Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Μαρκόπουλος: “Φθηνά λάθη, έλλειψη εμπειρίας…”

Μαρκόπουλος: “Φθηνά λάθη, έλλειψη εμπειρίας…”

asoular 1

asoularΟ ΠΑΟΚ ήταν κακός απέναντι στην Ολντενμπουργκ και ο Σούλης Μαρκόπουλος στάθηκε μεταξύ άλλων στην νευρικότητα που είχαν οι παίκτες του κατά την διάρκεια του αγώνα. Συγκεκριμένα δήλωσε:

“Κάναμε ένα κακό παιχνίδι και δώσαμε το δικαίωμα στην αντίπαλη ομάδα να χτίσει μια διαφορά. Ηταν δύσκολο να γυρίσουμε το ματς. Αρχίσαμε καλά αλλά μετά δείξαμε αδυναμία αμυντικά, δεχτήκαμε λέι απ κοντά στο καλάθι και κάναμε φθηνά λάθη στην επίθεση. Δώσαμε την μπάλα στους αντιπάλους δίχως λόγο. Επήλθε νευρικότητα με την αύξηση της διαφοράς από πλευράς αντιπάλου και χάσαμε την συγκέντρωση σε άμυνα και επίθεση. Στο τέλος έγινε προσπάθεια, έγινε καλή άμυνα αλλά αυτό δεν είναι το σημείο που μπορούμε να σταθούμε γιατί το παιχνίδι δεν ήταν σε φυσιολογικά πλαίσια. Το ότι χάσαμε 12 βολές επηρέασε στο τέλος, όπως και τα 4/5 τρίποντα που είχε ο Μέιντριχ”.

Για τα κακά διάστηματα της ομάδας που δείχνουν να είναι συνεχιζόμενα σε κάποια ματς: “Αν το είχαμε βρει, θα το είχαμε λύσει… Εχουμε πολλούς νέους παίκτες που δεν έχουν εμπειρία να διαχειριστούν άσχημες καταστάσεις. Γι’ αυτό υπάρχει η συνέχεια (στα άσχημα διαστήματα κατά την διάρκεια του αγώνα) γιατί η ψυχολογία του παίκτη γυρνάει στην άρνηση και δεν υπάρχει συγκέντρωση”.

Για το ματς με την Βέντσπιλς στην Λετονία: “Το θέμα είναι σε τι κατάσταση θα βρεθούμε. Να διαχειστούμε το… πρέπει (της νίκης) το οποίο επιβαρύνει. Παίζουμε με μια καλή ομάδα και ελπίζουμε το καλύτερο”.

Για την αλλαγή Κόνιαρη στα τελευταία λεπτά του αγώνα: “Ζήτησε αλλαγή ο ίδιος, δεν είχε άλλες αναπνοές…”.

Κλάντον: “Δεν είχαμε ενέργεια, δεν παίξαμε σαν ομάδα…”

Ο Κιθ Κλάντον ανέφερε: “Ξέραμε ότι ήταν δύσκολο ματς γιατί έπρεπε να το κερδίσαμε. Μια νίκη θα μας έφερνε κοντά στην πρόκριση. Δεν είχαμε ενέργεια που έπρεπε να δείξουμε εφόσον θέλαμε να κερδίσαμε. Δεν μπορώ να το εξηγήσω γιατί έγινε. Είναι απαράδεκτο… Δεν εκτελέσαμε αυτά που έπρεπε και δεν παίξαμε σαν ομάδα. Επρεπε περισσότερο να παίξουμε σαν ομάδα”.

Για το γιατί ο ΠΑΟΚ δεν έπαιξε ομαδικά: “Ηταν θέμα εκτέλεσης… Δεν θεωρώ πως οι παίκτες θέλουν να παίξουν για τον εαυτό τους. Απλά δεν παίξαμε ομαδικά. Πρέπει να δούμε γιατί συνέβη”.

Για το ότι σε κάποια στιγμή φάνηκε να πονάει στο ματς: “Γύρισα λίγο τον αστράγαλό μου αλλά δεν θεωρώ πως έχω πρόβλημα”

Ντρίγιεντσιτς: “Είχαμε και τύχη…”

Ο προπονητής της Ολντενμπουργκ, Μλάντεν Ντρίγιεντσιτς παραδέχτηκε πως η ομάδα του είχε… τύχη όταν ο ΠΑΟΚ έκανε την αντεπίθεσή του για να “γυρίσει” το ματς. Συγκεκριμένα τόνισε: “Δεν αρχίσαμε με την ενέργεια που έπρεπε ως το 15′. Μετά πήγαμε καλά και πήραμε προβάδισμα. Είχαμε πρόβλημα με το αμυντικό ριμπάουντ, αυτό το συζητήσαμε ενώ όταν φτάσαμε την διαφορά στους 20 πόντους, έγιναν λάθη από εμάς. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε δυνατή άμυνα, εμείς προσπαθήσαμε να πάρουμε λύσεις από την επίθεση και ήμασταν κάπως τυχεροί γιατί κάποια ελεύθερα σουτ του ΠΑΟΚ δεν μπήκαν. Είμαι πολύ χαρούμενος για την νίκη. Σε ό,τι αφορά τα 18 λάθη, το μπάσκετ είναι παιχνίδι ρυθμού, οι παίκτες μου αντιμετώπισαν επιθετική άμυνα και διπλές άμυνες. Κάποιοι παίκτες μου δεν είχαν την εμπειρία να αντιμετωπίσουν αυτό το παιχνίδι του ΠΑΟΚ στο τέλος, ίσως αυτό έπαιξε ρόλο. Ευτυχώς αυτό δεν κόστισε”.

Για το ότι σύμφωνα με το ESPN το γερμανικό πρωτάθλημα είναι πέμπτο και το ελληνικό ένατο: “Δεν θεωρώ πως οι κατατάξεις δείχνουν την δυσκολία ενός αγώνα. Το κάθε ματς εξαρτάται από τις δύο ομάδες και πώς μπορεί μία να αντιμετωπίσει την άλλη”.

O καλαθοσφαιριστής της Ολντενμπουργκ, Φίλιπ Σβέθελμ είπε: “Δεν μπήκαμε δυνατά στο πρώτο ημίχρονο αλλά παρ’ όλα αυτά πήραμε ένα προβάδισμα. Στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε λάθη που επέτρεψαν στον ΠΑΟΚ να βρει ρυθμό. Μετά το ματς πήρε τρελή εξέλιξη, αλλά πήραμε τελικά την νίκη και είμαστε χαρούμενοι”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…