Κεντρική Basket League Κολοσσός H Hotels “Παίξαμε καταπληκτική άμυνα”

“Παίξαμε καταπληκτική άμυνα”

kolossos rodou 2

kolossos-rodou-aris-likogiannis

Στην καταπληκτική άμυνα των παικτών του απέναντι στον ΠΑΟΚ, αναφέρθηκε ο προπονητής του Κολοσσού, Άρης Λυκογιάννης, ενώ αποκάλυψε τι τους είπε στα αποδυτήρια ώστε να ανακτήσουν την ψυχολογία τους.

Όλα όσα είπε ο Έλληνας τεχνικός:
“Πολύ δύσκολο παιχνίδι και πολύ σημαντικό. Μεγάλη νίκη και λόγω του μεγέθους του αντιπάλου, αλλά και του τρόπου που ήρθε η νίκη. Είχε δύο εικόνες το παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο δεν εμφανιστήκαμε καν και γενικά είχαμε κακή παρουσία. Δεν ξέρω αν επέδρασε, στο δεύτερο ημίχρονο, αυτό που είπα στα αποδυτήρια:

“Εντάξει παιδιά μην στεναχωριέστε, απλά δεν μπορούμε να αντέξουμε την πίεση για κάτι παραπάνω. Αυτοί είναι μία μεγάλη ομάδα, με μεγάλους παίκτες και μεγάλο προπονητή. Εμείς όπως φαίνεται είμαστε μία μικρή ομάδα, με μικρούς παίκτες και μικρό προπονητή”. Όμως, όπως έπαιξαν οι παίκτες μας στο δεύτερο ημίχρονο δεν αποδείχθηκε κάτι τέτοιο.

Νομίζω παίξαμε καταπληκτική άμυνα, καθώς δεχθήκαμε μόλις 29 πόντους και κρατήσαμε τον ΠΑΟΚ πολύ χαμηλά. Είχαμε τρεις παίκτες που έκαναν εκπληκτική εμφάνιση, τους Χολ, Ρέντικ και Βασιλόπουλο. Κάναμε μεγάλη ανατροπή και νίκη που τονώνει ακόμη περισσότερο την αυτοπεποίθησή μας. Αρχικά, δεν πίστευα ότι θα γίνει η ανατροπή. Η εικόνα της ομάδας ήταν αρνητική.

Όμως, στα έξι λεπτά πριν το τέλος, είπα ότι δεν θα το χάσουμε το παιχνίδι. Καμιά φορά πρέπει να κερδίζεις και όταν δεν είσαι σε καλή μέρα. Στο Ρέθυμνο, τη νίκη μας την έδωσε ο πάγκος. Σήμερα, ήταν ένα παιχνίδι που ένας λόγος που είχαμε τόσο κακή παρουσία, ήταν ότι δεν μας βοήθησε ο πάγκος. Γι’ αυτό έκανα λίγες αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο”

Για το πρόγραμμα του δεύτερου γύρου: “Ο δεύτερος μας γύρος ξέρουμε ότι είναι πολύ κακός, βάσει προγράμματος. Έχουμε όλες τις μεγάλες ομάδες στο γήπεδό μας και εκτός αντιμετωπίζουμε αυτές που καίγονται. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να πηγαίνουμε να κερδίζουμε εκτός έδρας, αλλά και να δούμε ποιους και πόσους από τους μεγάλους θα κερδίσουμε εδώ μέσα”.

Για το αν ήταν νίκη του προπονητή ή των παικτών: “Όλοι μαζί κερδίζουμε και όλοι μαζί χάνουμε. Πιο πολύ, όμως, σήμερα η νίκη είναι των παικτών. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Οι παίκτες το γύρισαν το ματς, όχι κάποιο άλλο τρικ”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σταθόπουλος
Περισσότερα σε Κολοσσός H Hotels

Δειτε επισης

Μεγαλώνει το γήπεδο του Κολοσσού με… φόντο την Ευρώπη

Αυξάνεται η χωρητικότητα στο γήπεδο του Κολοσσού Το κλειστό γήπεδο του Κολοσσού στην Καλλι…