Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Μπαρτζώκας:” Παίκτης-σύμβολο ο Διαμαντίδης” (vid)

Μπαρτζώκας:” Παίκτης-σύμβολο ο Διαμαντίδης” (vid)

bartzokas st

bartzokas-st

Η Μπαρτσελόνα του Γιώργου Μπαρτζώκα θα λάβει μέρος στο “Dιamonds are Forerver”(16-17 Σεπτεμβρίου) αντιμετωπίζοντας τον Παναθηναϊκό Superfoods, σε ένα τουρνουά προς τιμήν του Δημήτρη Διαμαντίδη.

Ο προπονητής των “μπλαουγρκάνα” γνωρίζει πολύ καλά τον “3D”, καθώς έχουν βρεθεί αντίπαλοι δεκάδες φορές. O Μπαρτζώκας μιλώντας στο pao.bc χαρακτήρισε τον πρώην αρχηγού του “τριφυλλιού” ως παίκτη σύμβολο, ενώ αναφέρθηκε και στην σημασία που έχει το τουρνουά για την ομάδα του.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο ‘Ελληνας τεχνικός:

 “Πρόκειται για ένα ξεχωριστό τουρνουά. Αφενός διότι συμμετέχουν σ’ αυτό ομάδες υψηλού επιπέδου και αφετέρου γιατί συνοδεύεται με την απόδοση φόρου τιμής στον Δημήτρη Διαμαντίδη.

Πρόκειται για έναν παίκτη-σύμβολο για τον Παναθηναϊκό Superfoods και το ελληνικό μπάσκετ, που δικαίως θεωρείται θρύλος της Euroleague. Οι τίτλοι και οι προσωπικές του διακρίσεις δείχνουν το πόσο καλός παίκτης ήταν, αλλά λένε τη μισή αλήθεια, διότι δεν αποτυπώνουν αντίστοιχα το πόσο καλός συμπαίκτης ήταν. Άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο οι παίκτες παίζουν, αλλά και οι φίλαθλοι παρακολουθούν το μπάσκετ. Οι έξτρα πάσες ή τα deflection για παράδειγμα εξισώθηκαν με ένα κάρφωμα, ή ένα τρίποντο, χάρις στον Διαμαντίδη. Και στο μπάσκετ ισχύει ότι το απλό είναι και το δύσκολο. Αυτό ήταν το μυστικό του. Έκανε τα πάντα να μοιάζουν απλά, για αυτό και ήταν ένας τόσο δύσκολος αντίπαλος.”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κώστας Παπάζογλου
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Αταμάν: «Σημαντικό ότι ο Παπαπέτρου έπαιξε με αυτοπεποίθηση»

Αποθέωσε τον Παπαπέτρου ο Αταμάν. Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Προμηθέα με 93-62 και έκλε…