Κεντρική Basket League Άρης Πρίφτης: “Έρχονται ακόμα καλύτερες μέρες για τον Άρη”

Πρίφτης: “Έρχονται ακόμα καλύτερες μέρες για τον Άρη”

dimitris priftis

dimitris-priftis

Αισιόδοξος ότι θα έρθουν ακόμα καλύτερες μέρες επί προεδρίας Νίκου Λάσκαρη, εμφανίστηκε ο προπονητής του Άρη, Δημήτρης Πρίφτης. Ο Έλληνας τεχνικός, αναφέρθηκε στην συμμετοχή των “κιτρίνων” στη νεοσύστατη διοργάνωση του Baskeball Champions League της FIBA, καθώς και στα κριτήρια επιλογής των νέων παικτών.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώσεις:

Για τα κριτήρια επιλογής των νέων παικτών: “Υπάρχουν ποικίλα κριτήρια, όταν συμπληρώνεις το ρόστερ. Υπάρχει ένας συνδυασμός στοιχείων που χρειάζεσαι και συμπεριλαμβάνουν την ποιότητα, το ταλέντο, το κίνητρο, την αθλητικότητα και την προσωπικότητα του παίκτη. Θέλουμε αρχικά να δημιουργήσουμε ένα σύνολο από καλούς χαρακτήρες, άτομα που θέλουν να συνεργαστούν και να αποτελούν μέρος της προσπάθειας μας. Η εμπειρία βέβαια, ειδικά σε μερικούς μας ξένους, δεν είναι ένα από τα πιο δυνατά μας σημεία. Κάποιοι δεν έχουν παραστάσεις από το ευρωπαϊκό μπάσκετ και θα χρειαστούν χρόνο προσαρμογής στα ελληνικά και τα ευρωπαϊκά δεδομένα”.

Για το αν ο Άρης θα “αντανακλά” πλήρως την φιλοσοφία του, με δεδομένο το γεγονός ότι βρίσκεται σε αυτόν εδώ και μερικά χρόνια: “Είναι χαρά για μένα να είμαι μέρος αυτού του πλάνου του Άρη, ως προπονητής του για τρίτη συνεχόμενη σεζόν. Υπάρχουν Έλληνες παίκτες, με τους οποίους έχουμε δουλέψει και είναι πιο εύκολο από τους ίδιους να κατανοήσουν την νοοτροπία μας και τον τρόπο που δουλεύουμε στο παρκέ. Έχουμε, ωστόσο, πολλούς καινούργιους παίκτες που χρειάζονται χρόνο για να εγκλιματιστούν στο στυλ μας. Η άμυνα είναι, χωρίς αμφιβολία, ένα σημαντικό κομμάτι. Θέλουμε να έχουμε μία σκληρή και πειθαρχημένη ομάδα, η οποία επιθετικά θα παίζει σε υψηλό ρυθμό. Μπορούμε να είμαστε παραγωγικοί στην επίθεσή μας μέσω της άμυνας, παίρνοντας πόντους στο transition. Επίσης, θέλουμε να έχουμε την ικανότητα να διαβάζουμε το παιχνίδι σε σετ καταστάσεις, που αποτελούν το 80% των αγώνων. Όλες αυτές οι αρχές, χρειάζονται χρόνο μέχρι να αποτυπωθούν στον αγωνιστικό χώρο.”

aris

Για τις σκέψεις πάνω στους πέντε αντιπάλους των “κιτρίνων” στο Champions League: “Υπάρχουν αρκετές καλές ομάδες στον όμιλό μας και είναι επικίνδυνο να ξεχωρίσουμε μία ή δύο από αυτές. Θα είναι ένα σκληρό και ανταγωνιστικό γκρουπ και πιστεύω ότι μετά τις πρώτες αγωνιστικές, θα είναι πιο ασφαλές να μιλήσουμε για τις δυνατότητες της δικής μας ομάδας, δηλαδή το μέχρι πού μπορεί να φτάσει. Υπάρχουν ομάδες με παράδοση, φιλοδοξίες, μεγάλα ρόστερ και μπάτζετ, αλλά όλα μέχρι τώρα βρίσκονται σε θεωρητικό επίπεδο. Όλα θα αποδειχθούν στο παρκέ, αλλά περιμένουμε πως ο όμιλός μας θα είναι δυνατός.”

Για τους στόχους του Άρη στο Champions League: “Η προσέγγισή μας τοποθετείται βήμα-βήμα, παιχνίδι με το παιχνίδι. Υπάρχουν πάντα σκέψεις στο πίσω μέρος του μυαλού μας, αλλά δεν μπορούμε να κοιτάμε πιο μακριά από την επόμενη προπόνηση. Δεν μπορούμε να προβλέψουμε μέχρι πού θα φτάσουμε, είναι μία νέα διοργάνωση που φέρνει καινούργια δεδομένα, αποτελώντας μυστήριο για όλους. Με υπομονή, θα καταφέρουμε να ανακαλύψουμε τι μπορούμε να κάνουμε, με βάση όσα δείξουμε στο παρκέ. Φυσικά, θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να πετύχουμε όσο περισσότερες νίκες μπορούμε.”

Για το αν το Champions League είναι ευκαιρία να κεντριστεί το ενδιαφέρον παικτών, οπαδών και συλλόγου, με την ομάδα να έχει βιώσει ένδοξες στιγμές στο παρελθόν: “Ο Άρης είναι ιστορική ομάδα και οι φίλαθλοι έχουν σπουδαίες αναμνήσεις από το παρελθόν, οι οποίες περιείχαν μεγάλες νίκες, τίτλους και ιστορικές στιγμές για το ελληνικό μπάσκετ. Τα τελευταία χρόνια, αντιμετώπισε οικονομικά προβλήματα, αλλά η πιο πρόσφατη διοίκηση κατάφερε να βάλει τα πράγματα σε μία τάξη. Μετά, ο κύριος Νίκος Λάσκαρης αγόρασε την ομάδα και αυτό άλλαξε τις ισορροπίες, ενάμιση χρόνο πριν.

Η ομάδα ξέφυγε από το οικονομικό αδιέξοδο και ο σύλλογος ανασυντάχθηκε. Οι συνθήκες είναι καλύτερες τώρα και αυτό είναι κάτι που μας κάνει να αισιοδοξούμε. Θεωρώ, ότι στην παρούσα φάση και με την προσπάθεια που κάνει η οικογένεια Λάσκαρη, έρχονται καλύτερες μέρες. Θα ήταν ιδανικό αυτές οι μέρες, να αρχίσουν με τη συμμετοχή μας στο Champions League. Δεν είναι εύκολο ή απλό να συμβεί κάτι τέτοιο, φυσικά, αλλά χρειάζεται χρόνος, πλάνο, υπομονή, προσπάθεια και πίστη. Είναι μία διαδικασία, όπου όλοι πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας, ενώ δε θα φέρει την επιτυχία από τη μία μέρα στην άλλη.”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κώστας Παπάζογλου
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Αντίδραση και ισοφάριση ψάχνει ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός στο 2ο ματς με τη Μακάμπι θέλει μόνο νίκη. Να διορθώσει ότι χάλασε στο 1ο π…