήσαμε να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο ματς και όχι στις δύσκολες καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε και είναι θετικό που πήραμε το θετικό αποτέλεσμα”.

Για τον ημιτελικό Κυπέλλου απέναντι στην ΑΕΚ: “Είναι μεγάλο παιχνίδι. Ενας ημιτελικός Κυπέλλου δίνει την ευκαιρία για πρόκριση τον τελικό. Θα προετοιμαστούμε καλά και ίσως πρέπει να έχουμε μία έξτρα συγκέντρωση. Πρέπει να βελτιώσουμε κάποια πράγματα στο παιχνίδι μας και να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για να προκριθούμε”.

Γκίνζμπουργκ: “Υπήρχε κούραση, κοιμήθηκα στο τραπέζι του μασάζ…”

Ο προπονητής της Νίμπουρκ, Ρόνεν Γκίνζμπουργκ ανέφερε μετά το τέλος του αγώνα με τον Άρη:

“Ηταν ένα σκληρό ματς. Προσπαθήσαμε να παίξουμε στο στυλ του Άρη, θέλαμε να τρέξουμε… Αυτό ήταν πιο δύσκολο σε σχέση με το πρώτο ματς στην Τσεχία. Στο τέλος φτάσαμε κοντά στην νίκη αλλά δεν είχαμε κάποιες μικρές λεπτομέρειες ή αποφάσεις. Μπράβο στους παίκτες μου. Εγώ είμαι κουρασμένος, δεν ξέρω γι’ αυτούς. Φτάσαμε σήμερα το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη και είναι σημαντικό που δεν χάσαμε την διαφορά του πρώτου αγώνα αν και δεν ξέρω τι σημασία θα έχει αν βγεις στην τρίτη ή την τέταρτη θέση”.

Για την ταλαιπωρία της Νιμπουρκ (έφτασε στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη καθώς την Τρίτη λόγω της κακοκαιρίας στην πόλη χρειάστηκε η αποστολή να μείνει στην Αθήνα) που δεν έπαιξε αρνητικό ρόλο στην καλή εμφάνιση: “Εχουμε χαρακτήρα ως ομάδα, δεν έχουμε σταρ αλλά έχουμε ηγέτες. Δεν ξέρω πώς παίξαμε τόσο καλά. Ημασταν κουρασμένοι, εγώ προσωπικά για 15 λεπτά πριν τον αγώνα κοιμήθηκα στο τραπέζι του μασάζ γι’ αυτόν τον λόγο (σ.σ. λόγω κούρασης)”.

Ο καλαθοσφαιριστής της Νίμπουρκ, Βόιτεχ Χρούμπαν είπε: “Ηταν ένα καλό και σκληρό παιχνίδι. Οι δύο ομάδες ήταν καλές επιθετικά στο ξεκίνημα του ματς. Εγιναν δύο διαφορετικά ημίχρονα, εμείς δεν κάναμε κακό ματς και βρεθήκαμε κοντά στη νίκη. Κρατήσαμε την διαφορά από το πρώτο ματς (στην Τσεχία) και βάσει των συνθηκών που έγινε το παιχνίδι, πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι”.

Για το ότι λόγω καιρικών συνθηκών η αποστολή της Νίμπουρκ έφτασε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη: “Ήταν παράξενο, είναι τρελό που κολλήσαμε λόγω χιονόπτωσης στην Ελλάδα. Το ταξίδι ήταν μεγάλο, αυτά συμβαίνουν αλλά αυτό δεν μας επηρέασε στην απόδοσή μας. Είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοια ταξίδια”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Ούτε με Περιστέρι ο Γκάλινατ

Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν θα αγωνιστεί κόντρα στο Περιστέρι. Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν προλαβα…