Κεντρική Basket League Άρης “Χρειαζόμαστε πολύ δουλειά”

“Χρειαζόμαστε πολύ δουλειά”

priftis

priftis

Ο προπονητής του Άρη, Δημήτρης Πρίφτης, μίλησε για το πρώτο εντός έδρας φιλικό με τον Απόλλωνα Πάτρας, αλλά και για εκείνο που ακολουθεί με την ΤΣΣΚΑ (11/09, 19.00, ΕΡΤ3). Ο Έλληνας τεχνικός κατέστησε σαφές πως η ομάδα χρειάζεται ακόμα πολύ δουλειά.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το φιλικό με τον Απόλλωνα: “Ήταν ένα πολύ χρήσιμο φιλικό, αρκετά σκληρό. Είχε και ένταση και τακτική. Είναι σαφές ότι χρειαζόμαστε πάρα πολύ δουλειά και είναι σαφές το ότι υπάρχει δρόμος μπροστά μας. Θα πρέπει μέρα με την μέρα, με υπευθυνότητα να βελτιωνόμαστε για να ‘βρεθούμε’ ακόμα καλύτερα στο γήπεδο. Είχαμε μια αμυντική βάση, αλλά αναμφίβολα στην επίθεση χρειαζόμαστε πολλή δουλειά. Και στην άμυνα θα έλεγα…

Είναι αρκετά κομμάτια ακόμα που πρέπει να μπουν στο ‘οπλοστάσιο’ μιας ομάδας σε ότι αφορά στην τακτική και στην άμυνα, αλλά και στην επίθεση. Επιθετικά σήμερα ήμασταν αρκετά σφιγμένοι. Δεν είχαμε καλό μακρινό σουτ. Συνεχίζουμε να βελτιωνόμαστε μέρα με την μέρα… Κοιτάμε το επόμενο φιλικό και θέλουμε όλα αυτά τα παιχνίδια να μας βοηθήσουν. Πάντα υπάρχουν συμπεράσματα από τα φιλικά. Το πρόβλημα είναι τα αφοριστικά συμπεράσματα… Αυτοί δεν κάνουν αυτό και οι άλλοι εκείνο… Αυτά είναι παρακινδυνευμένα. Πρέπει να έχεις στοιχειωθετημένη άποψη. Εγώ ακόμη δεν έχω.

Ακόμη υπάρχουν πράγματα που τα ψάχνω. Δεν είχαμε σήμερα καλό περιφερειακό σουτ, αλλά αυτό είναι και θέμα μέρας και προπόνησης και αυτοπεποίθησης. Τα βασικό είναι να λειτουργούμε ως ομάδα για να το βγάλουμε το περιφερειακό σουτ. Από κει και πέρα χρειάζεται και προπόνηση και αυτοπεποίθηση το οποίο χτίζεται μέρα με την μέρα. Δεν είναι εκεί το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι όταν δεν πηγαίνεις στο επιθετικό ριμπάουντ. Γιατί αν τα μισά χαμένα μακρινά σουτ τα παίρνεις επιθετικά ριμπάουντ, ίσως είναι και καλύτερα να τα χάνεις. Όπως θες το μεταφράζεις… Φυσικά το μακρινό σουτ είναι πάντα απαραίτητο”.

Για τον Κάμινγκς: “Τον θέλω λίγο πιο επιθετικό γιατί το έχει. Έχει παιχνίδι φάουλ, έχει το all the way, δηλαδή να πάει μέχρι μέσα, είναι γρήγορος και είναι κάτι που χρειαζόμαστε για να σπρώξουμε την μπάλα μπροστά”.

Για το φιλικό με την ΤΣΣΚΑ: “Στα φιλικά δεν υπάρχει πήχης. Τα φιλικά είναι φιλικά. Εξαρτάται πως τα προσεγγίζει ο κάθε ένας, αν κρίνει από τα φιλικά το βλέπει μισοάδειο ή μισογεμάτο το ποτήρι, μπορεί να το ερμηνεύσει το κάθε φιλικό και το καλό από άποψη σκορ και το αρνητικό όπως θέλει. Θα έλεγα πως είναι πρόωρα τα συμπεράσματα όχι το φιλικό. Είναι αναμφίβολα δύσκολο, αλλά κάθε φιλικό είναι στο πλαίσιο της προετοιμασίας μας”.

Για τον Μαρμπλ: “Μάλλον δύσκολο και παρακινδυνευμένο είναι να παίξει. Θα δούμε αύριο”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Ούτε με Περιστέρι ο Γκάλινατ

Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν θα αγωνιστεί κόντρα στο Περιστέρι. Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν προλαβα…