Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μπασκόνια – Φενέρμπαχτσε 86-52

Μπασκόνια – Φενέρμπαχτσε 86-52

baskonia

baskonia-fenerbaxtse

Η Μπασκόνια “έκανε πλάκα” στην Φενέρμπαχτσε, διαλύοντάς την με 86-62 και υποχρεώνοντας την στην δεύτερη συνεχόμενη ήττα της στην διοργάνωση. Στο 4-2 έφτασαν οι ” Βάσκοι”, όσο και το ρεκόρ της τουρκικής ομάδας.

Μετά την πρώτη περίοδο, όπου οι γηπεδούχοι είχαν ένα ελαφρύ προβάδισμα, μια ομάδα υπήρχε στο γήπεδο. Στην επιστροφή του Μπαρνιάνι στην Ευρωλίγκα, οι Ισπανοί έκαναν παιχνιδάκι την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, η οποία μετά την ήττα από την Ούνικς Καζάν, δεν παρουσιάζει ανάλογο πρόσωπο με αυτό των πρώτων αγωνιστικών.

Από 13 πόντους έκαστος είχαν οι Μπαρνιάνι, Λάρκιν και Βόιτμαν ενώ 11 είχε ο Μπλάζιτς. Από τους ηττημένους, κανείς παίκτης δεν είχε διψήφιο αριθμό πόντων, με τον Κώστα Σλούκα να είναι ο πρώτος με 9 πόντους, 1 ριμπάουντ, ισάριθμες ασίστ, 2 κοψίματα και 2 λάθη.

Μετά απο ένα αναγνωριστικό τρίλεπτο (6-6) με τον Κώστα Σλούκα να μετράει 4 πόντους, η Μπασκόνια, με δυο συνεχόμενα τρίποντα από τον Μπομπουά προηγήθηκε με 12-6, 2 λεπτά πριν την λήξη της περιόδου. Η Φενέρ με ένα 5-0 σερί έφερε το ματς στον πόντο, αλλά δύο εύστοχες βολές του Αντρέα Μπαρνιάνι διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα της πρώτης περιόδου (14-11).

Το δεύτερο δεκάλεπτο, άνηκε ολοκληρωτικά στους “Βάσκους”. Ένα σερί 8-0 έφερε την διαφορά στους 11 (22-11) για τους γηπεδούχους, οι οποίοι εγκλώβισαν την τουρκική ομάδα με την πολύ καλή άμυνα τους και εκτόξευσαν την διαφορά στους 17 (41-24) στο τέλος του ημιχρόνου. Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς δυσκολευόντουσαν να βάλουν την μπάλα στο καλάθι, ενώ ήταν άστοχοι από την γραμμή των 6.75 τελειώνοντας το πρώτο ημίχρονο με 0/7 τρίποντα.

Παρόλο την διακοπή του ημιχρόνου, η Μπασκόνια δεν κατέβασε ρυθμούς, εκτοξεύοντας και άλλο την διαφορά. Οι Βόιτμαν και Μπαρνίανι έκανε πάρτι κάτω από το καλάθι των Τούρκων, οι οποίοι έκαναν το ένα λάθος μετά τον άλλο και συνέχιζαν να μην βρίσκουν εύκολους πόντους. Με καλάθι του Ιταλού ψηλού η τρίτη περίοδος, ολοκληρώθηκε 67-40, με την Φενέρμπαχτσέ να ψάχνει ένα αγωνιστικό θαύμα.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς είχε παραδοθεί. Το συγκρότημα του Σίτο Αλόνσο συνέχισε να κάνει πάρτι και στις δύο πλευρές του γηπεδού, φτάνοντας την διαφορά στους 29 (75-48). Το σκηνικό δεν άλλαξε με την ισπανική ομάδα να μην κατεβάζει ρυθμούς και να φτάνει στο +31 (81-50) 2′ πριν το φινάλε. Το τελικό 86-52, τα λέει από μόνο του με την Φενέρ να γνωρίζει μια ντροπιαστική ήττα και την Μπασκόνια να φτάνει σε μια νίκη που δεν θα την περίμενε ούτε ο πιο αισιόδοξος φιλαθλός της.

Τα δεκάλεπτα: 14-11, 41-24, 67-40 86-52.
ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ (Αλόνσο): Λάρκιν 13, Μπαρνίανι 13, Βόιτμαν 13, Χάνγκα 6, Σεντερντετσκις 4, Μπομπουά 6, Μπλάζιτς 11, Ντιοπ 2 , Τιγί 6 , Σενγκέλια, Μπάντιτζερ 6, Λουζ 6.
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Ομπράντοβιτς): Χερσέκ 4, Ούντοχ 8, Μαχμούτογλου, Άντιντς 4, Σλούκας, Νάναλι, Μίντσεφ, Ούγκουργλου 2, Βέσελι 2, Κάλινιτς 7, Ντίξον 8, Ντατόμε 2.

 

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κώστας Παπάζογλου
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…