Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ούνιξ Καζάν – Ερυθρός Αστέρας 65-62

Ούνιξ Καζάν – Ερυθρός Αστέρας 65-62

uniks erithros

uniks-erithrosΜε ένα ξέσπασμα στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης η Ούνιξ Καζάν κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να πάρει την νίκη με 65-62, κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα. Οι Ρώσοι πέτυχαν την δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους στην διοργάνωση, μετά τον θρίαμβο απέναντι στην Φενέρμπαχτσε την προηγούμενη εβδομάδα.

Aπόλυτη ισορροπία στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, με τις δύο ομάδες να συμπορεύονται στο σκορ μέχρι το 5ο λεπτά. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να προηγηθούν με μια μικρή διαφορά των 4 πόντων (12-8). Ο Τζόνσον με τρίποντο έβαλε εκ νέου μπροστά την Ούνιξ (15-13), αλλά το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 17-17.

Ίδιο το σκηνικό και στην δεύτερη περίοδο. Το σκορ εναλλάσσονταν συνέχεια, ωστόσο καμία από ομάδες δεν μπορούσε να πάρει διαφορά ασφαλείας.

Οι Ρώσοι έμειναν άποντοι για περίπου ενάμιση λεπτό κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Ερυθρός Αστέρας και κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια με μία διαφορά 5 πόντων (32-27), η οποία ήταν και η μεγαλύτερη του πρώτου μέρους.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η ομάδα του Βελιγραδίου πάτησε “γκάζι” και κατάφερε μόλις το πρώτο δίλεπτο του δευτέρου μέρους να ανοίξει την διαφορά στους 10 (39-29). Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και με ένα μικρό σερί (4-0), έκαναν το 39-33. Ο Γιόβιτς με τρίποντο ανέβασε και πάλι την διαφορά 8 και ένα λεπτό πριν την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, η Ούνιξ μείωσε στους 3 (43-40). Το 43-41 υπέρ των Σέρβων, ήταν το σκορ της τρίτης περιόδου.

Στην τελευταία περίοδο η ομάδα του Ράντονιτς προπορεύονταν για 9 λεπτά. Ο Αστέρας έχασε το καθαρό μυαλό και την συγκέντρωση του στο τέλος και η διαφορά των 7 πόντων (52-45) εξανεμίστηκε. Αρχικά οι Ρώσοι μείωσαν σε 60-56 και στην συνέχεια με ένα ξέσπασμα στο τελευταίο λεπτό κατάφεραν να φέρουν “τούμπα” το ματς και να προηγηθούν με 61-60, μισό λεπτό πριν το τέλος του αγώνα.

Οι Σέρβοι τα είχαν χαμένα και με την ψυχολογία στα ύψη πλέον, η Ούνιξ δεν γινόταν να χάσει το ματς. Το τέλος βρήκε τους Ρώσους νικητές με 65-62.

Τα δεκάλεπτα: 17-17, 27-32, 41-43, 65-62.
ΟΥΝΙΞ ΚΑΖΑΝ (Πασούτιν): Τζόνσον 5 (1), Λάνγκφορντ 23 (2), Παρακχούσκι 2, Κόλομ 5, Μπάνιτς 10, Βορόνοφ 6, Πανίν 2, Καϊμακόγλου 2, Ουίλιαμς 10.
ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Ράντοβιτς): Γουόλτερς 11, Ντάνγκουμπιτς 8 (2), Μίτροβιτς 9 (1), Λάζιτς 3 (1), Σιμόνοβιτς 9 (3), Τζένκινς 4, Γκούμπριτς, Γιόβιτς 3 (1), Κούζμιτς 10, Μπιέλιτσα 5.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • euroleague champions

    Όταν μιλάει η… έδρα

    Για δεύτερη φορά μέσα σε 5 χρόνια η Κωνσταντινούπολη και το “Σινάν Ερντέμ” θα …
  • spanoulis cska1

    Της έχει πάρει… τον αέρα (pics, vids)

    Για τέταρτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια, Ολυμπιακός και ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα διασταυρώσουν τα …
  • olympiakos efes 2

    Όπως το 2013 (vids)

    Ύστερα από την προχθεσινή εντός έδρας ήττα της Μπασκόνια από τη Ζαλγκίρις, ο Ολυμπιακός θα…
Περισσότερα από Διονύσης Διονυσόπουλος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός με ανακοίνωση κάνει λόγο για «καταδρομική επιχείρηση» Την ελπίδα πως όσ…