Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Ξεχνάμε το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό”

“Ξεχνάμε το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό”

742011

sfairopoulosΟ Ολυμπιακός υποδέχεται αύριο (20/10) την Εφές Αναντολού, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να ζητάει από τους παίκτες του να ξεχάσουν τον θρίαμβο επί του Παναθηναϊκού και να επικεντρωθούν απόλυτα στο παιχνίδι με τους Τούρκους.

“Θέλουμε να επιστρέψουμε στις νίκες μετά από ένα αρνητικό αποτέλεσμα στην Μαδρίτη. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα δύσκολο αντίπαλο. Μία ομάδα που ενισχύθηκε. Η Εφές έχει δείξει θετικά στοιχεία επιθετικού μπάσκετ. Έχει πλειάδα παικτών που στην καλή της μέρας μπορεί να σκοτώσει.

Πρέπει να είμαστε αποφασιστικοί. Είναι μία ομάδα αθλητική που τρέχει στο γήπεδο. Θέλω να δείξουμε το μαχητικό μας πνεύμα. Είναι σημαντικό να διαφυλάξουμε την έδρα μας. Να μπούμε έτοιμοι στο ματς. Με την βοήθεια του κόσμου πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε”, δήλωσε αρχικά ο Έλληνας τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου.

“Έχω ζητήσει από τους παίκτες να ξεχάσουν το ματς με τον Παναθηναϊκό. Έτσι όπως είναι οι υποχρεώσεις μας απαγορεύεται να μένεις στο προηγούμενο αποτέλεσμα. Όποιος το κάνει χάνει παραπάνω πράγματα. Πιστεύω πως η ομάδα δουλεύει με ηρεμία. Το ξέρουν και οι παίκτες. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε απερίσκεπτα ώστε να δώσουμε τον καλύτερα μας εαυτό μέσα στο γήπεδο. Βλέπουμε μόνο μπροστά, μόνο το επόμενο ματς, όχι παραπέρα”, πρόσθεσε.

Για την πρόσφατη εμπειρία του φιλικού με τον τουρκικό σύλλογο στο Ηράκλειο: “Μας βοηθά το γεγονός πως έχουμε αντιμετωπίσει την Εφές. Ήταν περίοδο προετοιμασίας, αλλά η Εφές μας έδειξε την δυναμική της. Μας είχε εγκλωβίσει. Παίρνοντας αφορμή από αυτό το ματς θα πρέπει να δούμε καλά τι πρέπει να κάνουμε σωστά ώστε να πάρουμε την νίκη”.

Για τον Πάτρικ Γιανγκ δήλωσε: “Ο Γιανγκ είναι ένας παίκτης ο οποίος μας δίνει και θα μας δώσει δύναμη μέσα στην ρακέτα όσο περνά ο καιρός. Σε λίγες βδομάδες θα είναι αγωνιστικά 100% έτοιμος. Όταν ένας παίκτης έρχεται από ένα μεγάλο τραυματισμό, του είναι δύσκολο να παίξει για αρκετό χρόνο. Είναι υγιής, απλά του λείπει η 100% φυσική κατάσταση. Οι αγώνες σίγουρα θα του κάνουν καλό. Όσο θα παίζει τόσο θα βελτιώνεται. Ο Γιανγκ ακόμη δεν μπορεί να παίξει πολύ σε διάρκεια. Σιγά-σιγά θα έρθει στο φυσιολογικό του επίπεδο”,

Για την ετοιμότητα των ομάδων στο ξεκίνημα της σεζόν: “H κάθε ομάδα θα πρέπει να είναι έτοιμη όταν πρέπει. Πλέον πρέπει να είσαι καλός από την αρχή και να έχεις διάρκεια. Είναι σημαντικό να είσαι απόλυτα έτοιμος στα playoff και ακολούθως να φτάσεις στο πικ σου, τόσο στο Final Four αν προκριθείς, όσο και στους τελικούς του πρωταθλήματος”.

Για τον τρόπο προπόνησης ανέφερε: “Οι αγώνες σε προετοιμάζουν για να γίνεσαι Καλύτερος. Σε δύο βδομάδες θα παίξουμε έξι παιχνίδια. Αυτό δεν το έχουμε ξανακάνει. Είμαστε προσεκτικοί εγώ και οι συνεργάτες μου στην προπόνηση μας και στην ένταση μας. Πλέον, μέσα από τα παιχνίδια βελτιώνεσαι, όχι μετά από τις προπονήσεις όπως γινόταν στο παρελθόν. Η προπόνηση έχει αλλάξει, γιατί δεν γίνεται να εξαντλούμαι τους παίκτες. Οι αγώνες χτίζουν την ομάδα, όχι οι προπονήσεις.

Δεν υπάρχουν μέρες για ρεπό. Η καθημερινότητα επιτάσσει να είσαι κάθε μέρα στο γήπεδο. Για εμένα είναι χαρά και τρόπος ζωής να έρχεσαι κάθε μέρα στο γήπεδο. Προσπαθούμε όσο μπορούμε να δίνουμε κάποιες ανάσες στους παίκτες μας. Θέλουμε να ξελαμπικάρει λίγο το μυαλό τους, είναι σημαντικό να υπάρχει αποφόρτιση”.

Για την Εφές Αναντολού: “Η Εφές παίζει φέτος πιο γρήγορα, είναι εμφανές. Θέλουν να σκοράρουν στο ανοιχτό γήπεδο. Αν καταφέρουμε να τους σταματήσουμε μέσω της άμυνας μας, θα τους βγάλουμε εκτός ρυθμού. Ξέρουμε τις αδυναμίες τους και εκεί θα τους χτυπήσουμε. Έχουμε το πλάνο μας”.

Για τις αποχωρήσεις συναδέλφων από τον πάγκο: “Δεν είναι ωραίο να φεύγουν οι προπονητές από τις ομάδες. Αλλά αυτή είναι η μοίρα των προπονητών, αυτή είναι και η δική μου”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Η «κόκκινη» παρακάμερα από τη Stark Arena (vid)

Η παρακάμερα του Ολυμπιακού κατέγραψε όσα έγιναν στο Βελιγράδι. Ο Ολυμπιακός πήγε στο Βελι…