Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Χωρίς Γκάμπριελ στην Ελλάδα!

Χωρίς Γκάμπριελ στην Ελλάδα!

gabriel3

gabriel3

Ο πρώτος γύρος της Basket League ολοκληρώθηκε και πλέον οι ομάδες έχουν το δικαίωμα να δηλώσουν έξι ξένους παίκτες (δεν ισχύει πλέον το 4 ξένοι + 2 κοινοτικοί) ενόψει του δευτέρου γύρου.

Το τεχνικό επιτελείο του Παναθηναϊκού είχε ένα μικρό δίλημμα, καθώς το “τριφύλλι” διαθέτει επτά ξένους στο ρόστερ και ο Τσάβι Πασκουάλ θα έπρεπε να “κόψει” έναν παίκτη. Ο Καταλανός τεχνικός, όπως αναμενόταν, επέλεξε ο έκτος ξένος παίκτης του Παναθηναϊκού να είναι ο Κέι Σι Ρίβερς, ο οποίος επιστρέφει στο ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ θα αγωνιστεί κανονικά και στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου.

Εκτός έμεινε ο Κένι Γκάμπριελ, ο οποίος θα έχει το δικαίωμα να αγωνίζεται μόνο στην Ευρωλίγκα. Να σημειωθεί πως ο Αμερικανός φόργουορντ, παρότι είχε δικαίωμα συμμετοχής στο τελευταίο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για τη 16η αγωνιστική της Ευρωλίγκα, δεν πήρε καθόλου χρόνο συμμετοχής από τον Τσάβι Πασκουάλ, με τον Καταλανό τεχνικό να φανερώνει… τις προθέσεις του.

Ο Ρίβερς ήταν δεδομένο πως θα επέστρεφε στο ρόστερ, μιας κι είναι ένας από τους πιο σταθερούς παίκτες του “τριφυλλιού”, με τον Γκάμπριελ να αποτελεί τον πιο… αδύναμο κρίκο από τους Αμερικανούς παίκτες, μιας κι αγωνίζεται μόνο στη θέση “4”, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους που μπορούν να αγωνιστούν σε παραπάνω από μία θέση, ενώ είναι και κακός αμυντικός. Τα… προβλήματα για τον Καταλανό τεχνικό θα ξεκινήσουν, όταν επιστρέψει και ο Τζέιμς Γκιστ.

Οι έξι ξένοι του Παναθηναϊκού είναι: Τζεντίλε, Τζέιμς, Ρίβερς, Σίνγκλετον, Νίκολς, Φελντέιν.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Elite league: Τα αποτελέσματα των Play off/ Play out

Στο Final Four της Elite League πέρασε ο Ερμής Σχηματαρίου. Ο Ερμής Σχηματαρίου επικράτησε…