Κεντρική NBA Πληθώρα ρεκόρ από τον Χάρντεν (vid)
NBA

Πληθώρα ρεκόρ από τον Χάρντεν (vid)

james harden1

james harden

Όλα τα κοντέρ έχει “σπάσει” ο Τζέιμς Χάρντεν τη φετινή σεζόν, “καλπάζοντας” προς τον τίτλο του MVP. Ο “Beard” έχει προοδεύσει σε τεράστιο βαθμό, κυριαρχώντας στη θέση του πλέι-μέικερ, μέσω της τρομερής, run-n-gun επίθεσης του κόουτς Μάικ Ντ’Αντόνι. Σημειώνοντας καταπληκτικά νούμερα, είναι φυσικό και επόμενο, οι επιδόσεις του να έχουν ιστορικό αντίκτυπο.

Συγκεκριμένα, το χθεσινό παιχνίδι εναντίον των Ράπτορς (40 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 11 ασίστ, 10 λάθη), ήταν το 13ο παιχνίδι για φέτος, στο οποίο σημειώνει τουλάχιστον 30 πόντους και 10 ασίστ, ξεπερνώντας τον Ράσελ Γουέστμπρουκ. Ακόμη, σημείωσε το 10ο τριπλ-νταπλ του, όμως χρειάζεται πολύ δρόμο για να “αγγίξει” τον “Westbeast” (17). Το επόμενο στατιστικό όμως, είναι το πιο κατατοπιστικό, ώστε να κατανοήσει κάποιος πλήρως, πόσο μεγάλη είναι η επιρροή του στο παιχνίδι των “ρουκετών“.

Αν προσθέσει κανείς τους πόντους ανά αγώνα του Χάρντεν και τους πόντους που παράγονται από τις ασίστ του σε κάθε ματς, προκύπτει ο απίστευτος αριθμός 57!! Αν ολοκληρώσει τη σεζόν με την τιμή αυτή, θα πρόκειται για την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών, η οποία ανήκει στον μυθικό “Τάινι” Άρτσιμπαλντ, από τη σεζόν 1972-1973 (είχε βγει πρώτος σκόρερ και πρώτος πασέρ του πρωταθλήματος). Ακόμη και ο Γουίλτ Τσάμπερλειν, ο οποίος είχε 50,3 πόντους ανά αγώνα, τη σεζόν 1961-1962, δεν είχε φθάσει τόσο ψηλά!

Τέλος, ο Χάρντεν κατόρθωσε να κάνει ΚΑΙ αρνητικό ρεκόρ, μέσα σε όλα αυτά. Σύμφωνα με το Elias Sports, έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία, που πετυχαίνει τριπλ-νταμπλ, βάζοντας 40 πόντους, αλλά και κάνοντας 10 λάθη!

Σίγουρα, πρόκειται για μια από τις πιο απολαυστικές “ατραξιόν” του μαγικού κόσμου, με την ελπίδα να συνεχίσει να τρελαίνει την στατιστική υπηρεσία.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=v-GPH_hzKVE]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μάρεϊ, νίκησαν ξανά τους Σέλτικς οι Χοκς

Στην παράταση οι Χοκς επικράτησαν των Σέλτικς. Με τον Ντεζούντε Μάρεϊ να πραγματοποιεί μία…