Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Νεοφώτιστοι… πρωταγωνιστές

Νεοφώτιστοι… πρωταγωνιστές

kimi promitheas

kimi-promitheas

Την περασμένη σεζόν, η Καβάλα και ο Αρκαδικός ανέβηκαν στην Α1, ωστόσο δεν κατάφεραν να παραμείνουν στα μεγάλα σαλόνια, γνωρίζοντας τον υποβιβασμό. Οι “Αργοναύτες” τερμάτισαν στην τελευταία θέση, έχοντας χάσει ουσιαστικά τη μάχη της παραμονής στον πρώτο γύρο, ενώ η ομάδα της Τρίπολης πάλεψε μέχρι και την τελευταία αγωνιστική, αλλά το αποτέλεσμα ήταν ίδιο μ’ αυτό της μακεδονικής ομάδας.

Οι δύο νεοφώτιστοι του φετινού πρωταθλήματος δεν επιθυμούν να έχουν την ίδια πορεία με την Καβάλα και τον Αρκαδικό, γι’ αυτό κι έχουν κινηθεί έξυπνα και δυνατά στην αγορά, προκειμένου να εμφανιστούν εξαιρετικά ανταγωνιστικοί στο νέο πρωτάθλημα.

Είναι κοινό μυστικό πως η Κύμη και ο Προμηθέας δεν στοχεύουν απλά στην παραμονή τους στην κατηγορία, αλλά επιθυμούν να πρωταγωνιστήσουν σ’ αυτήν, θέλοντας να… μιμηθούν τον Κόροιβο, ο οποίος στην παρθενική του συμμετοχή στην Α1 μπήκε στα πλέι οφ.

promitheas

Το ρόστερ των πατρινών, ειδικά, είναι πολύ ποιοτικό, μιας και ο Νίκος Βετούλας έχει στη διάθεσή του παίκτες, όπως ο Άγγελος Τσάμης, ο Μοχάμεντ Φαγιέ, ο Νίκος Γκίκας και ο Ζήσης Σαρικόπουλος, οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά την κατηγορία, έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στις προηγούμενες ομάδες τους.

Ο κόουτς Βετούλας φημίζεται, μάλιστα, για τις εξαιρετικές επιλογές Αμερικανών παικτών, πράγμα που σημαίνει πως αν και φέτος χτυπήσει… φλέβα χρυσού (Μουρ, Τζόνσον, Κάρτερ), ο Προμηθέας θα είναι μία από τις ομάδες που θα διεκδικήσουν με αξιώσεις την είσοδο στα πλέι οφ.

kimi

Από την πλευρά της, η Κύμη, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, έκανε καλές αλλά λιγότερες εντυπωσιακές μεταγραφές. Ο κόουτς Βασίλης Μπρατσιάκος, άλλωστε, έχει αποδείξει στις μικρότερες εθνικές κατηγορίες πως ξέρει το μυστικό να φτιάχνει σκληροτράχηλες ομάδες, οι οποίες θα βασίζονται στην εξαιρετική αμυντική λειτουργία τους.

Η φετινή Κύμη, βέβαια, διαθέτει και πολύ ποιοτικούς παίκτες, οι οποίοι μπορούν να κάνουν τη διαφορά και στην καλή τους μέρα να πάρουν ένα παιχνίδι μόνοι τους. Δύο τέτοιοι αθλητές είναι ο Μοχάμεντ Ελ Αμίν κι ο Σλάβεν Τσούπκοβιτς.

Ο πρώτος έκανε… παπάδες τα τελευταία χρόνια στην Α1, τόσο με τον Απόλλωνα Πάτρας όσο και με την Κηφισιά, ενώ ο δεύτερος εντυπωσίασε την πρώτη του σεζόν στο ελληνικό πρωτάθλημα με τη φανέλα των Τρικάλων, αλλά δεν κατάφερε να βοηθήσει ουσιαστικά τον Άρη την περασμένη χρονιά, γι’ αυτό κι ο Δημήτρης Πρίφτης τον… έκοψε.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…