Κεντρική NBA Υποταγή των πρωταθλητών στο χιονισμένο Πόρτλαντ (vid)
NBA

Υποταγή των πρωταθλητών στο χιονισμένο Πόρτλαντ (vid)

lillard mccollum blazers

lillard-mccollum-blazers

Σε ένα παιχνίδι, το οποίο βρισκόταν στον “αέρα” έως και την τελευταία στιγμή, λόγω του βαρύ χιονιά, οι Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς επικράτησαν άκοπα των Κλίβελαντ Καβαλίερς, με 102-86, εκμεταλλευόμενοι πλήρως την κούραση των πρωταθλητών από το 2ο παιχνίδι τους, σε διάστημα δύο ημερών. Ο Σι Τζέι ΜακΚόλουμ συνεχίζει να κάνει “θραύση”, επισκιάζοντας ξανά τον συμπαίκτη του, Ντέιμιαν Λίλαρντ, με 27 πόντους και 11/20 σουτ, με άξιο συμπαραστάτη τον Άλαν Κραμπ, με 24 πόντους.

Ο βαρύς χιονιάς που έχει πλήξει την πόλη του Πόρτλαντ, κόντεψε να οδηγήσει στην αναβολή του “ραντεβού” ανάμεσα στις δύο ομάδες, οι οποίες πέρασαν μια μίνι “περιπέτεια”, μέχρι να φθάσουν με ασφάλεια στο γήπεδο. Το γεγονός όμως ότι το παιχνίδι θα μεταδιδόταν σε εθνικό δίκτυο (ESPN), αποτέλεσε θεμελιώδη παράγοντα, ώστε να μην υπάρξει ανακατανομή του προγράμματος και το ματς διεξήχθη κανονικά.

Οι υψηλότερες αποδόσεις, πληθώρα επιλογών αλλά και Live Streaming για όλα τα ματς της Euroleague (12/1-13/1)! Oλα αυτά στην 2winbet.gr στην οποία μπορείτε να δείτε μεταξύ άλλων ζωντανά την “μάχη” του Ολυμπιακού απέναντι στην Μπαρτσελόνα αλλά και το παιχνίδι Παναθηναϊκός-Εφές!

Στα του παιχνιδιού, οι Μπλέιζερς κυριάρχησαν κατά μήκος όλου σχεδόν του 48λέπτου, με αιχμή του δόρατος τα σκριν μακριά από τη μπάλα. Ο κόουτς, Τέρι Στοτς, φημισμένος για την εφευρετικότητά του, όσων αφορά τα επιθετικά συστήματα, έβαλε τους παίκτες του να “χτυπήσουν” στην αδυναμία των Καβς να “κυνηγούν” μακριά από τη μπάλα, λόγω της κόπωσης από τα συνεχή παιχνίδια και το ταξίδι ενδιάμεσα και με αυτό τον τρόπο, οι ΜακΚόλουμ και Κραμπ, “σάρωσαν” την άμυνα των πρωταθλητών.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=g2pxQPGormU]

Φυσικά, δεν έλειψαν οι πόντοι και από το πικ-εν-ρολ, με τους Καβς να “ντουμπλάρουν” συχνά τον χειριστή της μπάλας, με αποτέλεσμα οι Μπλέιζερς να τη γυρίζουν γρήγορα, βρίσκοντας σουτ υπό πολύ καλές προϋποθέσεις. Μπορεί ο σταρ, Ντέιμιαν Λίλαρντ, να βρέθηκε σε off-βραδιά (14 πόντοι, με 5/15 σουτ), αλλά η βαρύτητά του στη συνθήκη αυτή, ήταν εξαιρετικά σπουδαία.

Το Κλίβελαντ φαινόταν να βρίσκεται εκτός διαδικασίας από την 2η περίοδο και μετά, με τη διαφορά να βρίσκεται στους 8 πόντους στο ημίχρονο (49-41). Η διαφορά έφθασε έως τους 18, στα μισά του 3ου δωδεκαλέπτου (69-51), με τους Καβς να κάνουν μια τελευταία προσπάθεια, κυρίως μέσω ατομικών πρωτοβουλιών του Λεμπρόν Τζέιμς (20 πόντοι, 11 ριμπάουντ, 4 ασίστ). Η απόσταση των δύο ομάδων έπεσε σε μονοψήφια τιμή (75-66), έπειτα όμως το Πόρτλαντ έβαλε “πέμπτη ταχύτητα” και “εξαφανίστηκε”.

Ένα σερί 17-5, “εκτόξευσε” τη διαφορά στους 21 πόντους (92-71), η οποία έφθασε στη μεγαλύτερη τιμή της, 3’41” για τη λήξη (99-75). Κάπως έτσι, οι Μπλέιζερς δείχνουν να σταθεροποιούνται στην 8η θέση της Δύσης, με τον Ιανουάριο να είναι παραδοσιακά ένας εξαιρετικός μήνας για αυτούς. Από την άλλη, προβληματική για ακόμη μια φορά ήταν η εμφάνιση του Κάιρι Έρβινγκ, αλλά και του Κέβιν Λοβ, με τους δύο σταρς να “γράφουν” μαζί 9/31 σουτ. Σαφώς, σε μια τόσο καλοκουρδισμένη “μηχανή” όπως το Κλίβελαντ, ποτέ δεν συντρέχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=P-lINngfQQA]

Στην υπόλοιπη επικαιρότητα, το 18ο τριπλ-νταμπλ του πραγματοποίησε ο Ράσελ Γουέστμπρουκ, στη μεγάλη νίκη των Θάντερ επί των Γκρίζλις (δεν είχε πετύχει ποτέ τριπλ-νταμπλ εναντίον των “αρκούδων”), ενώ, ο έτερος διεκδικητής του τίτλου του MVP, Τζέιμς Χάρντεν, δεν είχε την ίδια επιτυχία απέναντι στους Τίμπεργουλβς (33 πόντοι, 12 ασίστ), καθώς οι Ρόκετς ηττήθηκαν, μετά από 9 σερί επιτυχίες. Ο Αϊζέια Τόμας συνεχίζει να “ζωγραφίζει”, με 38 πόντους, αποδεικνύοντας πως είναι ίσως ο πιο φορμαρισμένος παίκτης του πλανήτη, ενώ η Φιλαδέλφια, με buzzer-beater του Τι Τζέι ΜακΚόνελ, επιβλήθηκε των Νικς, μετρώντας πλέον 3 νίκες σε 4 ματς (είχε να συμβεί 3 χρόνια).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ημέρας (11/1)

  • Νιου Γιορκ Νικς – Φιλαδέλφια 76ερς 97-98 (Άντονι 28, Ρόουζ 25 / Εμπίιντ 21 [14 ριμπάουντ], Ιλυασόβα 14)
  • Μέμφις Γκρίζλις – Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 95-103 (Κονλεϊ 22, Ράντολφ 14 / Γουέστμπρουκ 24 [13 ριμπάουντ, 12 ασίστ], Καντέρ 19)
  • Χιούστον Ρόκετς – Μινεσότα Τίμπεργουλβς 105-119 (Χάρντεν 33 [12 ασίστ], Άντερσον 18 / Γουίγκινς 28, Τάουνς 23 [18 ριμπάουντ] )
  • Γουάσινγκτον Γουίζαρντς – Μπόστον Σέλτικς 108-117 (Μπιλ 35, Πόρτερ 20 / Τόμας 38, Κράουντερ 20)
  • Ορλάντο Μάτζικ – Λος Άντζελες Κλίπερς 96-105 (Γκόρντον 28, Βούσεβιτς 16 / Ρέντικ 22, Πολ 18)
  • Κλίβελαντ Καβαλίερς – Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 86-102 (Τζέιμς 20, Έρβινγκ 11 / ΜακΚόλουμ 27, Κραμπ 24)
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μπράουν: «Ο Σαμπόνις θα έπρεπε να είναι στη συζήτηση για το βραβείο του MVP»

Ξεκάθαρος ως προς την συμμετοχή των παικτών για το βραβείο του MVP είναι π Μάικ Μπράουν. Ο…