Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ “Κομβικό ματς, με νίκη προκρινόμαστε”

“Κομβικό ματς, με νίκη προκρινόμαστε”

asoular

asoularO ΠΑΟΚ θέλει πάση θυσία το θετικό αποτέλεσμα στο εντός έδρας ματς της Τετάρτης με αντίπαλο την Ολντενμπουργκ. Ο Σούλης Μαρκόπουλος δήλωσε:

“Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Η Ολντενμπουργκ είναι πολύ καλή και σκληρή ομάδα, παίζει πάρα πολύ καλή άμυνα και τρέχει στον αιφνιδιασμό. Πρέπει να μην δώσουμε εύκολα καλάθια και να περιορίσουμε τις επιθετικές κινήσεις των αντιπάλων. Δεν πρέπει να τους δώσουμε λόου ποστ και οπωσδήποτε να μην τους δώσουμε δεύτερες ευκαιρίες. Πρέπει να είμαστε πολύ δυνατοί στα αμυντικά μας ριμπάουντ. Κάθε παιχνίδι είναι τελείως διαφορετικό. Ελπίζουμε να βρούμε τις λύσεις πάνω στις αδυναμίες που παρουσιάζει η άλλη ομάδα και να πετύχουμε τον στόχο που θέλουμε. Τα παιδιά είναι έτοιμα, χρειάζεται να υπάρχει συγκέντρωση. Ολα τα παιχνίδια είναι κρίσιμα. Το αυριανό είναι κομβικό. Με την νίκη θα προκριθούμε σίγουρα”.

Για τον Τέιλορ που αποχαιρέτησε τον ΠΑΟΚ: Σιγά-σιγά μάθαινε, είχε φτάσει σε ένα επίπεδο να αρχίσει να καταλαβαίνει τα plays μας αλλά έχουμε δύο Ελληνες παίκτες στην ίδια θέση. Κάποιος θα έχανε χρόνο”.

Για τον ΜακΦάντεν: “Είναι σαν τους υπόλοιπους παίκτες της ομάδας. Μέσα στα δικά μας τα συστήματα τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση, πιστεύω ότι μέρα με την μέρα προσαρμόζεται ολοένα και περισσότερο ώστε να βοηθήσει κι αυτός εμάς αλλά και εμείς αυτόν”.

Για το γιατί αποκτήθηκε ο Τέιλορ αφού το καλοκαίρι υπήρχαν δύο Ελληνες παίκτες: “Δεν υπήρχαν δύο Έλληνες παίκτες. Μόνο ο Μαργαρίτης υπήρχε… Ο Χρυσικόπουλος ήρθε στην ομάδα σαν τριάρι και τον αλλάξαμε ρόλο (σ.σ. έγινε τεσσάρι). Από την στιγμή που είδαμε ότι ο Χρυσικόπουλος μπορεί να μας βοηθήσει περισσότερο σαν τεσσάρι, θα μοιραζόταν ο χρόνος του Τέιλορ”.

Για το ότι ο Τέιλορ δεν αποχώρησε νωρίτερα: “Χωρίς τον Μαργαρίτη ήμασταν με μείον έναν σημαντικό παίκτη. Μπορεί ο Μαργαρίτης να μην επανερχόταν καθόλου. Μπορεί ο Τέιλορ σιγά-σιγά να ήταν πιο καλός και να αλλάζαμε διαφορετικές θέσεις μέσα στην ομάδα”.

Γλυνιαδάκης: “Εχουμε την τύχη στα χέρια μας, να κάνουμε αυτό που πρέπει”

O Aνδρέας Γλυνιαδάκης τόνισε: “Σίγουρα είμαστε σε ένα καλό σημείο αυτή τηn στιγμή. Εχουμε και τον ΜακΦάντεν που μας βοηθάει στο σκοράρισμα. Από εκεί και πέρα είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να κερδίσουμε ομαδικά. Η Ολντενμπουργκ είναι μια πολύ καλή ομάδα, τρέχει στο ανοιχτό γήπεδο και έχει παίκτες να σκοράρουν. Πρέπει να παίξουμε ομαδικά, είναι κρίσιμο το παιχνίδι… Θέλουμε να πάρουμε την πρόκριση και μόνο με νίκη θα γίνει αυτό. Είναι από τα πιο κρίσιμα παιχνίδια το αυριανό. Εχουμε την τύχη στα χέρια μας και θέλουμε να κάνουμε αυτό που πρέπει για να είμαστε στον επόμενο γύρο. Η Ολντενμπουργκ έχει ισορροπία στο παιχνίδι της και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί”.

Για τις τρεις σερί ήττες από την Ολντενμπουργκ αφού και πέρυσι (2015-16) ο ΠΑΟΚ έχασε δύο φορές εκτός της μίας που ηττήθηκε την τρέχουσα σεζόν στην Γερμανία: “Δεν με προβληματίζει αυτό. Θεωρώ πως παίζουμε καλύτερα στην έδρα μας. Δεν υπάρχει άγχος, απλά είναι ξεκάθαρο πως με νίκη θα είμαστε στον επόμενο γύρο. Οι περισσότερες ομάδες παίζουν καλύτερα εντός έδρας. Είναι ο κόσμος, είσαι στο σπίτι σου και δεν έχεις να σκεφτείς τίποτα…”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Νεραντζάκης: «Η εικόνα μας δεν είναι αυτή που πρέπε»

Στην κακή εικόνα της ομάδας του αναφέρθηκε ο Στάθης Νεραντζάκης. Μετά την εκτός έδρας ήττα…