Κεντρική NBA Ο καταπληκτικός Αϊζέια Τόμας (vid)
NBA

Ο καταπληκτικός Αϊζέια Τόμας (vid)

Isaiah Thomas celtics

Isaiah Thomas-celtics

Με ύψος μόλις 1.75, αλλά με τελειοποιημένη γνώση των βασικών του μπάσκετ και με περίσσιο θάρρος και θράσος, ο Αϊζέια Τόμας συνεχίζει την εκπληκτική του χρονιά, οδηγώντας εκ του ασφαλούς τους Σέλτικς στην 3η θέση της Ανατολής. Με 28,2 πόντους ανά αγώνα (4ος στο πρωτάθλημα), 6,2 ασίστ και 45,6% στα σουτ εντός παιδιάς, έχει σαγηνεύσει τα πλήθη και στο ίδιο ακριβώς μοτίβο, “εκτέλεσε” και τους Γουάσινγκτον Γουίζαρντς χθες.

38 πόντοι σε 38 λεπτά συμμετοχής, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ, με 14/29 σουτ και 5/6 βολές. Οι 20 από τους 38 πόντους, σημειώθηκαν στην τελευταία περίοδο, με κάθε πιθανό τρόπο. Τρίποντα μετά από ντρίμπλα, catch-n-shoot, διεισδύσεις προς το καλάθι. Άλλο ένα παιχνίδι καθορίστηκε από τις δικές του ορέξεις. Όσες φορές πλησίασαν οι Γουίζαρντς, ο Τόμας ήταν εκεί, κρατώντας συνεχώς μπροστά τη Βοστόνη.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=N-YWyfcltBc]

Μάλιστα, ήταν η 3η φορά φέτος που σκοράρει τουλάχιστον 20 πόντους στην τελευταία περίοδο, κάτι που κανείς δεν έχει κάνει πάνω από μία φορά!. Τέλος, αξίζει να αναφερθεί η αποδοτικότητά του στα τελευταία δωδεκάλεπτα, καθώς το PER του στο διάστημα αυτό, φθάνει στο εξωπραγματικό 41,9, που είναι το υψηλότερο όλων των εποχών σε μία σεζόν σύμφωνα με το ESPN! Είναι φανερό πως οι Σέλτικς έχουν βρει τον νέο ηγέτη τους, ο οποίος θα τους οδηγήσει σε μονοπάτια επιτυχιών τα επόμενα χρόνια.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Στην τελική ευθεία για τα Play-offs

Τα δεδομένα και τα σενάρια για τα Play-offs στο NBA Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν το τέλος τη…