Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ “Να προστατεύσουμε το «σπίτι» μας”

“Να προστατεύσουμε το «σπίτι» μας”

mpoutskos markopoulos

mpoutskos-markopoulos

Ο ΠΑΟΚ μετά την νίκη επί την Λαυρίου για το πρωτάθλημα της Α1, στρέφει την προσοχή του στο Champions League. Ο “Δικέφαλος του Βορρά”, ο οποίος βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και την Τρίτη (08/11, 19.00) υποδέχεται την Βιλερμπάν και Παντελής Μπούτσκος αναφέρθηκε στην αναμέτρηση με την γαλλική ομάδα.

Αναλυτικά τα όσα είπε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ:

“Συνεχίζουμε τις υποχρεώσεις μας στο Basketball Champions League και υποδεχόμαστε τη Βιλερμπάν, μια ομάδα με ιστορία και πολύ σοβαρό πρόγραμμα, για την οποία έχουμε μεγάλο σεβασμό. Βλέποντας πόσο αμφίρροπη διαμορφώνεται η κατάσταση στον όμιλό μας, διαπιστώνουμε ότι κάθε κατοχή, κάθε πόντος μπορεί να αποδειχθεί σημαντικός. Έτσι οφείλουμε με κάθε τρόπο να προστατεύσουμε το «σπίτι» μας, σε ένα παιχνίδι ιδιαίτερα απαιτητικό σε ενέργεια και συγκέντρωση λόγω των χαρακτηριστικών του αντιπάλου μας,” ανέφερε αρχικά ο Μπούτσκος.

Στην συνέχεια, αναλύοντας την γαλλική ομάδα, είπε :”Στη θέση του πόιντ γκαρντ η προσθήκη του Νέλσον, γνώριμού μας από τη θητεία του στην ελληνική λίγκα, συμπληρώνει με ιδανικό τρόπο το Χοτζ, η ταχύτητα του οποίου στο transition αποτελεί σημείο αναφοράς. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να σταματήσουμε τις δυναμικές διεισδύσεις του Νέλσον και τις δημιουργίες του Χοτζ στο ανοιχτό γήπεδο, όπου παράγουν ελεύθερα σουτ για το Λανγκ, έναν χαρισματικό σουτέρ, αλλά και για το Σι, που εκμεταλλεύεται τα αθλητικά του προσόντα με πολλά back door κοψίματα στην πλάτη της άμυνας. Στους φόργουορντ, το all around παιχνίδι των Ουτέρ και Ντράγκοβιτς κάνει πολύ λειτουργική την επίθεση τους σε set παιχνίδι και η ικανότητα του σέντερ Ουάτκινς να σουτάρει από μέση απόσταση καθιστά πολύ δύσκολο το έργο της άμυνας, αφού ανοίγει τους χώρους για τα drive των παικτών από την περίμετρο.”

Τέλος αναφέρθηκε και στην αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ΠΑΟΚ”:Συνεχίζοντας ένα νικηφόρο σερί, αντλούμε αυτοπεποίθηση, αλλά και αγοράζουμε χρόνο για να βελτιώσουμε τόσο τη λειτουργία της επίθεσης όσο και την άμυνά μας κι έχουμε αρκετή δουλειά μπροστά μας. Άλλωστε, είναι δύο πράγματα αλληλένδετα και το ένα επηρεάζει άμεσα το άλλο. Όταν σκοράρεις επιστρέφεις με μεγαλύτερο ζήλο και αυταπάρνηση στην άμυνα και όταν σταματάς τον αντίπαλο σου πίσω πηγαίνεις με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στην επίθεση και με ευκαιρίες για χτυπήματα στον αιφνιδιασμό. Ο ορίζοντάς μας φθάνει μέχρι το επόμενο παιχνίδι. Είμαστε ομάδα προς ανάπτυξη και οφείλουμε να μείνουμε αφοσιωμένοι και να επιτυγχάνουμε τους μικρούς καθημερινούς στόχους σε κάθε προπόνηση, ώστε κάθε τρεις ημέρες να μπαίνουμε με το υψηλότερο δυνατό κίνητρο στη μάχη και με το πεινασμένο βλέμμα για τη νίκη”

  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • Γιάννης Καστρίτης

    Basket League: Αυλαία στην 4η αγωνιστική του Top 6

    Ολοκληρώνεται σήμερα η 4η αγωνιστική του Top 6. Με το παιχνίδι ανάμεσα στον Άρη και τον Κο…
  • levin porter jr paok

    ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

    Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κώστας Παπάζογλου
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Εμείς μαζί για μια ζωή»

Πολύ ιδιαίτερη ημέρα η σημερινή για τον ΠΑΟΚ καθώς συμπληρώνει 98 χρόνια ζωής. Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ …