Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ “Άφαντος” ο Φασούλας

“Άφαντος” ο Φασούλας

galis fasoulas

galis-fasoulasΟ Παναγιώτης Φασούλας είναι -αναμφίβολα- ένας από τους καλύτερους (αν όχι ο κορυφαίος όλων) σέντερ στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ. Ανδρώθηκε μπασκετικά στη Θεσσαλονίκη, αποτελώντας επί σειρά ετών τη “σημαία” του ΠΑΟΚ, στον οποίο αγωνίσθηκε από το 1981 έως το 1993. Οι άνθρωποι του “Δικεφάλου”, πάντως, δεν φαίνεται να τον… θυμούνται.

Τι εννοούμε; Διαβάσαμε τη δημοσίευση της “ασπρόμαυρηςΚΑΕ σχετικά με την πώληση των επετειακών φανέλων (90) για τα 90 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΟΚ.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τις φανέλες των: Μπάνε Πρέλεβιτς, Νίκου Σταυρόπουλου, Τζον Κόρφα, Γιάννη Γιαννούλη, Ευθύμη Ρεντζιά, Γιώργου Μπαλογιάννη, Πέτζα Στογιάκοβιτς, Κλιφ Λέβινγκστον, Κλαούντιο Κολντεμπέλα, Κένεθ Μπάρλοου, Γουόλτερ Μπέρι και Ζόραν Σάβιτς.

“Άφαντος” ο Φασούλας

fasoulas-ioannidis

Είναι γνωστό, βέβαια, πως ο παλαίμαχος άσος θεωρείται “προδότης” από μια μερίδα των οπαδών του “Δικεφάλου”. Βλέπετε, ο “Πάνι” άφησε τον ΠΑΟΚ και μετακόμισε στον Πειραιά, όταν ο Γιάννης Ιωαννίδης ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού, καλώντας τον κοντά του. Η “αράχνη” του ελληνικού μπάσκετ προσέφερε τις υπηρεσίες του στους “ερυθρόλευκους” για μία εξαετία (1993-1999).

Σε κάθε περίπτωση, όμως, μια ομάδα (και, μάλιστα, μεγάλη, όπως ο ΠΑΟΚ εν προκειμένω) οφείλει να μην ξεχνά το παρελθόν της και δη τους παίκτες που “σφράγισαν” με το πέρασμά τους την ιστορία της.

Ο Φασούλας, ο οποίος εντάχθηκε πρόσφατα στο Hall of Fame της ΦΙΜΠΑ (ο δεύτερος Έλληνας που πετυχαίνει κάτι τέτοιο, έπειτα από τον Νίκο Γκάλη, το 2007), έχει κατακτήσει ένα Κύπελλο Ευρώπης (1990-1991), ένα Πρωτάθλημα Ελλάδας (1991-1992) κι ισάριθμο Κύπελλο (1983-1984) με την “ασπρόμαυρη” φανέλα.

  • Τόμας Ουόκαπ Ολυμπιακός

    Ανησυχία με Ουόκαπ στον Ολυμπιακό

    Αποχώρησε από την προπόνηση του Ολυμπιακού ο Τόμας Ουόκαπ. Μία ημέρα πριν η αποστολή του Ο…
  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • IMG 5509

    Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 61-53

    «Ερυθρόλευκος» ο 3ος τελικός. Ο Ολυμπιακός επικράτησε του Παναθηναϊκού με 61-53 στον τρίτο…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Σαρηγιαννίδης
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Μακάμπι πράξη 1η

Το πρώτο βήμα στα play off θέλει να κάνει ο Παναθηναϊκός. Ο Παναθηναϊκός και η Μακάμπι ανο…