Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Ρόσα Ράντομ – ΠΑΟΚ 93-85

Ρόσα Ράντομ – ΠΑΟΚ 93-85

clanton paok

clanton-paok

Το ματς της σεζόν!
Σε ένα πραγματικό ντέρμπι -με όλη τη σημασία της λέξης- που εν τέλει κρίθηκε στην 3η παράταση, ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να μπει με το “δεξί” στις επίσημες Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του Champions League, γνωρίζοντας την ήττα από την Ρόσα Ράντομ με το τελικό 93-85.

Με το τζάμπολ του αγώνα ο “δικέφαλος του βορρά” παρουσίασε ένα καλό πρόσωπο κι έχοντας μάλιστα σε εξαιρετική μέρα τον Κλάντον, ο οποίος πρόσφερε με το καλημέρα 8 γρήγορους πόντους, έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο μόλις στο +2 (15-17).

Από εκεί και πέρα, το “ξέσπασμα” των παικτών του Σούλη Μαρκόπουλου με ένα μικρό σερί 0-6, αυξάνοντας παράλληλα το προβάδισμα στο +8 (15-23) δεν ήταν αρκετό, με τους ίδιους να χάνουν κατευθείαν τη συγκέντρωσή τους και τη Ρόσα Ράντομ να ανατρέπει στο έπακρο τα δεδομένα, κλείνοντας στο +3 το πρώτο μέρος (33-30).

Το τρίτο δεκάλεπτο βρήκε ιδιαίτερα παραγωγικούς τους Θεσσαλονικείς για περίπου 9 λεπτά, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση, αλλά η πολωνική ομάδα με τον “καυτό”, Μπράζελτον, έκανε ξανά τη μεγάλη επιστροφή με μοναδικό στόχο την υπεράσπιση της έδρας.

Τα 10 τελευταία και καθοριστικά λεπτά της πρεμιέρας ήταν άκρως αγχωτικά και για τις δύο ομάδες, με τα αμυντικά καθήκοντα να είναι τα πιο σημαντικά και το σκορ στο 59-59, μόλις 3′ πριν το φινάλε. Ο Μπράζελτον πετυχένοντας τον 24ο πόντο του (63-61), θα δείξει για ακόμα μία φορά πως είναι διατεθειμένος να κάνει τρίψαλα την άμυνα του ΠΑΟΚ.

Η απάντηση του πολύπειρου, Τσόχλα, θα έρθει σχετικά γρήγορα, σημειώνοντας το 63-63, ωστόσο ο Μπελ θα ξαναβάλει μπροστά τους γηπεδούχους με 65-63, με τον Πέινερς εν τέλει να σκοράρει τους τελευταίους 2 πόντους της κανονικής περιόδου και να στέλνει το ματς στην παράταση, αποφασισμένος να μην επιτρέψει την πρώτη ήττα.

Το έξτρα πεντάλεπτο δε θα ξεκινήσει ιδανικά για τον ΠΑΟΚ, αλλά με τον Σάιμπερτ να ευστοχεί σε τρίποντη-βόμβα πίσω από τα 6.75, ο “δικέφαλος του βορρά” μόλις 1 λεπτό πριν τη λήξη, θα πάρει το προβάδισμα με 78-80 και άπαντες στην ομάδα να είναι μία ανάσα για το σπουδαίο “διπλό”, χωρίς όμως να υπολογίζουν στον τρομερό, Μπράζελτον, που και αυτός με τρίποντο θα φτάσει τους 29 πόντους, στέλνοντας το ματς στη δεύτερη παράταση.

Έκτοτε, το πολωνικό σύνολο δεν θα το βάλει κάτω, αλλά ούτε και η ελληνική ομάδα, με το ντέρμπι να είναι σε τρομερούς ρυθμούς, χωρίς αυτό να πτοεί τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι με νύχια και με δόντια θα πάνε στην 3η παράταση, γράφοντας ιστορία στο παρκέ.

Παρά τους εξαιρετικούς, Σάιμπερτ, Κλάντον και Τσόχλα, το συγκρότημα της Βορείου Ελλάδος, δε στάθηκε τυχερό για να ολοκληρώσει μέχρι τέλους μία επική ανατροπή, και έχοντας υποστεί ένα επημέρους σκορ 14-6  στην 3η παράταση, θα επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη με αρχικό σκοπό την πρώτη του νίκη την επόμενη εβδομάδα, αλλά με δεδομένο πως υπάρχουν λιγοστές πιθανότητες πρόκρισης, ύστερα από την ήττα έναντια στην χειρότερη κατά τεκμήριο ομάδα του ομίλου.

Τα δεκάλεπτα: 15-17, 33-30, 51-50, 65-65 (κ.α.), 71-71 (1η παρ.), 79-79 (2η παρ.), 93-85.
ΡΟΣΑ ΡΑΝΤΟΜ (Καμίνσκι): Βίτκα 2, Μπογιανόφσκι 5 (1), Μπράζελτον 36 (4), Μπελ 17 (2), Σοκολόφσκι 12 (1), Ανταμς, Μπόναρεκ, Γιέτζκε 8 (2), Τζάκσον 12.
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Χρυσικόπουλοε 6, Κόνιαρης, Τσόχλας 9 (2), Τέιλορ, Μιλιένοβιτς 2, Γλυνιαδάκης 14, Σίμπερτ 19 (5), Μπράιαντ 11 (1), Πέινερς 7, Κλάντον 16.

 

 

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σταθόπουλος
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…