Κεντρική Basket League Άρης Ξανθόπουλος:” Θα κρατήσουμε την περσινή βάση”

Ξανθόπουλος:” Θα κρατήσουμε την περσινή βάση”

vasilisi xanthopoulos aris

vasilisi-xanthopoulos-aris

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος, μιλώντας στην Media Day του Άρη, αναφέρθηκε στις φιλοδοξίες των “κιτρινόμαυρων” για την νέα χρονιά, αλλά και στο το πλάνο της ομάδας. Ο Έλληνας γκαρντ, τόνισε ότι παρά την ανανέωση του ρόστερ, οι στόχοι παραμένουν ίδιοι.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για τον Βίκτορ Σανικίτζε: “Η τελευταία προσθήκη του Βίκτορ ήταν πολύ σημαντική. Ήρθε την περασμένη βδομάδα, έκανε δύο προπονήσεις και ένα φιλικό μαζί μας. Αυτή τη βδομάδα θα προπονηθούμε ουσιαστικά όλοι μαζί, για να δέσουμε περισσότερο σαν ομάδα. Το υλικό φαίνεται ότι είναι πολύ καλό. Σαν μονάδες υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες, απλώς πρέπει να δέσουμε και σαν ομάδα περισσότερο, γιατί το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα.”

Για το μπάσκετ που θα παίξει φέτος ο Άρης: “Νομίζω ότι θα κρατήσουμε την βάση που είχαμε πέρσι, την άμυνα, που είναι και η φιλοσοφία του κόουτς και όλων των παικτών και από εκεί και πέρα να μπορέσουμε να παίξουμε πιο γρήγορο μπάσκετ, που είναι πιο ελκυστικό για τον κόσμο. Εκεί πάει το μπάσκετ, στην αθλητικότητα και την ταχύτητα.”

Για τις προσδοκίες του κόσμου που δημιουργήθηκαν από την περσινή χρονιά: “Το μόνο σίγουρο είναι ότι υπάρχει φέτος μεγαλύτερη πίεση στην ομάδα, λόγω των προσδοκιών που δημιουργήσαμε πέρσι. Ο κόσμος του Άρη είναι λογικό να θέλει τίτλους, έχει συνηθίσει τα παλιότερα χρόνια σε τίτλους. Φέτος οι δύο μεγάλοι της Αθήνας έχουν φτιάξει καλύτερες ομάδες από ότι είχαν πέρσι και σε κάποιο βαθμό ευθυνόμαστε και εμείς γι’ αυτό, και η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ. Δεν θα πω ότι θα πάμε για κάποιο τίτλο, αλλά αυτό που θα πω είναι ότι θα ήθελα φέτος να πάμε καλύτερα στην Ευρώπη από ότι την περσινή χρονιά και όπως είχα πει και πέρσι, θέλω στον τελευταίο αγώνα της περιόδου να φύγουμε όλοι με χαμόγελα και εμείς και ο κόσμος με το μπάσκετ που έχουμε παίξει.”

Για το Champions League: Γνωρίζω τις ομάδες, πρόκειται για μια πολύ δυνατή διοργάνωση. Δεν θα πω ότι είναι καλύτερη ή χειρότερη από το Γιούροκαπ, υπάρχουν και πρωταθλήτριες ομάδες. Είμαστε σε έναν δύσκολο όμιλο και με τον καινούριο όμιλο που δημιουργήθηκε το έργο της πρόκρισης γίνεται πιο δύσκολο.

Για τον Γουίλ Κάμινγκς και τον Ντομινίκ Γουότερς: “Είναι λάθος να συγκρίνουμε παίκτες, δεν το κάνω ποτέ… Ο Γουίλ είναι ένας πολύ αθλητικός παίκτης, μπορεί να τρέξει την ομάδα, είναι γρήγορος, καλός αμυντικός, πολύ καλός χαρακτήρας που είναι και αυτό σημαντικό.”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κώστας Παπάζογλου
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Ο Άρης έκανε τεράστιες υπερβάσεις φέτος»

Στην αστοχία της ομάδας του στάθηκε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Γιάννης Καστρίτης στις δηλώσεις…