Κεντρική NBA Αφήνει εποχή ο “μυθικός” Γουέστμπρουκ! (vids)
NBA

Αφήνει εποχή ο “μυθικός” Γουέστμπρουκ! (vids)

russell westbrook thunder gobert

russell-westbrook-thunder-gobert

Η μη επιλογή του στη βασική πεντάδα του επερχόμενου All-Star Game, τον πείσμωσε περισσότερο. Εάν, στα προηγούμενα παιχνίδια, έμοιαζε με μαινόμενο “ταύρο“, πλέον θυμίζει “ηφαίστειο”, έτοιμο να εκραγεί. Ο Ράσελ Γουέστμπρουκ συνεχίζει να οδηγεί εκ του ασφαλούς τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ στα πλέι-οφς, γράφοντας το όνομά του με “χρυσά” γράμματα στα βιβλία της ιστορίας.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Er_XZzZ7Le4]

38 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 10 ασίστ, 4 κλεψίματα, 11/29 σουτ (όχι και το καλύτερο ποσοστό), 6 λάθη. Και φυσικά, το νικητήριο σουτ, με λίγα δευτερόλεπτα για τη λήξη. Το σκριν του Στίβεν Άνταμς έκανε τη δουλειά του, ο “Westbeast” βρήκε χώρο και εκτέλεσε με το αγαπημένο του pull-up (έχει 10,5 πόντους ανά αγώνα στην κατηγορία “pull-up”, 1ος σε όλο το NBA, σύμφωνα με το stats.nba.com). Και τα τριπλ-νταμπλ συνεχίζονται και δεν σταματούν…

Ήταν το 22ο τριπλ-νταμπλ του για φέτος, κάτι που σηματοδοτεί την 5η κορυφαία επίδοση όλων των εποχών για μία σεζόν. Ακόμη, ήταν το 59ο της καριέρας του, ισοφαρίζοντας τον μυθικό, Λάρι Μπερντ, στην 5η θέση όλων των εποχών. Ο Γουέστμπρουκ βάζει το όνομά του δίπλα σε παίκτες-θρύλους και δεν έχει κλείσει καν τα 29 του χρόνια.

Μιας και μιλάμε για το ματς εναντίον των Τζαζ, ο Γουέστμπρουκ, με τις φετινές επιδόσεις του, βάζει τα “γυαλιά” στο κορυφαίο δίδυμο όλων των εποχών, τους θρύλους των “μορμόνων”, Καρλ Μαλόουν και Τζον Στόκτον. Συγκεκριμένα, έχει μεγαλύτερο μέσο όρο ριμπάουντ φέτος (10,6), σε σύγκριση με αυτόν της καριέρας του Μαλόουν (10,1), αλλά και σχεδόν ίσες ασίστ (10,4), σε σχέση με αυτόν του Στόκτον (10,5)! Σε συνδυασμό με τους 30,8 πόντους ανά αγώνα (1ος στο NBA), είναι πασιφανές ότι οι αριθμοί του, “ξεφεύγουν” όλο και περισσότερο, όσο προχωρά η σεζόν.

 

Bonus: το, παρ’ολίγον, κάρφωμα της χρονιάς, στο πρόσωπο του Ρούντι Γκομπέρ, του κορυφαίου μπλοκέρ της λίγκας!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μαγικό φινάλε και 2-0 οι Νικς με απίθανη ανατροπή

Φινάλε με δύο τρίποντα και 2-0 οι Νικς. Άλλη μια επική ματσάρα παρακολουθήσαμε στο Madison…