Κεντρική NBA Ικανοποιημένοι με Παπαγιάννη οι Κινγκς (vid)
NBA

Ικανοποιημένοι με Παπαγιάννη οι Κινγκς (vid)

papagiannis

 

papagiannisΤο ταξίδι του Γιώργου Παπαγιάννη στον μαγικό κόσμο του NBA, βρίσκεται στις απαρχές του. Ο 19χρονος σέντερ και νούμερο 13 στο ντραφτ του 2016, δεν διαθέτει ακόμη τα προσόντα και την εμπειρία, ώστε να βρει σταθερά λεπτά συμμετοχής στους Σακραμέντο Κινγκς, με αποτέλεσμα να “υποβιβάζεται” συχνά στο αναπτυξιακό πρωτάθλημα, αγωνιζόμενος με τη φανέλα των Ρίνο Μπίγκχρονς. 

Οι “βασιλιάδες” είναι ιδιαίτερα υπομονετικοί με την περίπτωσή του, καθώς φαίνεται ότι έχει την προοπτική να ξεχωρίσει στο μέλλον. Με άρθρο που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας, το οποίο αναλύει την πρόοδο των ρούκι του Σακραμέντο, η κριτική, όσων αφορά τον Παπαγιάννη, είναι θετικότατη, δίνοντας την εντύπωση ότι ο Έλληνας σέντερ θα πάρει τις ευκαιρίες που του αναλογούν.

Αναλυτικά τα λεγόμενα του άρθρου: “Το παιχνίδι του βελτιώνεται όσο περνάει ο καιρός. Από τις αρχές Δεκέμβρη, έχει 11,6 πόντους ανά αγώνα. Παρότι κάνει την περισσότερη δουλειά του κάτω από το καλάθι, σουτάρει και από μακριά, υπό προϋποθέσεις, με 66,6%. Στα παιχνίδια αυτά, έχει 8,1 ριμπάουντ ανά αγώνα. Με τον αριθμό αυτό, θα ήταν δεύτερος στους Κινγκς, πίσω μόνο από τον Κάζινς“.

“Έχει μεγάλο αντίκτυπο στην άμυνα. Όταν παίζει άμυνα στο ποστ, μαρκάρει τα σουτ πολύ καλά, αλλοιώνοντας την πορεία της μπάλας συχνά. Μοιράζει 2 τάπες ανά αγώνα στα τελευταία 8 παιχνίδια, ενώ, κατά μήκος της σεζόν, είναι ακόμη καλύτερος, έχοντας 2,2“.

Σύμφωνα με τον προπονητή των Μπίγκχορνς, Ντάρικ Μάρτιν, ο Παπαγιάννης έχει προοδεύσει σε σημαντικό βαθμό: “Έχει αρχίσει να καταλαβαίνει πώς να χρησιμοποιεί το μέγεθός του και πώς να καταλαμβάνει χώρο στη ρακέτα. Έχει μάθει να χρησιμοποιεί αποδοτικά το πακέτο ικανοτήτων του σε άμυνα και επίθεση“.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=ItSkQIPZS6E]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Ναζ Ριντ καλύτερος 6ος παίκτης της χρονιάς.

Με 352 βαθμούς ο Ναζ Ριντ κατέκτησε το βραβείο του 6ου παίκτη της χρονιάς. Μια σημαντική δ…