Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ “Εμεινε από δυνάμεις η Δόξα Λευκάδας και το εκμεταλλευτήκαμε”

“Εμεινε από δυνάμεις η Δόξα Λευκάδας και το εκμεταλλευτήκαμε”

asoular 2

asoularΟ Σούλης Μαρκόπουλος παραδέχτηκε πως ο ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα του αγώνα δεν αντιμετώπισε την Δόξα Λευκάδας όπως… θα έπρεπε αλλά στάθηκε στο ότι ο “Δικέφαλος” στην συνέχεια ξεπέρασε τον εκνευρισμό που είχε. Συγκεκριμένα είπε: “Η νίκη της Δόξας επί του Ρεθύμνου μας αφύπνισε. Ο τρόπος που παίζει μας προβλημάτισε. Δεν τηρήσαμε σωστά αυτά που είπαμε, οι παίκτες των αντιπάλων αρχικά ήταν εύστοιχοι και εμείς άστοχοι. Η Δόξα έμεινε από δυνάμεις, ήταν αδύναμη κάτω από το καλάθι και εμείς το εκμεταλλευτήκαμε για να πετύχουμε καλάθια”.

Για τις ασίστ: “Θα πρέπει να τρέξεις για να κάνεις ασίστ. Εμείς είχαμε ελεύθερα σουτ και δεν τα βάλαμε αλλά μετά ξεπεράσαμε αυτόν τον εκνευρισμό”.

Για τις 26/30 βολές: “Παιχνίδι με παιχνίδι τελειώνει διαφορετικά. Σίγουρα δεν είμαστε σταθεροί σε αυτό το κομμάτι, παίζει ρόλο το πώς νιώθει ένας παίκτης. Δεν νομίζω πως υπάρχουν άστοχοι παίκτες…”.

Για την Βέντσπιλς: “Θα γίνει ανάλυση σε βίντεο. Είναι δύσκολο ματς, θα παίξουμε με μια καλή ομάδα και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα για να περάσουμε στην επόμενη φάση”.

Για τον Μιλιένοβιτς και αν έχει… θέμα αυτοπεποίθησης: “Αλλιώς το βλέπετε εσείς, αλλιώς εγώ… Πριν λίγο λέγατε αν ο ΜακΦάντεν έχει πρόβλημα να μπει στην ομάδα, πριν 15 μέρες μου λέγατε αν είναι ηγέτης… Μακάρι να είχαμε έναν παίκτη που θα ήταν άριστος σε όλους τους τομείς. Αλλά αυτοί οι παίκτες είναι δυσεύρετοι”.

Για την πορεία του Αντετοκούνμπο και αν βοηθά στην ανάπτυξη του μπάσκετ στην Ελλάδα: “Σίγουρα βοηθάει. Θυμηθείτε τι έγινε από το 1987 και μετά, όταν η Ελλάδα κέρδισε το ευρωπαικό. Είμαστε τυχεροί που κάποιος παίκτης στο ΝΒΑ είναι Ελληνας και είναι πράγματι πολύ καλός παίκτης. Εχει σωματοδομή που δύσκολα να την βρεις και να μακάρι να φτάσει σε υψηλότερο επίπεδο”.

Τσόχλας: “Η άμυνα έπαιξε ρόλο…”

Ο καλαθοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Απόλλων Τσόχλας είπε: “Ηταν ένα περίεργο ματς γιατί οι αντίπαλοι λόγω τραυματισμών έπαιξαν περίεργα. Στην αρχή δεν διαβάσαμε τόσο καλά το ματς. Μετά με την άμυνά μας είχαμε εύκολα καλάθια και κερδίσαμε”.

Για τον ΜακΦάντεν και αν έχει πρόβλημα να “μπει” στην ομάδα: “Ο κάθε παίκτης χρειάζεται λίγο χρόνο. Είναι εξαιρετικό παιδί και καλός παίκτης. Στο μέλλον θα βοηθήσει πολύ την ομάδα”.

Για το ματς με την Βέντσπιλς: “Είναι διαφορετικό ματς. Πρέπει να αρχίσουμε την ανάλυση αυτού του αγώνα. Με την ίδια συγκέντρωση που είχαμε στο δεύτερο ημίχρονο αμυντικά, πρέπει να παίξουμε και στην Λετονία”.

Χάρης Μαρκόπουλος: “Μεγάλη προσπάθεια αλλά κενά διαστήματα”

Ο Χάρης Μαρκόπουλος στάθηκε στα κενά διαστήματα της ομάδας του στο δεύτερο ημίχρονο, έδωσε όμως συγχαρητήρια στους παίκτες του για την προσπάθεια. Ο τεχνικός της Δόξα Λευκάδας ανέφερε: “Εμείς παρά το προβλήματα, προετοιμαστήκαμε να κάνουμε μεγάλη προσπάθεια. Ισως παίξαμε το καλύτερό μας πρώτο ημίχρονο, αλλά κάποια κενά διαστήματα στο τρίτο και τέταρτο δεκάλεπτο είχαν ως αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να πάρει διαφορά. Μπράβο για την προσπάθεια, ο δρόμος μας είναι μοναχικός και θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Εμείς κάνουμε προπονήσεις με 6-8 άτομα. Ο Γεωργάκης και ο Ντομπλάς μπήκαν αυτές τις μέρες ουσιαστικά. Παίξαμε με μια ομάδα με 76 πόντους μέσο όρο. Εμείς δεχόμαστε πολλούς πόντους και στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν στο πλάνο μας. Στο δεύτερο ημίχρονο δημιουργήθηκε αρνητική ψυχολογία στο να μην είμαστε έτοιμοι σε κομμάτια του παιχνιδιού. Σχετικά με την παραμονή στην κατηγορία, δεν λέει κάτι η θέση της βαθμολογίας. Σε δύο σημαντικά ματς στην έδρα μας, δεν ήμασταν έτοιμοι. Εχουμε εμπιστοσύνη στους παίκτες, έχουν κάνει κάποια μικρά θαύματα και ελπίζω να βελτιωθούμε”.

Για τον ΠΑΟΚ: “Αρχισε μουδιασμένα, ίσως έπαιξε ρόλο το ματς της Τετάρτης, αλλά μετά ήταν συγκεντρωμένος. Στο δεύτερο ημίχρονο πήρε με τον τρόπο που ξέρει την διαφορά. Ο ΠΑΟΚ πάντα είναι ΠΑΟΚ και ξέρει τι ζητά και πώς να κερδίζει τα παιχνίδια”.

Ψαθάς: “Δίκαια κέρδισε ο ΠΑΟΚ”

Ο καλαθοσφαιριστής της Δόξας Λευκάδας, Γιάννης Ψαθάς τόνισε: “Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ, νίκησε δίκαια. Κάναμε προσπάθεια αλλά δεν καταφέραμε να έχουμε διάρκεια. Είχαμε στοχεύσει στον ΜακΦάντεν και στον Σάιμπερτ αλλά μπήκαν άλλα παιδιά στην εξίσωση. Οταν έχεις τέτοιο πλουραλισμό επιθετικά και είσαι μεγάλη ομάδα, δύσκολα να χάσεις σε αυτό το γήπεδο”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…