Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Στον σωστό δρόμο”

“Στον σωστό δρόμο”

pasqual oaka

pasqual-oaka

Στον σωστό δρόμο βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, σύμφωνα με τον Τσάβι Πασκουάλ. Ο Καταλανός τεχνικός αναφέρθηκε στην απόδοση του Νικ Καλάθη, καθώς και στο μικρό ροτέισον που επέλεξε.

“Θέλω να συγχαρώ τον κόσμο και να τον ευχαριστήσω για την υποδοχή που μου επιφύλαξε. Ελπίζω να μπορέσω να έρθουν τα καλά αποτελέσματα ύστερα από δουλειά. Είμαστε ευχαριστημένοι με αυτή τη νίκη. Κάναμε ένα πλήρες παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο. Στο τρίτο δεκάλεπτο κοντρολάραμε το ματς, αλλά χάσαμε τρία εύκολα λέι απ, που θα μας έδιναν μια ευκολότερη συνέχεια. Στις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου πάψαμε να αμυνόμαστε. Δεχθήκαμε ένα σερί. Μπορέσαμε να επιστρέψουμε και να πάρουμε αυτή τη σημαντική νίκη. Έτσι, κλείσαμε μια πολύ καλή εβδομάδα”, ανέφερε αρχικά.

Για την απόδοση του Νικ Καλάθη και τα ελάχιστα λάθη του: “Είμαι πολύ ευχαριστημένος από εκείνον για το πώς ηγείται της ομάδας. Αυτό είναι απαραίτητο όταν παίζεις στη θέση “1”. Έχει κάνει εξαιρετικά παιχνίδια. Ίσως στο φινάλε να έμεινε από δυνάμεις, αλλά αυτό μπορεί να είναι φυσιολογικό, δεδομένων των συνθηκών”.

Για την αμφισβήτηση στην προ Πασκουάλ εποχή: “Δεν θέλω να μιλήσω για το παρελθόν, αλλά γι’ αυτό που ζούμε. Από σεβασμό προς τον κόουτς Πεδουλάκη και τον κόσμο που δούλευε, θα μιλήσουμε για όσα γίνονται από την μέρα που έχω έρθει στην ομάδα. Νομίζω πως είμαστε σε έναν σωστό δρόμο. Έχουμε βρει μια ισορροπία με τη βοήθεια όλου του σταφ. Έχουμε καταφέρει να κάνουμε κάποια πράγματα που θέλαμε. Έχουμε δουλέψει στις λεπτομέρειες αυτών των πραγμάτων. Αυτό που είδαμε στο πρώτο ημίχρονο είναι αυτό που μου άρεσε και θεωρώ ότι μπορούμε να δώσουμε. Παίξαμε με καλό ρυθμό, είχαμε γρήγορη οργάνωση στο παιχνίδι μας και ήμασταν επιθετικοί σε κάθε φάση. Παίξαμε με μεγάλη πίεση”.

Για το μικρό ροτέισον: “Σίγουρα θα παίξουμε με περισσότερους παίκτες. Με παίκτες που είναι στο σημείο να κάνουν το άλμα και να δώσουν περισσότερα. Πολλές φορές βιαζόμαστε να δούμε αυτούς τους παίκτες να εμφανίζονται. Πρέπει να εμφανιστούν όταν θα είναι πλήρως έτοιμοι. Αλλιώς, κόβουμε τη δυναμική βελτίωσης που ενδεχομένως έχουν. Τους μαθαίνω σιγά – σιγά. Θα χρειαστώ παραπάνω χρόνο να δουλέψω μαζί τους και να τους χρησιμοποιήσω στην ομάδα. Είναι μια σημαντική ομάδα για όλους. Είναι η στιγμή να απλοποιήσουμε τα πράγματα και να νικάμε στα παιχνίδια”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Αταμάν: «Σημαντικό ότι ο Παπαπέτρου έπαιξε με αυτοπεποίθηση»

Αποθέωσε τον Παπαπέτρου ο Αταμάν. Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Προμηθέα με 93-62 και έκλε…