Κεντρική NBA Χάρντεν vs Γουέστμπρουκ: the battle of the best (vids)
NBA

Χάρντεν vs Γουέστμπρουκ: the battle of the best (vids)

harden westbrook

harden-westbrook

Η φετινή “μάχη” για τον τίτλο του MVP, φαντάζει πιο αμφίρροπη από ποτέ. Τουλάχιστον 7-8 ονόματα έχουν ακουστεί από τα χείλη των οπαδών του NBA. Στην πραγματικότητα όμως, οι πραγματικοί διεκδικητές του “θρόνου” είναι δύο. Ο Τζέιμς Χάρντεν και ο Ράσελ Γουέστμπρουκ, με τους δύο σούπερ σταρς να διασταυρώνουν τα ξίφη τους, στο χθεσινό αγώνα των Ρόκετς με τους Θάντερ. Και τα αποτελέσματα ήταν τόσο θεαματικά, όσο περιμέναμε.

Ο “Ρας” ήταν σε τρομερή κατάσταση. Χρησιμοποιώντας για πάρτη του την πλειοψηφία των κατοχών της ομάδας του, επιχείρησε να τους πάρει στις πλάτες του, ώστε να “αποδράσουν” εκ του ασφαλούς από το Tογιότα Σέντερ. Και ποιος θα τον κατηγορήσει για αυτό; 49 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 16/34 σουτ, 8/15 τρίποντα (ρεκόρ καριέρας). Οι εκτελέσεις του πίσω από τα σκριν ήταν αριστουργηματικές. “Χτυπώντας” με ακρίβεια “δολοφόνου”, πραγματοποίησε μία από τις κορυφαίες εμφανίσεις της ζωής του. Δεν ήταν όμως αρκετό.

Ο Χάρντεν λειτούργησε πιο αλτρουιστικά, με τον “Beard” να τελειώνει το ματς με 26 πόντους, 8 ριμπάουντ, 12 ασίστ, με 6/16 σουτ και 12/14 βολές. Οι “επελάσεις” του προς το καλάθι δημιούργησαν δεκάδες προβλήματα. Ώρες-ώρες, θύμιζε μαγνήτη, με τον τρόπο που τραβούσε 2 και 3 αμυντικούς προς το μέρος του, βρίσκοντας πάντοτε τον αμαρκάριστο συμπαίκτη στην περιφέρεια. Ακόμη, έφθειρε σε μεγάλο βαθμό τους ψηλούς των Θάντερ με φάουλ, ενώ έδωσε και την καταπληκτική πάσα στον Νενέ, ο οποίος “σφράγισε” τη νίκη από τη γραμμή των βολών.

Ήταν ένα υπέροχο duel, από δύο εκ των πιο influential παικτών του κόσμου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι απίθανες στατιστικές γραμμές και οι εξωπραγματικές επιδόσεις τους, θα έχουν συνέχεια, σε έναν “αγώνα” μέχρις εσχάτων, για το βραβείο του κορυφαίου της χρονιάς.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=oCW0emVktiM]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μαγικό φινάλε και 2-0 οι Νικς με απίθανη ανατροπή

Φινάλε με δύο τρίποντα και 2-0 οι Νικς. Άλλη μια επική ματσάρα παρακολουθήσαμε στο Madison…