Κεντρική NBA Η εμπειρία νίκησε τα νιάτα! (vid)

Η εμπειρία νίκησε τα νιάτα! (vid)

kawhi leonard

 

kawhi leonard

Με την ανωτερότητά τους στο 2ο ημίχρονο να είναι εμφανής, οι Σαν Αντόνιο Σπερς επιβλήθηκαν με 122-114 των Μινεσότα Τίμπεργουλβς, με το “καυτό” δίδυμο των Κουάι Λέοναρντ και ΛαΜάρκους Όλντριτζ να σκοράρει συνολικά 63 πόντους, με 24/37 σουτ! Στην αντίπερα όχθη, ο Καρλ-Άντονι Τάουνς κυριάρχησε κάτω από τα δύο καλάθια (27 πόντοι, 16 ριμπάουντ), παίρνοντας πλεονέκτημα από την αδύναμη, αμυντικά, φροντ λάιν των “σπιρουνιών”, όμως δεν ήταν αρκετό.

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ αγωνίζονται κόντρα σε Όλντενμπουργκ και Παρτιζάν αντίστοιχα. Ποντάρετε τα ματς των δύο δικεφάλων στην 2winbet.gr στην οποία έχετε την δυνατότητα να πάιξετε και κάποια free bet! 

Η Μινεσότα εκμεταλλεύτηκε σε απόλυτο βαθμό το γεγονός ότι οι Σπερς υπέπιπταν συνεχώς σε φάουλ, με αποτέλεσμα να επισκέπτονται συχνά τη γραμμή των βολών (36/41 συνολικά!). Ο Ρίκι Ρούμπιο ήταν άψογος στο ρόλο του οργανωτή, χρησιμοποιώντας το καταπληκτικό court-vision του και με συνολικά 14 ασίστ, αλλά και 21 πόντους, έβαλε πολλών ειδών προβλήματα στους Σπερς. Όμως, όπως γίνεται συνήθως τη φετινή σεζόν, η “κατάρρευση” για τους “λύκους“, ήρθε στο δεύτερο ημίχρονο.

Με επιμέρους σκορ 55-43 δεύτερο ημίχρονο, οι Σπερς ανέκτησαν τα ηνία του αγώνα από το ξεκίνημα της 4ης περιόδου και έπειτα, με τον Λέοναρντ να “ζωγραφίζει” στο τρανζίσιον, ενώ ο Όλντριτζ έκανε το δικό του “κομμάτι” στο ποστ, όπου ειδικεύεται όσο ελάχιστοι στο πρωτάθλημα. Οι Πάρκερ και Μιλς έδωσαν πόντους από μέση και μακρινή απόσταση αντίστοιχα, με το Σαν Αντόνιο να εκμεταλλεύεται την έλλειψη rotation του Τομ Θίμποντο, ο οποίος χρησιμοποίησε μόλις 8 παίκτες, συνήθεια για την οποία φημίζεται εδώ και χρόνια (overplaying).

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=t6a-U1Nms30]

Στα υπόλοιπα παιχνίδια, το game-winner του Γουέσλεϊ Μάθιους έδωσε τη νίκη στο Ντάλας μέσα στο United Center επί των Σικάγο Μπουλς, ενώ, το 13ο τριπλ-νταμπλ του Τζέιμς Χάρντεν δεν ήταν αρκετό, ώστε οι Ρόκετς να επικρατήσουν των Χιτ. Μάλιστα, αυτό ήταν το 4ο τριπλ-νταμπλ του “Beard” φέτος, στο οποίο σημείωσε 40 πόντους, πλησιάζοντας την επίδοση-ρεκόρ του Όσκαρ Ρόμπερτσον (5). Τέλος, ο Ντεμάρ Ντερόζαν έδωσε άλλο ένα ρεσιτάλ σκοραρίσματος, οδηγώντας εκ του ασφαλούς τους Ράπτορς, ενώ, σε ένα παιχνίδι όπου οι άμυνες είχαν ρόλο κομπάρσου, οι Νάγκετς πέρασαν από το L.A, με ηγέτη τον τρομερό Νίκολα Γιόκιτς.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ημέρας (17/1)

  • Τορόντο Ράπτορς – Μπρούκλιν Νετς 119-109 (Ντερόζαν 36, Τζόζεφ 33 / Λόπεζ 28, Χόλις-Τζέφερσον 14)
  • Χιούστον Ρόκετς – Μαϊάμι Χιτ 103-109 (Χάρντεν 40 [12 ριμπάουντ, 10 ασίστ], Χάρελ 13)
  • Ντάλας Μάβερικς – Σικάγο Μπουλς 99-98 (Μπαρνς 20, Κάρι 18 / Μπάτλερ 24, Λόπεζ 21)
  • Μινεσότα Τίμπεργουλβς – Σαν Αντόνιο Σπερς 114-122 (Τάουνς 27 [16 ριμπάουντ], Ρόυμπιο 21 [14 ασίστ] / Λέοναρντ 34, Όλντριτζ 29)
  • Ντένβερ Νάγκετς – Λος Άντζελες Λέικερς 127-121 (Γιόκιτς 29 [15 ριμπάουντ], Μπάρτον 26 / Γουίλιαμς 24, Γιανγκ 22)
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Εκτός και ο Λεσόρ

Εκτός και ο Λεσόρ με Περιστέρι. Ο Ματίας Λεσόρ έμεινε τελευταία στιγμή εκτός από τον αγώνα…