Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Θέλει ακόμα λίγο χρόνο ο Γιανγκ”

“Θέλει ακόμα λίγο χρόνο ο Γιανγκ”

Giannis Sfairopoulos2

Giannis Sfairopoulos2

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού εντός έδρας αγώνα με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ για την 9η αγωνιστική της Ευρωλίγκα. Ο προπονητής του Ολυμπιακού χαρακτήρισε εξαιρετικά επικίνδυνη ομάδα τους Ισραηλινούς, ενώ αναφέρθηκε και στον Πάτρικ Γιανγκ, τονίζοντας πως θέλει λίγο χρόνο ακόμα για να είναι απολύτως καλά.

“Καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μία πολύ καλή ομάδα σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι. Αυτό, γιατί η Μακάμπι έχει δύο συνεχόμενες νίκες και τέσσερις στα τελευταία έξι παιχνίδια με τον καινούριο κόουτς.

Ό,τι παιχνίδι έχει χάσει, το έχει χάσει δύσκολα στο τέλος. Είναι μία ομάδα που χάνει δύσκολα. Και είναι μία ομάδα που πρέπει να έχει την απόλυτη προσοχή μας και ετοιμότητα, για να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα. Έχει καλούς παίκτες στο σκοράρισμα και είναι μία αθλητική ομάδα.

Παίζει με έναν σέντερ και τέσσερις παίκτες κοντούς, χρησιμοποιώντας ημίψηλα σχήματα. Αυτό, πολλές φορές σου δημιουργεί προβλήματα πως θα τους αντιμετωπίσεις. Έχουμε επιστήσει την προσοχή στους παίκτες μας, για να είναι συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά.

Η Μακάμπι είναι ομάδα ρυθμού, αν βρει μπορεί να σκοράρει 15 πόντους πολύ εύκολα και γρήγορα. Θέλουμε σταθερότητα και αμυντικά και επιθετικά. Να κρατήσουμε τον έλεγχο του ματς από την άμυνά μας και να τους βγάλουμε από τον τρόπο που θέλουν να παίζουν.

Εμείς πρέπει να παίξουμε τη γνωστή μας άμυνα. Θέλουμε ο κόσμος να είναι κοντά μας, να μας βοηθήσει και να μας σπρώξει στις δύσκολες στιγμές”, δήλωσε αρχικά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Για την αποφυγή των ταξιδιών το τελευταίο διάστημα: “Τα παιχνίδια είναι συνεχόμενα. Αυτή την περίοδο δεν έχουμε πολλά ταξίδια. Παίξαμε εκτός έδρας στην Αθήνα με τον Παναθηναϊκό, άρα είναι ένα πλεονέκτημα για εμάς. Δεν είναι τόσο σημαντική η κούραση, όσο η πνευματική ετοιμότητα. Πρέπει να είσαι έτοιμος πνευματικά να δώσεις τους αγώνες στη νέα Ευρωλίγκα. Αν κάποιος είναι κουρασμένος δεν μπορεί να είναι σε αυτή την ομάδα. Το λέω για όλους. Θέλω να παίζουμε με συγκέντρωση και τα 40 λεπτά”.

Για το πόσο δύσκολο είναι να κάνεις σκάουτινγκ τη Μακάμπι: “Είναι μία ομάδα που στηρίζεται στο free lance game, δηλαδή, στο ελεύθερο παιχνίδι. Μέσα από τις συνεργασίες κάθε παίκτης βγάζει το ταλέντο του και είναι δύσκολο να τους χαρτογραφήσεις. Είναι απρόβλεπτη ομάδα. Μπορεί να σου φύγει στο σκορ και να τους κυνηγάς. Πρέπει να παίξουμε καλή ατομική άμυνα πρώτα και μετά ομαδική”.

Για το αν είναι φαβορί ο Ολυμπιακός στην έδρα του: “Όταν παίζεις στην έδρα σου στην Ευρωλίγκα θέλεις τη νίκη, όποιος και να είναι ο αντίπαλος. Θέλεις να διαφυλάξεις την έδρα σου. Αλλά και εκτός έδρα, ο Ολυμπιακός δεν πάει για να χάσει, πάει για τη νίκη. Η Μακάμπι έρχεται από μία καλή εκτός έδρας νίκη στο Καζάν”.

Για τις νίκες που ακολούθησαν μετά την ήττα από τη Γαλατασαράι: “Δεν είναι στιγμή να κάνω απολογισμό το τι έγινε στη Γαλατά και τι ακολούθησε. Τώρα, πρέπει να μπούμε σε άλλη μία μάχη, γιατί ο πόλεμος συνεχίζεται και πρέπει να κοιτάμε μπροστά. Να είμαστε έτοιμοι για το επόμενο παιχνίδι. Εμείς κοιτάμε το σήμερα”.

Για τον Δημήτρη Αγραβάνη: “Ο Αγραβάνης έχει οστικό οίδημα και βρίσκεται σε περίοδο αποθεραπείας. Δοκιμάζει να ξεκινήσει κάποια χαλαρά κομμάτια μόνος του και όχι με την υπόλοιπη ομάδα, αλλά ακόμη αισθάνεται ενοχλήσεις, οπότε έχουμε δρόμο ακόμα. Δεν ξέρουμε για πόσο”.

Για τον πιο “ανεβασμένο” Πάτρικ Γιανγκ: “Μην ξεχνάμε ότι ο Γιανγκ έχει έναν χρόνο να παίξει μπάσκετ. Δεν είναι εύκολο να ξεπεράσεις το ψυχολογικό κομμάτι του τραυματισμού. Ήδη είναι πολύ καλύτερα τον τελευταίο μήνα. Σταδιακά ξεπερνάει το ψυχολογικό κομμάτι του τραυματισμού του.

Τώρα μένει να βρει αγωνιστικό ρυθμό, αλλά και την ειδική φυσική κατάσταση, γι’ αυτό στους αγώνες ζητάει αλλαγή, γιατί κουράζεται. Αυτό λίγο λίγο θα ανεβαίνει και θα βελτιώνεται. Θέλει λίγο χρόνο ακόμα για να βρει τον ρυθμό του”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Elite League: Τα αποτελέσματα των play off/ play outs

Πήρε προβάδισμα ο  Ηρακλής. Δείτε τα αποτελέσματα των play off/ play out. Ο Ηρακλής επικρά…