Κεντρική Basket League Άρης “Να σταματήσουμε το κάθετο παιχνίδι της Μονακό”

“Να σταματήσουμε το κάθετο παιχνίδι της Μονακό”

dimitris priftis

dimitris-priftisMετά τις ήττες από Νίμπουρκ και Σκαϊλάινερς, ο Άρης καλείται να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα στο εντός έδρας ματς απέναντι στην Μονακό.

Ο Δημήτρης Πρίφτης δήλωσε εν όψει του αγώνα της Τρίτης: “Είναι ένα δύσκολο ματς. Κάθε ματς στο γήπεδό μας πρέπει να κερδίζουμε. Είναι δυνατή ομάδα η Μονακό και πρέπει να είμαστε δυνατοί, ανταγωνιστικοί και συνεπείς για την νίκη. Πρέπει να σταματήσουμε το κάθετο παιχνίδι της Μονακό, τόσο με την μπάλα γιατί έχει καλούς διεισδυτικούς παίκτες όσο και χωρίς μπάλα γιατί έχει καλούς παίκτες μακριά από την φάση που κόβουν ενώ έχει και καλούς επιθετικούς ριμπάουντερ. Υπάρχουν δυο-τρεις καλοί σουτέρ. Ο ρυθμός του παιχνιδιού της είναι πολύ έντονος… Είναι κλασική γαλλική ομάδα, τρέχει, πηδάει και σουτάρει”.

Για το αν θα είναι διαθέσιμοι οι Τζένκινς (“σφίξιμο” στον προσαγωγό από το ματς με τον Δόξα Λευκάδας) και Μαρμπλ (ενοχλήσεις στο πόδι) για το ματς με την Μονακό: “Ο Τζένκινς θα είναι, ο Μαρμπλ θα δούμε. Δεν είναι 100% έτοιμος. Δεν μπορώ να το πω με σιγουριά τι θα γίνει. Θα δούμε αύριο”.

Για τον ημιτελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ: “Είναι μακριά αυτό το ματς, δεν το σκέφτομαι”.

Για τα συνεχόμενα ματς που θα έχει ο Άρης στο Παλέ και το πόσο θετικό είναι αυτό: “Από άποψης κούρασης είναι θετικό γιατί δεν θα υπάρχουν ταξίδια. Υπάρχει το “πρέπει” της νίκης σε αυτά τα ματς. Αυτό δημιουργεί ένα άγχος… Εμείς πρέπει να κοιτάξουμε να βελτιωθούμε”.

Για το αν υπάρχει το “πρέπει” της νίκης απέναντι στην Μονακό αναφορικά με την βαθμολογική κατάσταση στον όμιλο: “Είναι νωρίς να πούμε ποιος θα βγει πρώτος και δεύτερος στον όμιλο. Ολα τα ματς στην έδρα ματς πρέπει να είναι νίκες”.

Μπάκνερ: “Nα επιβάλλουμε τον ρυθμό μας”

O Ερικ Μπάκνερ τόνισε για το παιχνίδι με την Μονακό: “Είναι μεγάλο ματς για εμάς. Αν θέλουμε να μείνουμε σε τροχιά κορυφής, πρέπει να παίξουμε σκληρά και να κερδίσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε. Η Μονακό τρέχει και έχει αθλητικότητα στο παιχνίδι της. Εχει εκρηκτικούς γκαρντ, τον Μποστ και τον Ράιτ. Εμείς πρέπει να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας”.

Για το αν το παιχνίδι με την Μονακό είναι μια ευκαιρία για τον Άρη για νικηφόρο σερί: “Μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε ως ευκαιρία. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να κερδίζουμε”.

Για το θέμα της “χημείας” του Άρη: “Πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι… Πρέπει να αρχίζουμε πιο δυνατά τα ματς και να μην κυνηγάμε στο σκορ. Πρέπει εμείς να επιβάλλουμε τον ρυθμό και τον τρόπο που θα εξελιχθεί το ματς”.

Για το αν νιώθει πλέον καλύτερα στην ομάδα: “Το τελευταίο διάστημα είμαι βελτιωμένος. Θέλω να προπονούμαι σκληρά για να γίνομαι καλύτερος. Θέλω να βοηθώ για να κερδίζει η ομάδα και θα δώσω το 100% για να συμβαίνει αυτό”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Άρης: Χωρίς Σταρκ αλλά με Μποχωρίδη στην Αθήνα

Ο Λευτέρης Μποχωρίδης στην αποστολή του Άρη για το ματς με το Περιστέρι. Ο Άρης αντιμετωπί…