Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Αντίπαλος ΠΑΟΚ στο Champions League: Η παρουσίαση της Παρτιζάν

Αντίπαλος ΠΑΟΚ στο Champions League: Η παρουσίαση της Παρτιζάν

partizan

partizanΗ καλύτερη δυνατή κλήρωση για τον ΠΑΟΚ στον πρώτο γύρο των play offs του Champions League… Ο “Δικέφαλος” θα αντιμετωπίσει την Παρτιζάν (το πρώτο παιχνίδι στις 7 ή 8/2 στο “Παλατάκι” και τα δεύτερο στις 21 ή 22/2) την οποία είναι γεγονός πως την ήθελαν στους “ασπρόμαυρους”. Αυτό όχι απαραίτητα γιατί δεν είναι κάποια ομάδα που “τρομάζει” αγωνιστικά… Ως γνωστόν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είναι αδελφοποιημένοι με αυτούς της Παρτιζάν, άρα το κλίμα θα είναι… άριστο (και γιορτινό) και όπως και να έχει, η συγκεκριμένη σερβική ομάδα αποτελεί “μαγνήτη” για τους φίλους του “Δικεφάλου”. Ας δούμε κάποια στοιχεία για την Παρτιζάν…

Οι προσπάθειες του Γιάννη Αντετοκούνμπο απέναντι στους Ράπτορς ζωντανά με Live Streaming στην 2winbet.gr η οποία εκτός των υψηλότερων αποδόσεων της αγοράς, σας δίνει την δυνατότητα να δείτε όλα τα σημερινά (27/1) ματς της Euroleague!

Στο Group Ε οι Σέρβοι είχαν αντιπάλους την Μπεσίκτας, την ΑΕΚ, την Λούντβιγκσμπουργκ, την Σάσαρι, την Σαρλερουά, την Ζολνόκι και την Ζιελόνα Γκόρα. Η Παρτιζάν τερμάτισε τρίτη με ρεκόρ 8-6 ενώ στις τάξεις της ομάδας αγωνίζεται ο Γουίλιαμ Χάτσερ που πέρυσι έπαιζε στον ΠΑΟΚ. Στο Champions League, μάλιστα, ο Αμερικανός είχε μέσο όρο 12,1 πόντους και 4,2 ασίστ. Ηταν ο δεύτερος παίκτης της Παρτιζάν (μαζί με τον Νόβιτσα Βελίτσκοβιτς) όσον αφορά τον μεγαλύτερο μέσο όρο πόντων. Στην… κορυφή ήταν ο Στέφαν Μπίρσεβιτς με 12,3 πόντους. Ο Αλεκσάνταρ Τζίκιτς αποτελεί τον προπονητή των Σέρβων. Είναι γνωστό πως η ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί της Παρτιζάν είναι “καυτή”… Πάντως στη φάση των ομίλων υπήρχαν τρεις εντός έδρας ήττες.

Οσο για την προϊστορία του ΠΑΟΚ με την Παρτιζάν; Η ΚΑΕ αναφέρει: “ΠΑΟΚ και Partizan έχουν συναντηθεί 4 φορές στο παρελθόν και έχουν μοιραστεί τις νίκες. Τη σεζόν 1986-1987 κοντραρίστηκαν στον 2ο γύρο του Κυπέλλου Korac, με την Partizan να πανηγυρίζει την πρόκριση, καθώς νίκησε στον επαναληπτικό (6/11/86) με 90-75 στο Βελιγράδι, ενώ ο ΠΑΟΚ είχε επικρατήσει με διαφορά 10 πόντων (79-69) στη Θεσσαλονίκη (29/10/86).  Τρία, περίπου, χρόνια αργότερα, οι δύο ομάδες κοντραρίστηκαν στα προημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων (όμιλοι). Στο παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής (16/1/90), ο ΠΑΟΚ νίκησε με 93-81 την Partizan, ενώ στο ματς της 6η αγωνιστικής, οι Σέρβοι επικράτησαν με 95-79 στο Βελιγράδι, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει, πάντως, την πρόκριση για τα ημιτελικά”. Αν ο ΠΑΟΚ προκριθεί, θα αντιμετωπίσει την Τενερίφη.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…