Κεντρική NBA Νικς vs Χοκς: η σκιαγράφηση ενός μαραθωνίου! (vids)
NBA

Νικς vs Χοκς: η σκιαγράφηση ενός μαραθωνίου! (vids)

dwight howard joakim noah knicks hawks

NBA: New York Knicks at Atlanta Hawks

Επρόκειτο για έναν “μαραθώνιο“, με τις δύο ομάδες να αγωνίζονται για συνολικά 68 λεπτά. Το παιχνίδι έδινε την εντύπωση ότι δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ. Ακόμη και η χθεσινή, “επική” μονομαχία ανάμεσα στον Ρότζερ Φέντερερ και τον Ράφαελ Ναδάλ, διήρκεσε λιγότερο! Μιλάμε φυσικά για το “θρίλερ” 4 παρατάσεων ανάμεσα στους Νιου Γιορκ Νικς και τους Ατλάντα Χοκς, με τους δεύτερους να επικρατούν με σκορ 142-139!

Ο απίστευτος Πολ Μίλσαπ, ο οποίος αγωνίστηκε για 60 λεπτά και 7 δευτερόλεπτα (!), τελείωσε τον αγώνα με 37 πόντους, 19 ριμπάουντ και 7 ασίστ, όντας ο ορισμός του “last man standing”, αυτός που έμεινε όρθιος μέχρι το τέλος. Ο Ντένις Σρούντερ τον ακολούθησε, με 23 πόντους και 15 ασίστ σε 54 λεπτά συμμετοχής, σε ένα ματς που εκτελέστηκαν συνολικά 247 σουτ (!), με τους Νικς όμως να αποδεικνύονται “επτάψυχοι”, φθάνοντας το παιχνίδι στα άκρα του.

  • 2,5” για τη λήξη της κανονικής διάρκειας, ο “επικός” Καρμέλο Άντονι (45 πόντοι με 18/36 σουτ) σκοράρει και στέλνει το ματς στην παράταση.
  • 6,9” για το τέλος της 1ης παράτασης, ο Μέλο, με ένα δύσκολο fade-away, οδηγεί τον αγώνα σε 2η παράταση.
  • 1,5” για την ολοκλήρωση της 2ης παράτασης, ο Κόρτνεϊ Λι, με μια άψογη crossover, εκτελεί από τα 8 μέτρα (ενώ ο Άντονι ήταν στον πάγκο με 6 φάουλ), με το παιχνίδι να οδηγείται σε 3η παράταση!
  • 3” για τη λήξη της 3ης παράτασης ήταν η σειρά του Σρούντερ, ο οποίος με δύσκολο λέι-απ, στέλνει τον αγώνα και σε 4η παράταση.
  • Πλέον, κάθε εύστοχο σουτ των Χοκς πανηγυριζόταν σαν… γκολ από τους φανς της ομάδας. Ο Μίλσαπ βάζει μπροστά την Ατλάντα με χουκ, 27” για το τέλος. Ο Λι αποτυγχάνει να επεκτείνει και άλλο τον αγώνα, με άστοχο σουτ στην εκπνοή και το “ουφ” ανακούφισης από τις κερκίδες ακούστηκε σε όλες τις ΗΠΑ!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=QaY42450C0I]

Οι Νικς είχαν 66 χρόνια να αγωνιστούν σε παιχνίδι 4 παρατάσεων, ενώ οι Χοκς συμμετείχαν σε αυτή την συνθήκη για 3η φορά στην ιστορία τους, όντας η μοναδική ομάδα στην ιστορία, μαζί με τους Μπλείζερς και τους Κινγκς, που έχει επιτύχει κάτι τέτοιο.

Παρ’όλα αυτά, ακόμη και μετά από 68 λεπτά, ουδεμία εκ των δύο ομάδων μπόρεσε να φθάσει την προχθεσινή επίδοση των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Κράτησαν το πλεονέκτημα έδρας οι Τίμπεργουλβς

Carrier – high του Μακντάνιελς στη νίκη των Τίμπεργουλβς Πολλοί θα περίμεναν οι Τίμπ…