Κεντρική Διεθνή Στο “Πάνθεον” ο Φασούλας!

Στο “Πάνθεον” ο Φασούλας!

ff

fasoulas-hall-of-fame-fibaΠρόκειται για μία από τις πιο έντονες προσωπικότητες που πέρασαν ποτέ, όχι μόνο από το ελληνικό μπάσκετ, αλλά κι από τον ελληνικό αθλητισμό. Ο Παναγιώτης Φασούλας (περί ου ο λόγος) είναι πια στο “Πάνθεον” του παγκόσμιου μπάσκετ, καθότι εντάχθηκε στο Hall of Fame της FIBA!

Η “αράχνη” του ελληνικού μπάσκετ, που με τα τεράστια χέρια και το ύψος των 213 εκατοστών είχε εξελιχθεί σε “εφιάλτη” των αντιπάλων του, έλαβε, απόψε (27/08), την ύψιστη τιμή, έπειτα από ειδική τελετή, που πραγματοποιήθηκε στο “Σπίτι του Μπάσκετ” της FIBA, στη Γενεύη.

Θυμίζουμε πως ο Φασούλας είναι μόλις ο δεύτερος Έλληνας, που πετυχαίνει κάτι τέτοιο, ύστερα από τον Νίκο Γκάλη (2007).

Ο Φασούλας διέγραψε λαμπρή καριέρα ως παίκτης, κατέκτησε τίτλους σε Ελλάδα κι Ευρώπη με τη φανέλα των ΠΑΟΚ (1981-’93) κι Ολυμπιακού (1993-’99), έχοντας μετάλλια και διακρίσεις με την Εθνική μας.

Οι οκτώ μπασκετικές προσωπικότητες της “κλάσης του 2016“, που επιλέχθηκαν μεταξύ 150 υποψηφίων, είναι οι: Παναγιώτης Φασούλας (Ελλάδα), Ακίμ Ολάζουον (Νιγηρία/ΗΠΑ), Μανουέλ Ράγα (Μεξικό), Χουάν Αντόνιο Σαν Επιφάνιο (Ισπανία), Μισέλ Τιμς (η γυναικεία παρουσία από την Αυστραλία), Χόρχε Καναβέσι (Αργεντινή), Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ (Ισπανία) και Ντέιβιντ Στερν (ΗΠΑ).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Σαρηγιαννίδης
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Κυκλοφορούν τα εισιτήρια του Προολυμπιακού

Τη Δευτέρα κυκλοφορούν τα εισιτήρια για το Προολυμπιακό τουρνουά Στη διάθεση του κόσμου θα…