Κεντρική Basket League Άρης “Προσγειωμένοι κόντρα στους Σκαϊλάινερς, μελετάμε την αγορά”

“Προσγειωμένοι κόντρα στους Σκαϊλάινερς, μελετάμε την αγορά”

dimitris priftis aris

dimitris-priftis-arisΜετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ, ο Άρης θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρα του και στο εντός έδρας παιχνίδι της Τρίτης απέναντι στους Σκαϊλάινερς. Ο Δημήτρης Πρίφτης για τον αγώνα με την γερμανική ομάδα, τόνισε:

Μετά από σημαντικές νίκες, δεν λέω μεγάλες γιατί μεγάλη νίκη σημαίνει κάτι άλλο, απλώς έγινε ένα καλό και κρίσιμο ματς που νικήσαμε, συνήθως υπάρχει μια μέθη. Μπορεί να βρίσκεται σε μια αυταπάτη και αυτό να σε χαλαρώσει. Και όσο πιο πολύ χαλαρώνεις, τόσο πιο μεγάλος είναι ο τυφώνας που έρχεται. Πιστεύω και ελπίζω πως έχουμε κάνει τις απαραίτητες ομιλίες για να είμαστε συγκεντρωμένοι και προσγειωμένοι στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Η Φρανκφούρτη έχει ρόστερ που είναι λίγο ιδιαίτερο γιατί πέρα του Μόρισον οι περισσότεροι παίκτες είναι “τριαροτεσσάρια” στους ψηλούς. Εχει ταχύτητα σαν ομάδα, μακρινό σουτ… Πρόσθεσε έναν καλό παίκτη, τον Ινγλις που είναι επικίνδυνος και καλός σκόρερ από το κολλεγιακό. Είναι μια ομάδα που χρειάζεται προσοχή και προσαρμογή στα δεδομένα της”.

Για τα έντονα πανηγύρια των παικτών μετά την πρόκριση: “Χρειαζόταν μια εκτόνωση… Τι να τους πω, να μην χαρούν; Είναι απαραίτητο και πρέπει να γίνεται. Απλώς πρέπει να προσγειώνεσαι και γρήγορα να επανέρχεσαι. Αυτό δεν ξέρω κατά πόσο έχει γίνει. Θα φανεί στα επόμενα ματς”.

Για το ότι εκκρεμεί η απόφαση για την ένσταση στο ματς με την Μπάνβιτ: “Με βάση αυτή την εκκρεμότητα έχουμε πιθανότητες για την δεύτερη θέση αν κάνουμε δύο νίκες και εξαρτάται από τα αποτελέσματα των άλλων. Εμείς θέλουμε την νίκη ανεξαρτήτως τον στόχο”.

Για το θέμα της προσθήκης παίκτη μετά το διαζύγιο με τον Μπάκνερ: “Σε πρώτη φάση μελετάμε την αγορά και θα δούμε αν κάνουμε μια προσθήκη τώρα ή στο εγγύς μέλλον. Θα δούμε τι παίκτη μπορούμε να βρούμε. Θα θέλαμε να είναι ένας καλός ριμπάουντερ, να είναι είτε καλός στα πόδια στο πάτωμα, είτε ένας παίκτης που να κάνει κοψίματα. Γενικά να κάνει 1-2 δουλειές. Είναι πολύ δύσκολο να βρούμε κάποιον που να κάνει 4-5 δουλειές καθώς θα είναι και σε άλλη οικονομική διάσταση. Μιλάμε για μια προσθήκη, αυτό είναι το πλάνο και οι δυνατότητες που έχουμε”.

Τζένκινς: “Θέλουμε ρεβάνς…”

Ο Μάικλ Τζέκινς τόνισε για το ματς με τους Σκαϊλάινερς:

Για το κλίμα μετά την πρόκριση στον τελικό Κυπέλλου: “Υπάρχουν χαμόγελα για την πρόκριση όμως η προετοιμασία σε κάθε ματς είναι ξεχωριστή και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι”.

Για το ότι στο πρώτο ματς με τους Σκαϊλάινερς ο Άρης είχε πάρει διαφορά στον αγώνα αλλά έχασε: “Ο τρόπος που χάθηκε το πρώτο ματς (στην Γερμανία) αποτελεί ένα έξτρα κίνητρο. Ημασταν καλύτεροι για 35 λεπτά, είχαμε πάρει και διψήφια διαφορά και ο αντίπαλος για πέντε λεπτά. Ο τρόπος που χάθηκε είναι στο μυαλό μας και τώρα θέλουμε την ρεβάνς για εκείνο το αποτέλεσμα”.

Για τον τελικό Κυπέλλου: “Θα είναι εντυπωσιακή ατμόσφαιρα. Οι φίλοι μας είναι ενθουσιασμένοι για εκείνον τον αγώνα. Και οι δύο ομάδες θα έχουν φιλάθλους που θα θέλουν την νίκη για το τρόπαιο”.

Για το πόσο εύκολο είναι ο Άρης να μην έχει από τώρα το μυαλό του στον τελικό: “Για μένα είναι εύκολο να βγάλω από το μυαλό μου τον τελικό. Είναι μεγάλο ματς αλλά οι ευρωπαικές υποχρεώσεις προέχουν. Θέλουμε να τερματίσουμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά στον όμιλο. Οταν έρθει ο τελικός, θα συγκεντρωθούμε στον τελικό. Τώρα σκεφτόμαστε τους αγώνες που έρχονται μπροστά μας”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Ούτε με Περιστέρι ο Γκάλινατ

Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν θα αγωνιστεί κόντρα στο Περιστέρι. Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν προλαβα…